Komentāri: Piecpadsmit "Vienotības" valdīšanas gadi. Kas būtu citādi, ja pie varas būtu bijuši citi?

Komentē 37

Līdz ar Repšes infantīlo uznācienu, viss, ko pieminat, bija nojaušams jau tad, Ben. Tie, kas nojauta, aktīvi tika noniecināti, jo uznāciens bija "gaišo", bet ne Latvijas oligarhu finansēts. Arī "sabiedriskos" medijus tauta zaudēja tajās dienās.

11.februāris Atbildēt

Turklāt, ideoloģiski bijām nonākuši īstā buļļa zarnu tunelī, jo Eiropā strauji eskalētais neokomunisms, tobrīd, kā nāvīga sērga tiecās aizņemt attālākos ES nostūrus. Jaunie Laiki piedāvāja sen mīļo, bet 1991. gadā zaudēto. Tauta uzrāvās tikpat bērnišķīgi, kā sākumskolas berneļi 1. Maija demonstrācijās pirms 50 gadiem.

11.februāris Atbildēt

Šitādu murgu no Latkovska sen nebiju lasījis.

Viss samests vienā kaudzē, viss tagad slikti. Pat Dombrovskis, kas reāli izvilka Latviju no krizes. Vai, vai cik slikti, ka aizklapēja to naudas atmazgātāju AB!

Latkovskis noteikti to paveiktu labāk!!!

Es nebūt neesmu ne jaunās, nedz vecās Vienotības fans, taču, Latkovskim, manuprāt, nav ne mazākās saprašanas par to, ko viņš šeit raksta.

Sāksim ar to, ka Latvijas partijām, gandrīz visām nav nekādas ideoloģijas, tās ir politiķu grupiņas, kas kaut kā sagrupējušās cīņai par varu. Izņēmums, varbūt, bija NA un Saskaņa, taču pirmā ir kļuvusi par Avena kabatas partiju, bet otro arī par partiju nevar saukt, drīzāk par Putina pagrīdes organizāciju Latvijā.

Man dziļi riebjas Lembergs, taču tanīs nosaukumos, "Zvaigznīšu brīdis", "Pleskavas šoseja" u.t.t. bija milzīga taisnība.

11.februāris Atbildēt

Dombrovskis "izvilka Latviju no krīzes" tāpat kā Žukovs "uzvarēja Lielajā tēvijas karā", upurējot ierindas iedzīvotājus... un tur arī slēpjas Vienotības ideoloģijas pamats- absolūta vienaldzība pret valsts iedzīvotājiem. Bet, nu, cilvēkiem ar slāvisku orientāciju šāda pieeja šķiet pievilcīga.

11.februāris Atbildēt
Valdis > viesis

Izstāsti lūdzu plānu, kā izvilkt valsti no krizes neupurējot ierindas iedzīvotājus ? Un kas, vispār, ir ierindas iedzīvotājs ? Un, ko, tavuprāt, vajadzēja darīt?

Ar kādiem resursiem ?

Paņemtno tiem, kas "gāzi grīdā" ?

11.februāris Atbildēt
viesis > valdis.6427ffeda4c11

Nu, katrā ziņā, es nebūtu visu enerģiju virzījis ārvalstu privātbanku glābšanai, bet domājis, kā mazināt iedzīvotāju emigrāciju, kas Dombrovskim bija dziļi vienaldzīga...... viss atkarīgs no pieejas, un atbilstoši tam var atrast arī risinājumu, skatoties kas tev svarīgāks- ārvalstu banku akcionāri vai Latvijas iedzīvotāji.

12.februāris Atbildēt
Juris Seikovskis > valdis.6427ffeda4c11

Vispār jau katrai tautai ir tāda valdība, kādu pelnījuši.

Ja par krīzes "glābēju" Dombrovski runā, tad vispirms vajadzētu atcerēties tos, kas noveda krīzē. Bet neapšaubāmi tika "glābts" uz cilvēku rēķina. Maksimāli aizsargājot bankas, kuras, starp citu, nebija un nav pašu.

