Komentāri: ASV drošības vairogs var izrādīties iluzors

Komentē 14

Ja jau raksts gribētu salīdzināt Eiropas situāciju pirms un pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, tad vispirms būtu vajadzējis paskatīties, ar ko Eiropas Savienības pārstāvniecība nodarbojās Ukrainā pēc tam, kad Krievija 2014.gadā pārņēma Krimu. Būtībā tikai ar diezgan aklu propagandu pret Krieviju, nevis ar Ukrainas krievu lojalitātes nodrošināšanu Ukrainai un Eiropai. Saasināja situāciju un rezultāts tēlaini izsakoties, bija tāds it kā paši būtu šāvuši sev kājās, Vairākas nedēļas pirms krievijas iebrukuma Eiropas savienības paziņoja, ka nevedīs sarunas ar Krieviju un tika uzsākta rietumvalstu vēstniecību evakuācija, kas daudzu valstu gadījumā tika pabeigta pirms Krievijas iebrukuma! Nezīlēsim kafijas biezumos par ASV politkonjunktūru, bet paanalizēsim nodevības smaku Eiropā. Rietumeirpiesiem austrumeiropieši vienmēr ir bijuši un būs tikai lielgabalu gaļa, jo paši piekrīt ar saviem maģistra grādiem tīrīt rietumu labierīcības. Nevis no ASV, bet no Austrumeiropas pašcieņas, prasmes analizēt savas intereses, pārzināt starptautiskās tiesības un diplomātiju ir atkarīga Austrumeiropas drošība.

15.februāris Atbildēt

Latkovski, negvelz muļķības! Maiks Džonsons NAV Trampa atbalstītājs! Gluži otrādi, likumprojektu viņš atbalsta. Taču, gadījumā, ja viņš to uzliks uz balsošanu, trampistu spārns izmetīs viņu no amata. Tāpat, kā viņa priekšgājēju. Likumu, protama lieta pieņems, bet Džonsons savu politisko karjeru būs noracis uz visiem laikiem. Latkovski, Tu to sev vēlētos?

15.februāris Atbildēt

Kā saka, "vazāšana aiz deguna" ir beigusies. Kas ļāvās pats vainīgs.

15.februāris Atbildēt

Īsāk sakot ,- lai dzīvo demokrātija!!!

15.februāris Atbildēt

Situācija ir būtiski mainījusies , nekas nav iluzors un pat Putins jau teic ,ka Baidens ir paredzamāks nekā Tramps . Vakaros nu jau nedēļu vēroju un klausos sakāpināto diskusiju par Vācijas pārapbruņošanu un militārās rūpniecības restartu ,atsevišķi diskutējot par atomieroču ražošanu Vācijā ! Vakar vakarā tika demonstrēta karte ar ASV atomieroču izvietojumu Vācijā un Eiropā ,un kā otra līnija tika rādītas Francijas un britu atomieroču izvietojuma nosacītās vietas .Sakot ,ka amerikāņu atomieroču izvietojums Eiropā ir pietiekošs , diskutētāji sliecās noteikt ,ka pašai Vācijai tādi ieroči neesot nepieciešami . Turpat vairākkārt tika rādīta aina ,kur 3 augstākās amatpersonas izdara simbolisku lāpstas dūrienu jaunas bruņojuma rūpnīcas celtniecības vietas pamatos . Gada beigās rūpnīca uzsākšot ražošanu . Tiek demonstrēti militāro izdevumu budžetā grafiki un ziņots ,ka Vācija pirmo reizi sasniegs un pārsniegs šo izdevumu 2% no IKP , 2027.g. pārsniedzot 80 miljardus eiro gadā .Problēma ,protams, ir munīcijas piegādes Ukrainai nekavējoties. Ramšteinas grupas sanāksme te daudzko konkretizēs .

15.februāris Atbildēt

Es arī skatos ziņās šo pašu. Kā jau esmu agrāk teicis, ir labi, ka pastāv tāds Trampa bubulis. Ja viņu ievēl un paprasa Eiropai vai jūs bruņojaties, ko tad Eiropa teiktu.

Putins atceras, kas notika ar vagneriešiem Sīrijā tāpēc snaudošais Džo ir labāka izvēle.

15.februāris Atbildēt

Klauni, jūs ticat Putina teiktajam?

