Komentāri: Eiropa sākusi nopietnu gatavošanos karam. Gads vēl drošības rezervē

Komentē 17

Teorētiski jau viss ir pareizi, vēlams atcerēties tikai pāris faktus. Pirmkārt, Latvijas aizsardzības izdevumi pēdējos gados ir ievērojami pieauguši, un tā ir vienīgā joma, kur izdevumi ir auguši, pretēji, piemēram, veselības aprūpei, kur izdevumi ir zemākie Eiropā. Otrkārt, runājot par palīdzību Ukrainai- tā ir nepieciešama, no otras puses, ir dīvaini klausīties, kā vienas no nabadzīgākajām Eiropas valstīm vadītāji lielās, ka mēs esam pirmajā vietā palīdzības apjoma ziņā. Varbūt tas ir tādēļ, ka iekšpolitiski mums nav ar ko lepoties, tad leposimies vismaz ar to?.... un tagad vienkārši padomāsim, kā šie un daudzi citi līdzīgi fakti veicina sabiedrības vienotību un vēlmi aizsargāties pret agresiju.........

21.janvāris Atbildēt

gribētos , jau lai karš ātrāk beigtos, bet tad natovci var nepaspēt nogalināt plānoto slāvu skaitu, a tagad iespēja nokaut arī poļus un pribaltus. - lai izdodas.

21.janvāris Atbildēt

Ukrainā kārš jau iet vaļā pilnā sparā, Pēdējie ukraiņi izmisīgi lūdz palīdzību bet Eiropa vēl tikai sāks gatavoties? Skaidrs ka sankciju politika un falšās Minskas sarunas situāciju Eiropā ir novedušas jaunā līmenī. Eiropas paplašināšanās vairs nebūs vienkārša , bet gan zem pretspiediena, tas pats ar NATO. Taču nevis uzreiz kara laiki bet gan speciālo militāro operāciju laiks ir sācies. Kam tad Eiropa taisās gatavoties - kara laikiem vai speciālajām militārajām operācijām. Manuprāt ir visai būtiska atšķirība. Visticamāk ka Ukrainā Eiropai nāksies zaudēt jo Ukrainas gadījumā Eiropa vairāk sliecas uz karošana nevis uz pretsparu militārai operācijai. Karā, kā jau karā, pirmie palīdzību nelūdz, pirmie noliek savas galvas, palīdzību lūdz pēdējie.

Vājākas vietas Eiropā - protams ka Moldova un Baltija. Un kam Eiropa gatavojas palīdzēt - pirmajiem vai tikai pēdējiem. Ja tikai pēdējiem tad manuprāt Latvijai piemēram tas galīgi neder. Mums no NATO vajag zibenīgu reakciju uz militārām operācijām, nevis vispārēju gatavošanos karam. Cits jautājums, cik tas vispār ir iespējams.

21.janvāris Atbildēt

Ieēd "Snikers", savādāk tev domu mazums ir redzams.

21.janvāris Atbildēt

Nu godígi sakot, sakot NATO vairāk nevis gatavojās aizsardzībai pret it kā iespējamo Krievijas agresiju bet gan provocē uz to. Izraisa interesi no kā Zviedrija ir tā nobijusies ka jāstājas NATO. Varbūt tas laika periods ka kopš 18 gadsimta viņi vairs nav dabūjuši no Krievijas pa pēcpusi. Par trim baltijas ''tīģēriem'' ar caurām biksēm vispār nevar iet runa jo atliek tikai notikt kādam troksņītim kad šākās histēŗiskie bļāvieni Krievi nak. Laikam tomēr šīs militārās mācības vairāk ir vajadzīgas tiem kas vēlās izraisīt trešo pasaules karu kurā domā uzvarēt. Gandrīz visām šīm valstīm ir milzums iekšējo problēmu kuras no šādas ieroču žvadzināšanas ne tik kā pazudīs bet daudz kārt pieaugs. Un pat ja kādreiz Krievijai ienāks prāta tāda ķecerīga doma kā uzbrukt kādai no šim valstiņām tad visdrīzāk viņu sagaidīs ar ziediem un apsveikumiem nevis ar kaut kādu militāru darbību.

21.janvāris Atbildēt

Jā, nu kam gatavojas NATO? Es jau gan vairāk domāju ka NATO gatavojas zaudējumam Ukrainā un tam kā lai to parāda un paskaidro pasaulei. Histērija ar gatavošanos karam un nopietni manevri protams ka tam var noderēt.

Bet tā, domājot vispārībā, Ukraina jau Eiropai nav nekas cits kā liela mēroga diplomātiska izgāšanās. Katrā ziņā pie šitiem moderno ieroču kalniem skaidrs ka kā vislabākais un pat vienīgais izdzīvošanas līdzeklis arvien vairāk sevi pieteic sirsnīgas sarunas. It sevišķi tādu reģionu kā Moldova un Baltija drošība manuprāt vairāk turas uz sirsnīgām diplomātiskām sarunām nekā uz militārajām operācijām vai , Dievs pasarg, pat kariem.