Krīzē noveda divi "gazētāji", kuri arī šodien dzīvo zaļi. Un par "buldozeru" daži vēl joprojām starā. (Atceros, kā Dombrovskis vilka laukā Airbaltiku no "buldozera" un Flika kunga shēmām.) Bet lai tā krīze būtu krutāka, nāca Godmaņa kungs un izglāba parekša kungiem viņu vīrišķās mantiņas. Pareksi nedrīkstēja ļaut iztukšot. Bet pirms tam nedrīkstēja tajā sadzīt pāšvaldības un visādas citas valsts iestādes. Tie, kas tad saskārās ar tām lietām, to lieliski atceras. Rezultātā Dombrovska kungs "aizrotējās" uz Eiropu, arī 180-200 tūkstoši mūsu līdzcilvēku. Kuri atpakaļ nebrauks.

Labklājību var uzcelt tikai ražojot preces. "Tilta" laikus, gan banku veidā, gan tranzīta veidā esam sekmīgi pārdzīvojuši. Bagāti nepalikām. Jo tranzīts nodokļus maksā tik, cik pats grib maksāt. Ir izgudroti ofšori. Līdzīgi ir arī ar bankām. Bet tūrisms!!? Covids pierādīja, ka visam tūrismam apstājoties, nodokļu ieņēmumu nekritās. Tātad visi krogi, viesnīcas un vāveres nodokļus arī maksā tik, cik grib maksāt.

Bet mums līdz šim ir veicies, lai arī esam no oksta puses Baltijā. Citiem no sovjetijas pulciņa ir klājies stipri bēdīgāk.

Tikai nu laikam mūsu "labie laiki" nupat beigsies. Nav jautājums, vai liliputins gribēs mūs "aplaimot", bet tikai kad. Ar visām no tā izrietošām sekām. Laupīšanas un marodierisms no tām būs pats nesāpīgākais.

Un te nu pat Vienotība neko nevar glābt.

12.februāris Atbildēt

sia ‘’Jenotība’’ un bankas - tie ir alkatīgi un nežēlīgi augļotāji. Simtiem tūkstošiem cilvēku tās ir aizdzinušas projām no Latvijas atņemot visu, pilnīgi visu.

Runājot par Dombrovski un bankām-nekas pasaulē nav ļaunāks par tām un cilvēkiem-augļotājiem, kas tajās strādā. Jo augļotāji ir cilvēki bez sirds un dvēseles. Saucot lietas īstajos vārdos, banku biznesa stratēģija ir augļošana. Savulaik Saeimā tika izvirzīts priekšlikums iekļaut Satversmē, ka Latvijā pamatvērtības ir kristīgās vērtības. Bībelē, tāpat arī Korānā ir skaidri un gaiši pateikts, ka augļošana ir grēks, un ir jārīkojos, lai to novērstu, nevis veicinātu. Stāsts ir par parazītiem – augļotājiem, kurus tagad nezin kāpēc sauc par finansistiem, komersantiem, bankām, kredītiestādēm vai vēl kā citādāk. Jo „augļotājs” neskan sevišķi smalki. Bet precīzi izsaka būtību parazīts = augļotājs.

Tieši partija ‘’Jenotība’’ un Dombrovskis ar šo gadiem valdošo mafiozo partiju ‘’Jenotība’’, ir bandīti, kas Latvijas cilvēkus par lopiem uzskata. Dombrovskis bija tas kretīns, kurš nepieņema kredītu ņēmēju aizstāvības likumu un kopā ar savu valdību piekāpās banku lobijam, un atdeva cilvēkus “saplosīšanai” šiem augļotājiem, atņēma viņiem mājas, dzīvokļus, darbu, iztikas līdzekļus, veica reālu genocīdu savu tautu izdzenot svešumā, uzņēmās valstij nevajadzīgu kredītu, kas tagad visiem jāiznes. Par ārprātīgiem 700.000 tūkstošiem samazinājies Latvijas iedzīvotāju skaits.