Vēsture pierādījusi, ka ja Putins saka, ka piens ir melns, tas ir apstiprinājums tam, ka piens IR balts!

15.februāris Atbildēt

Izteikumiem par 2% manuprāt ,ir populistiska piegarša . Ja atver NATO budžeta dokumentus ,tur sīkas tabulas par kopsummām un katras valsts militārajiem izdevumiem uz 1 iedzīvotāju salīdzināmās cenās dolāros . Pērnais budžets kopā NATO = 1,261 triljons dolāru ,ailīte Eiropa un Kanāda kopā - 404,15 miljardi $ ,ASV - 860 miljardi $ . Uz 1 cilvēku , ASV- 2220$ , NATO vidēji - 1143$ , Eiropā +Kanāda - 568$ . Latvijai tiek uzrādīti - 398$ uz 1 iedzīvotāju ,Igaunija - 572$ ,Lietuva- 482$ . Izrādās runājam aizgrābjoši ,bet atpaliekam no Igaunijas par 174 dolāriem uz 1 iedzīvotāju savos izdevumos . Bet tā jau arī ir mūsu vispārējā atpalicība no Igaunijas .Eiropā 1.vietā ir Norvēģija - 1339$, seko Somija - 1153$ ,tad Dānija - 1000$ , Nīderlandē - 848$ ,Lielbritānija 965$ , Polija - 657$ ,Vācija - 677$ uz 1 iedzīvotāju . Bulgārija tērē tikai 167$ uz 1 iedzīvotāju . Ja uzlūkojam Amerikas 2220$ pret Eiropas un Kanādas 568$ , patiesi rodas jautājums kāpēc ASV pilsoņiem jātērē 3,9 REIZES vairāk līdzekļu aizsargājot Eiropu nekā to atļaujas paši eiropieši !

15.februāris Atbildēt

Lāpstas dūriens bruņojuma rūpnīcai Vācijā? Jautājums ir tikai no kuras vietas (valsts) tas bruņojums lidos uz Krieviju un pa kuru vietu (valsti) Krievija dos adekvātu atbildi?

15.februāris Atbildēt

Un vēl kas . Derētu publiski apspriest tādus lielumus ka "Aprīkojuma izdevumi % no visiem izdevumiem aizsardzībai " . NATO tabula par 2023.g. 2015.gada cenās rāda īpatnu ainu . Latvija aprīkojumam tērē tikai 26,3% ,bet Somija - 50,8 % aizsardzības budžetu aprīkojumam ,Polija - 52,4% , vismazāk Dānija - 20,8% . Tātad Latvijas iedzīvotājs par militāro aprīkojumu no kopējiem 398 $ samaksā tikai 104,67$ , kur aiziet pārējais ? Vai šie citi tēriņi ir racionāli ? Skaitļi nav mana interpretācija ,tie ir oficiāla NATO publiski pieejama statistika .

15.februāris Atbildēt

Šaubos, vai pat puse ASV sabiedrības vispār zin kas ir Ukraina un kur tā atrodas...

15.februāris Atbildēt

Latvijai būtu ar steigu jāmēģina noslēgt individuālos līgumus ar Angliju, Franciju, Vāciju, Poliju, ASV, Japānu par savstarpējo palīdzību kara gadījumā, nevis jāturpina akli paļauties uz NATO 5. pantu.

Trampam jāteic liels paldies, sakratīja ES valstis.

Trešais pasaules karš būs, un to nesāks Pūķins! Ar Pūķina piepalīdzēšanu, to uzsāks cita valsts.

15.februāris Atbildēt

Trešais pasaules karš? Pagaidām jau tikai risinās tas kas līdz šim nav atrisināts - Ukraina, Tuvie Austrumi, Taivana. Atliek tikai trīs lielas lietas atrisināt un par ko karot? Dzīvo mierā cepuri kuldami.

15.februāris Atbildēt

Tādām analīzēm nav nekāda jēga.. Nekad ASV nepalīdzēs karot nevienai valstij, pret tādām valstīm, kurām pašām ir kodolieroči. Viņiem ir tāds dabas veidojums, ko sauc par Dzeltenā akmens supervulkānu.. Pat Ziemeļkoreja, tā kaldērā, var ieseivot pāris kodolraķetes un tad būs, kā senā mūsu dziemiņā: Kur reiz bija Amerika, paliks tikai zeme plika... Kā Āmen baznīcā..!

15.februāris Atbildēt