21.janvāris Atbildēt

Militārās mācības - varbūt, ka no tām ir kaut neliels labums, bet, ko darīt, ja jāspēj atjaunot militāro rūpniecību, jāspēj skolu solos, ne skraidot pa mežiem, apmācīties darboties ar tehniku, droniem, nolasīt koordinātes, utt., utt.. Trešais pasaules karš var sākties no konflikta ( reālas kara darbības) Tuvajos austrumos, ne Krievijas uzbrukuma NATO. Sākas lielais konflikts Tuvajos austrumos, un tad Krievija iebrūk Eiropā. Un jocīgi sanāk. Baidena ASV grib palestīniešu valsti, Izraēla saka - tas nav iespējams, jo tad mums ir beigas. Gribas piekrist Izraēlas nostājai, jo palestīnas, Sīrijas, utt. musulmaņi nav spējīgi normālu valsti izveidot, tur kopienas, kuras savā starpā karo. Trampisti saka - pietiek! Lai tie musulmaņi tur karo, mēs par Izraēlu, nē- palestīnai, mēs pret migrantu bariem, utt..It kā daudz loģiskāk. Baidens cīnās par ASV dzīvojošo musulmaņu balsīm, tādēļ ved nepareizu politiku pret musulmaņu pasauli ar kuru nu bučojas Pūķins. Ja īsi, es nezinu, kurš galu galā būtu labāks priekš Eiropas valstīm Baidens vai Tramps.

21.janvāris Atbildēt

Mūsu Karlsons @ Bens, lido atkal un sola mumx vismaz gadu miera, lai varētu sagatavoties, jo būs tās apjomīgās NATO kara mācības, līdz pat maijam.? Izkausās cerīgi, tikai Krievijas ĀM pārstāvis Aleksandrs Gruško jau paspēja paziņot, ka ar viņām Krieviju nevarēs iebiedēt un ka tiks nekavējoties atbildēts uz jebkādām provokācijām.. Kas tiks uzskatīts par provokācijām, to viņš atstās Krievijas ziņā un tas ir dziļā tumsā un miglā tīts noslēpums. Var arī sanākt, ka tas gads, ir tikai mūsu tukšās fantāzijas un ne jau tieši no šī raksta autora mutes, bet par to kladzina gan mūsu runas vīri, no augstājajām spicēm un tāpat arī tie NATO mācību Steadfast Defender rīkotāji no ārzemēm.. Tā tomēr ir briesmīgi naiva doma, ka nikno suni aiz sētas, variet nāvīgi nobiedēt, ar savu locekli, kuru esiet izbāzis pa šķirbu žogā un slaidi urinējiet viņā žoga pusē. Atskries viņš un nokodīs, jo tā viņš dara jau no 24. februāra Ukrainā un skola viņam ir rokā, bet vai tas ir NATO, jeb cits suņu ķērājs, tam vairs nav nozīmes, jo dzīvs viņš var palikt tikai viens pats un nekāds miers vairs nav vispār mums iespējams, pat vistālākā mūsu nākotnē skatoties. Vispār tā bija slikta doma, cerot uz visādām ārzemju savienībām, bet ja tiešām gribējām aiztāvēties un likt divreiz padomāt, vajadzēja apbruņot visu tautu un pēc šveiiešu modeļa, kad karam skapī stāv savs stobrs, ne kā ir tagad. Mūs gan nav briesmīgi daudz, bet ja pretinieks zina, ka uz viņu plaucēs no visām pusēm pati tauta, ne kāda tur saskrubināta pa visām pasaules pažobelēm svešu zemju armijnieki, tad gan viņš divreiz padomās, pirms meklēs visādus piedzīvojumus, jo tas ir tas pats, kas apzināti bāzt savu roku alā, zinot ka tur priekšā ir stipri indīga čūska. Tieši tādēļ arī Afganistānā amerikāņi zaudēja, jo talibi karoja pēc tāda paša principa, bet izskatās, ka neviens te nav izdarījis nekādus secinājumus no savām pagātnes kļūdām..?

21.janvāris Atbildēt

Izstāsti, kā amerikāņi pazaudēja talibiem. Amerikāņi vienkārši saprata, ka pietiks tērēt Amerikas nodokļu maksātāju naudu valstī, kuras iedzīvotāji nav gatavi ne uz demokrātisku valsts iekārtu, ne uz savas valdīdas un valsts iekārtas aizstāvību. Viņi vienkārši ņēma un "aizgāja" no Afganistānas. Jeb tu iedomājies, ka amerikāņiem mūžīgi būtu jāpieskata afgāņi?