Atcerēsimies Valda Dombrovska modernās pasaules vēsturē necilvēciskāko ekonomiskās krīzes pārvarēšanas metodi, ciniski nodēvētu par “veiksmes stāstu”. Nav neviena kaut cik ievērojama pasaules ekonomista, kurš to vērtētu kaut daļēji pozitīvi. Visi tikai šausminās. Tas, ka šī “asaru un bēdu stāsta” rezultātā 200 000 cilvēku no Latvijas aizbrauca, tiek mūsu politiskās elites aprindās mērķtiecīgi “piemirsts”. Līdzīgi kā Krievijā “neatceras” Žukova mīnu lauku “atminēšanu”, dzenot pāri tiem kareivju vienības un miljoniem bezjēdzīgā nāvē sūtīto.

Valdiņ Dombrovski, “Jenotība”, kur bija jūsu valstsvīra aicinājums un reālais darbs palīdzēt tautai, cilvēkiem, kad 2008.gada krīzes laikā Tu kopā ar bankām iznīcināji simtiem uzņēmumu, cilvēkiem atņēmi biznesu, mājas, zemi, tehniku, simtiem tūkstošiem Latvijas iedzīvotājiem atņēmi visu, iedzini parādos un aizdzini svešumā uz citām zemēm?

Tu esi bandīts, noziedznieks, divkosis un genocīda veicējs pret savu tautu, īsts Hitlers, īsts Staļins!

Tu esi viens no lielākajiem Vienotības neliešiem un Tavs darbs bija pat ne vīrieša, bet lupatas un nodevēja cienīgs.

Tai pat laikā savu viesu māju gan puņķu Valdiņš izglābt no bankrota pamanījās, ar to pašu banku palīdzību.

11.februāris Atbildēt

Arti, beidz murgot. Pirms Dombrovska viss Latvijā zēla un plauka? Un tad atnāca šis nelietis un ziedošu dārzu pārvērta par tuksnesi?

Ko darītu Artis? Atrastu paslēpto mantu in aplaimotu nabaga latviešu tautu?

Davai atlaidīsim Saeimu un par galveno iecelsim priesteri. Tikai kuru, Vanagu, Stankeviču vai uzreiz patriarhu Kirilu?

11.februāris Atbildēt
viesis > valdis.6427ffeda4c11

Ai, nu beidziet murgot. Visa civilizētā pasaule šausminājās par Dombrovska "krīzes pārvarēšanas politiku", tāpat kā par Žukova karošanas metodēm. Tikai kalpa sindroma pārņemtajiem letiņiem tas var šķist kaut kas slavināms. Kaut vai, piemēram, ārzemju banku glābšana iedzīvotāju vietā, izcils Dombrovska "ģenialitātes" piemērs.....

11.februāris Atbildēt
Valdis > viesis

Piedāvā savu variantu!

11.februāris Atbildēt

Varētu būt arī citādi. Teorētiski , un tad ar tikai iezemiešu sapņos, varētu pastāvēt arī iezemiešu brīvvalsts. Bet uz šodienu praktiski neiespējami , šodien iezemiešiem ir Rietumu protektorāts, kas aktīvi tiek ieviests kā reiz ar "Jaunā laika" nākšanu pie varas. Rezultātā mums ir ieviesta birokrātija ( raksturojas ar vieglu uzpērkamību) kurai pieder varas kontrolpakete. Iezemieši ar savu ekonomisko labklājības rūpi nolemti pastāvīgai opozīcijai. Šodien Latvija ir ideāls, viegli vadāms protektorāts, kā jau tas lielajos globalizācijas plānos paredzēts.

11.februāris Atbildēt

Jā, laiki ir grūti, taču ticu, ka tavi sapņi par Austrumu protektorātu nepiepildīsies

11.februāris Atbildēt
IMIK > valdis.6427ffeda4c11

Priekš kam man sapņi par Austrumu protektorātu ja man ir ticība un cerība ka sabiedrība tomēr spēs atšķirt brīvvalsti no protektorāta un kļūs vienota vismaz savā sapratnē.

11.februāris Atbildēt
Valdis > imik

Apraksti mazliet kā tu iedomājies brīvalsti. Tad es labprāt pakomentēšu.

11.februāris Atbildēt
IMIK > valdis.6427ffeda4c11

Es jau daļēji iepriekš uzrakstīju.

Brīvvalstī parasti birokrātijai nav un netiek uzturēta pastāvīga varas kontrolpakete. Brīvvalstī pastāvīga varas kontrolpakete drīzāk būtu ekonomiskās labklājības sektoriem, nevis birokrātiskai administrācijai. Protektorātā turpretim administratīvās birokrātijas varas kontrolpaketes pastāvīgums mākslīgi tiek uzturēts no ārpuses, ar mēdijiem, kampaņām, uzpirkšanu un kalpo protektorāta interesēm..

11.februāris Atbildēt
Valdis > imik

Pilnīgi piekrītu katram tavam vārdam. Tikai kāds šeit sakars ar Rietumiem protektorātu ?

Nevar šodienas apstākļos būt pilnīgi neatkarīgiem, ir jāizvēlas starp rietumiem un austrumiem. Bet par to, ka vairāk jādomā pašiem par sevi - tur es tev piekrītu par 100%.

11.februāris Atbildēt
IMIK > valdis.6427ffeda4c11

Nu bet, skaidrs ka šodien neviens nevar būt pilnīgi neatkarīgs. Bet starp nebūt pilnīgi neatkarīgam un būt pilnīgi atkarīgam ir starpība? Brīvvalsts nav pilnīga neatkarīga, bet protektorāts (pie noteiktas neatkarības robežas sasniegšanas) tālāk jau ir pilnīga atkarība. Mēs drīkstam darīt tikai to kas mums ir atļauts. Savu ekonomiku un labklājību mēs drīkstam attīstīt tikai par tik par cik tas mums kā protektorātam ir paredzēts. Mēs ekonomiski varam attīstīties tikai tiktāl ciktāl tas netraucē globālai ekonomikai, un tikai tiktāl ciktāl tas nepieciešams lai mēs kalpotu kā globālo preču noieta tirgus. Tālāk mums iestājas pilnīga atkarība.

11.februāris Atbildēt
Valdis > imik

Tad tā arī raksti, nevis pļāpa par kaut kādiem tur Rietumu protektorātiem.

11.februāris Atbildēt

Te jāskatās daudz dziļāk no pirmās neatkarības dienas. Kuri muļķoja mūsu valdošiem prātus? Ārzemju padomnieki un Latvijā atgriezušies ,,bēgļi,kas viņus Latvijā un kam viņi kalpo līdz šai dienai. Ne vienai lielvalstij nav vajadzīgs, ka kaut kur var izveidoties pārtikusis, spēcīga valsts. Viņiem jajadzīgs poligons, kur pārdot savus sūdus. Nezinu, kad Tauta beidzot nāks pie prāta un atbrīvosies no visiem šiem pajoliņiem. Mūsu valstī to ir pietiekoši.....

11.februāris Atbildēt

Naudiņu mums ļauts pelnīt tikai tur kur mēs nekonkurējam ar globālo ekonomiku, vai arī globālajā ekonomikā kā faktiskā darba darītājiem.

11.februāris Atbildēt
Valdis > imik

Drizāk tā nav ļaušana vai neļaušana, bet gan pašiem pietrūkst spēciņa. Tad nu jāstrādā, cik var, ar galvu.

11.februāris Atbildēt

Mazliet ieskats vēsturē. Kad 2004. gadā pievienojāmies ES vienlaicīgi ar Igauniju un Lietuvu, Eiropā jau bija apgrozībā eiro, mums lats, Igaunijā Igaunijas krona. Salīdzināšu atšķirības savas valūtas lietošanā. Paskatieties vecas reklāmas par laiku Latvijā no lata līdz eiro(10gadi). Jebkurš lielāks darījums tikai eiro, vai dolāros, tātad. latvietis nopelnijis savus latus dodas uz banku, maiņas punktu, lai nopirktu par latiem sev vajadzīgos eiro , dolārus. Atcerieties, ka valūtu nemaina, bet pērk un pārdod, ir atšķirība. Igaunijā jebkuri lielie darījumi- nekustāmais īpašums , automašīnas tikai par Igaunijas kronām, tikai, vienīgi tikai, bez izņēmumiem, ja vari, pārdod savus dolārus, eiro, pērc kronas un dari ko gribi!!. Tagad jautājums pārdomām, kāpēc mūsu gudrie visu darija svešzemju banku labā, smadzeņu pietrūka, jeb....Uz šo jautājumu nav saņemta skaidra atbilde, nav un nebūs, jo tas taču sīkums, ja maksā par tautas drāzšanu, kāpēc nedarīt!