21.janvāris Atbildēt

Uz Koments

Ja par Afganistānu, tad ASV talibus ganīja, kā bija nolīguši ar krieviem. Akurāt 20 gadus. Tā var saprast no inf. starp rindiņām. Pēc 11.septembra Izraēla akurāt gribēja nolikvidēt Huseinu, bet bez drauga liliputina ziņas šamo aiztikt nedrīkstēja. Bet liliputins bija sev pliku plesi noplēsis, jo nezināja, kā tikt galā ar talibu problēmu. Šī kustība, kā meža ugunsgrēks, draudēja pārņemt Vidusāziju un arī Krievijas musulmaņus. liliputins uzmeta draugu Huseinu, ASV morpehi šos 2 nedēļās sadzina kalnu alās. Un ganīja 20 gadus. Huseinu un Irāku nolikvidēja. To vajag mācēt, neviens ebreju karavīrs nepameta kazarmas, bet tā laika drauds Nr.1 Izraēlai pārstāja pastāvēt. Visu cieņu!

Ja grib mieru Eiropā, tad vajag, lai Krievija izbeidzas. Pārstāj pastāvēt kā tāda. Sadalās sastāvdaļās. Vēlams bez pilsoņu kara, atomvāļu vicināšanas un citiem ekscesiem. Vai tas maz ir iespējams!!?

Krievijā katrs ar mātes pienu ir iezīdis savu pārākuma apziņu: мы освободители!!! Naftas dolāri liliputinam ir sakāpinājuši impēriskās ambīcijas. Nostaļģija pēc bijušā diženuma, lai arī šķietama, dara savu.

Tā iet, kad pasaule lietas nesauc savos vārdos.

22.janvāris Atbildēt

Būtu dīvaini, ja šeit nebūtu savācies teju viss "kremļažurku zieds".

21.janvāris Atbildēt

Būtu dīvaini, ja "dīvāna" eksperti būtu reaģējuši 2021.g. decembrī pēc Rjabkova "ultimāta" vai 2015.g., kad Ukrainas СБУ jau bija iestrēguši Doņeckas apgabalā, īstenojot savu pretterorisma operāciju. Tikai pašlaik,9 gadus pēc Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktora J. Bērziņš publiski paustā pētījuma secinājumiem, sākas rosība. Pamatoti sākas - "Krievija izmanto totāla kara jēdzienu, kas nozīmē, ka tas nav vienkārši valsts pret valsti, bet gan viena sabiedrība pret otru sabiedrību. Nācija pret nāciju. Tas nozīmē, ka mobilizācijas līmenim jābūt tādam, ka katrs cilvēks ir gatavs karot kaut kādā veidā," uzsvēra eksperts.

Šādā līmenī ES postmodernajā sabiedrībā mobilizēt cilvēkus nav iespējams, kas tādējādi ir arī problēma." Drošības eksperts: sabiedrību pārliecina, ka pretošanās ir bezjēdzīga (sargs_lv)

21.janvāris Atbildēt
Kalamburs > edgars

Liela daļa "dīvāna ekspertu" jau 2014. gadā saprata, ka sūdi būs. Diemžēl daudzu valstu vadītāji izvēlējās strausa stratēģiju, lai nesatrauktu savu valstu lumpeņus un ļautu tiem, krievu gāzes sildītiem, koncentrēties uz "svarīgākām" lietām. Piemēram uz "zaļo kursu", stambuliādi, cīņu pret "naida runu" utt.

21.janvāris Atbildēt

"Kremļa žurkas vienmēr atradīs kur graust, tāpēc nav ko uztraukties. Bet nevajag pieņemt stulbus likumus. Valodas likums par Krievijas pilsoņiem ir viens tāds. Kara laikā visus pretinieku valsts pilsoņus ievieto filtrācijas nometnēs, bet miera laikā neaiztiek.

21.janvāris Atbildēt

Vajag lasīt Neatkarīgo, tad būs lielāka saprašana! Par kara sākšanos jau sen ziņoja, taču NATO "dīvāna" ekspertiem droši vien bija pārliecība par savas uzvaras nenovēršamību. "Romas pāvests Francisks: Trešais pasaules karš jau ir sācies."(13.septembris, 2014)

21.janvāris Atbildēt

Naivie Eiropas vadoni pārāk uzticējās fašistiskajai Krievijai. Cerēsim, ka neatkārtosies 1938. gada scenārijs, kad nacistiskajai Vācijai atdeva lielas teritorijas, cerībā, ka Hitlers neuzsākt karu.

21.janvāris Atbildēt

Ļaunums ir tas kas liek cilvēkiem savā starpā karot

21.janvāris Atbildēt