11.februāris Atbildēt

Ko tu ar to gribi pateikt?

11.februāris Atbildēt

Piekrītu rakstam kopumā un katram teikumam, katrai domai atsevišķi. Sōdien gāju Rīgā caur Vidzemes tirgu un redzēju plakātu, kas aicina te iepirkties - un izgāju caur lielu un absolūti tuksnesīgu laukumu - paviljoni un kioski slēgti, cilvēku nav. Un izskatās ka tieši Vidzemes tirgus stāvoklis rāda mums gadiem ilgo neko-nedarīšanu un tās sekas ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā. Nākamās vēlēšanas rādīs, vai vēlētāji beidzot sāk saprast tukšmuldēšanas rezultātus, - vai arī neko tā arī nebūs sapratuši. Tikai derētu atcerēties - tādiem slinkošanas, neko nedarīšanas un kundziskas plātības laikiem nereti seko apvērsumi, dumji un citas ne visai tīkamas lietas. Tā kā - velētāji, domājiet un tzdariet secinājumus!

11.februāris Atbildēt

Par Vienotības sasniegumiem ir savu pateicis Slavenais poļu valdības komisārs, jezuīts Soļikovskis 1599.-1600.g., tā pateicis Livonijas - (Latvijas) valdniekiem: " Cik gaužām slaveni tiešām jūsu (t.i. Livonijas - Latvijas) agrākie valdnieki, arhibīskapi, bīskapi, mestri (ministri, prezidenti, valsts pārvaldnieki) darīja derīgus darbus, sabūvēdami tik daudz baznīcas, klosterus un pilis, tikpat neprātīgi un pierādot gudra sprieduma trūkumu, ka neuzcēla un nenodibināja nevienas ģimnāzijas, nedz skolas, nedz akadēmijas. Bet, ja nu šo trūkst un , ja zemes kungi visas savas laimes cerību un savu ļaužu greznumu bija likuši vienīgi ieroču varā, ja zemē nav nekādu zinību, nav mācītu vīru..., tad visa šī milzīgā vara bez saprāta vadīta savā smagumā sagrūst". Ja tekstā ieliek 21.gadsimta sadzīvi un mūsu vienotības politiķus - tad šie vārdi ir par mums. Vienīgais, ka tas viss jau bija 15-16.gs. robežās ar līdzīgiem "tautas kalpiem". Tātad gaidām kad tas sagrūs un apraks šos "darītājus"...

11.februāris Atbildēt

Es jau daudzus gadus uz to ceru, diemžēl, paliek aizvien sliktāk. Un ne tikai pie mums, bet arī aiz dīķa.

11.februāris Atbildēt

Pat neanalizējot Vienotības politiku, tīri teorētiski ir skaidrs, ka Vienotība ir pārāk aizsēdējusies pie varas. Šāda aizsēdēšanās labākajā gadījumā nozīmē stagnāciju, sliktākajā - neparedzamas sekas, kā Putina aizsēdēšanās pie varas Krievijā..... Cilvēki, kuri balso par Vienotību, šobrīd nolemj valsti neizbēgamai atpalicībai :(

11.februāris Atbildēt

Jā, nu mīļš paldies "Vienotībai" jubilejā par to ka mums tik sūri un grūti jāstrādā dienišķai maizītei. Vai varētu būt citādāk? Gan jau ka nevarēja ja ir kā ir. Vai būs citādāk? Ticība un cerība ir bet kā būs tā būs.

11.februāris Atbildēt

Mums sūri un grūti jāstrādā dienišķai maizītei, gan ar Vienotību, gan bez tās. Tā ka- lāpstu rokās un uz priekšu.

11.februāris Atbildēt
IMIK > valdis.6427ffeda4c11

Bez Vienotības varēja būt ka dienišķai maizei jāstrādā daudz mazāk, paliktu pāri arī kam neikdienišķam. Bet diemžēl ne jau katram laikam to ir lemts saprast.

11.februāris Atbildēt
Valdis > imik

Nebūtu Imka, nebūtu.

Ne jau nosaukumā vaina, bet gan cilvēkos.

Vienotība, tas tik tāds šodienas izkārtojums. Tā shēma ir stipri vien sarežģītāka.

11.februāris Atbildēt
IMIK > valdis.6427ffeda4c11

Shēma ir vienkārša tajā ka Vienotība nav Latvijas izkārtojums bet gan ir Briseles izkārtojums. Un faktiski ar to jau ar ir viss pateikts. Nav mums savas valsts, mums ir Briseles protektorāts.

11.februāris Atbildēt
Valdis > imik

Nākamajās vēlēšanās Vienotība paliks opozīcijā, taču protektorāts saglabāsies. Shēma ir daudz dziļāka, par to arī vajadzētu rakstīt. Kāda šķirba, Vienotība, NA, AS, vai kāds cits vinnē. Protams, ja Šlesers vai Stabiliāte, tad par Latviju varat aizmirst kā tādu.

12.februāris Atbildēt
viesis > valdis.6427ffeda4c11

Hm, nevajag teikt, ka ir vienalga, kas ir pie varas. Tas ir tāpat kā karā, lai cik labs karavīrs tu nebūtu, bet ja virspavēlnieks ir aprobežots un neredz realitāti, tad visdrīzāk tu iesi bojā bezjēdzīgi... tāpat ir ar valsti, tu vari strādāt cik smagi gribi, bet kamēr pie varas ir Vienotība, tikmēr valsts grims. Nu, vienīgā iespēja, paziņot, ka uz tevi nekas neattiecas un tev vienalga, kas šeit notiek.

12.februāris Atbildēt

Starpība ir milzīga un izšķiroša.

Ja vinnē administratīvi birokrātiskais sektors tad skaidrs ka visa ekonomika, ar vinnētāju palīdzību un tiešu līdzdalību, joprojām paliek zem Briseles ķepas. Vienkārši tā iemesla dēļ ka administratīvi birokrātiskie vienmēr būs daudz lojālāki Briselei nekā ekonomiskie, un tie vienmēr būs vieglāk iespaidojami. Un protams ka Brisele politiķus šķiro - kas lojāls, kas pārāk neatkarīgs. Droši vien ka mūsu pašu drošības iestādes šādu informāciju Briselei piegādā atliku likām. Un protams ka Briselei netrūkst arī sviras lai nelojālos politiķus neitralizētu, pat līdz tā saucamajai kancelēšanai. Tā ka visticamāk nākošajās vēlēšanās, varbūt zem cita nosaukuma, bet atkal tie paši administratīvi birokrātiskie vēži tai kulītē vien būs. Kur tādi pārāk neatkarīgie kā Šlesers vai Šķēle var tikt? Nekur. Briselei nevajag Orbānus. Briselei vajag tādus kā Zatlers kas ātri pārmet kažoku uz otru pusi. Kāds ir Briseles spēks var spriest pēc atbalsta Stambulas konvencijai, partnerības likumam utt., ZZS apmeta kažoku uz otru pusi ka nemetas.

Tā ka manuprāt vēlēšanas te neko nedos. Lai kaut ko varētu mainīt vispirms sabiedrībai ir jābūt pilnā skaidrībā kādā veidojumā tā atrodas - Eiropas valstu savienībā vai ASV virsprotektorāta , Eiropas apakšprotektoriāta protektoriātu savienībā.

12.februāris Atbildēt

Vēlēšanas dos ! Kariņš būs prom no Latvijas , Briselē viņš nebūs Ždanoka un arī Latvijai nekaitēs ,jo par to nerunās un neko tai nelobēs .

12.februāris Atbildēt