Komentāri: Latvijas #metoo skandāls: "Svētie" prasa Mūzikas akadēmijas rektora Guntara Prāņa galvu

Komentē 14

O, jā! Cūkas rāda uz "cūkām", tēlojoties par jēriņiem! Rakstā bija jāmin tās personas, kuras prasa rektora atkāpšanos no amata. Kultūras ministre par piemēru, kura tā arī nav apjēgusi, ka viņas uzdevums nav tēloties par Romas pāvestu. Tā tik vēl trūka, lai rektors lūrētu katra pasniedzēja gultās, ar kurām kucēm tie tēviņi lustējās. Ja kuce negribēs, tēviņš neuzlēks, to jau nu ministrei arī tā kā būtu jāsaprot! Mācīties meitenes zeltenes negrib, vīniņus dzert, flirtēt ar pasniedzējiem, o, jā, to vienmēr gatavas, un tagad brīnās, vai vēl nekaunīgāk, sāk šantažēt - viņš man uzmācās! Kur tu līdi, zoss īstenā? Protams, pasniedzēji, kuri apzināti piespiež sekssoties par ieskaiti, ir fantastiski idioti, varētu domāt, ka Latvijā trūkst sieviešu, kuras par to vien sapņo, lai kāds pievērstu viņām uzmanību.

14.marts Atbildēt

Šim fenomenam pat ir konkrēts apzīmējums - "mačku bizness" . Domāju, ka 95% gadījumos tās ir šantāžas. Tas jau "civilizētajā" pasaulē tagad ir populārs paņēmiens, kā iegūt naudu vai ko citu. Un cilvēks ir bezspēcīgs pret to visu, it sevišķi, ja viņš ir daudz maz godīgs un nav gatavs iet uz visu banku, lai to "cietušo" noliktu pie vietas.

14.marts Atbildēt

Un kā ir ar "ZILAJIEM"? Vai tajā frontē viss kārtībā?

14.marts Atbildēt

"Zilie"meitenēm neuzmācas. Vai tad nē? :)

14.marts Atbildēt

Nu bet, pie mums jau kā?

Ja kaut kur briest ziepes tad vainīgie parasti pirmie paņem pēdu un izsprūk sveikā. Pa mizu dabū nevainīgie kas turpat tuvumā vien grozās bet ir pārāk tūļīgi lai laikā paņemtu pēdu. Jo taču visiem būs skaidrs ka nevar mizot to ko nevar noķert, bet ja bez mizošanas nevar tad jāmizo tas ko visvieglāk var noķert.

14.marts Atbildēt

Bet kāpēc Guntaram Prānim būtu jāatkāpjas? Vajag ņemt piemēru no ministriem, kuri var taisīt sūdus no vienas vietas un ne par ko neatbildēt : Mēs neko nezinājām!!! Un tas ir valsts līmenī, bet te kaut kāda mācību iestāde.

14.marts Atbildēt

Mans bezmiega nakts rēbuss:

Padome, kas darbojas kopš 2022. gada, neko nezināja, jo rektors P neko nebija teicis.

Rektors P neko nav teicis, jo pats neko nav zinājis.

Tomēr kaut ko viņam esot vajadzējis zināt, jo 2017. gadā, kad viņš vēl nebija rektors, viens gadījums bijis.

2017. gadā rektors bija S un prorektors – V.

2024. gadā S un V sēž Padomē. Abi vēl aizvien ir arī Akadēmijas mācībspēki.

Tomēr Padome neko nezināja.

Jautājums: kāpēc?

Ja jau Akadēmijā visi visu zināja, tad vai par to nebūtu zinājis arī rektors S un prorektors V?

Un, ja pārmet nezināšanu rektoram P – vai tāda pati atbildība nebūtu jāprasa arī S un V? Tātad - Padomei?

14.marts Atbildēt

Kāds rektors, kāda padome? Ētikas komisija iestādē bija vai nebija? Ja bija ētikas komisija un bija baumas tad varēja ziņot tai ka ir baumas. Un ko ētikas komisija bez iesnieguma? Neko, tāpat tukša muldēšana, jo iesnieguma tad nav. Ja ir iesniegums tad protams cita lieta, vispirms uz ētikas komisiju, jo kā es saprotu tad noziegumu jau tur nav. Ir, ja ir, ne visai ētiska rīcība. Ja velk uz likumpārkāpumiem tad pēc komisijas ieskata pa taisno uz policiju. Es tā to saprotu

14.marts Atbildēt

nesaprotu mūsdienu sieviešu modes tendences! staigā apspīlētās biksēs (zeķbiksēs), krāso ģīmi, pumpē lūpas, utt. a kam tas viss? protams, lai pievilinātu, kārdinātu pretējo dzimumu. un tad vīrietis ir tas ļaunumu ļaunums, kuram jāsaglabā vēss prāts, jāskatās citā virzienā. uz ko mēs ejam? pretojamies dabai?

14.marts Atbildēt

Rektoram nav jāatkāpjas. Viņš situāciju risina, tātad pienākumu pilda, ir veiktas pārrunas, vainīgie atstādināti - tas ir viss, ko šobrīd varēja izdarīt. Žēl, protams, cietušo, taču ir diezgan daudz jautājumu - vai tas notika vakar, pirms nedēļas? Ja jau pagājis ilgāks laiks, kāpēc par to sākts runāt tikai tagad? Esmu par to, ka šādas situācijas jārisina uzreiz.

14.marts Atbildēt

"There's no way like the American way". J.Jevtušenko pie pirmās izdevības aizlaidās uz ASV, jo sava mūža lielāko daļu nodarbojās ar liberālo (lasi - amerikanizācijas) ideju popularizēšanu. Vai tad Bens nav lepns par savu ieguldījumu Latvijas amerikanizēšanā?

"Latvijas politika, ekonomika un kultūra ir attīstījusies pareizā virzienā. Tā nav nejaušība, bet gan samērā konsekventi īstenotas politikas rezultāts. Ar nelielām iebildēm Latviju tagad jau varētu uzskatīt par Rietumvalsti." Egils Levits: sarīkosim eksāmenu politiķiem! (Latvijas Avīze, 20.05.2017.)

14.marts Atbildēt

Parakstus Saeimas atlaišanai (pārvēlēšanai) vāc līdz 9.novembrim, ja kas. Nesen bija ap 37 000 parakstu.

14.marts Atbildēt

Skarā ar mūzikas akadēmijas lektoru Guntaru Prāni. Jūs te visi runājat teorētiski, bet es pakaļskrējējiem gribu pastāstīt gadījumu iz dzīves. Bija matemātikas skolotājs pamatskolā. Un literatūras skolotāja. Tur kāda teica tā: “Redzēsiet drīz pie mums būs tāpat kā Bertas Haufmanes stāstā “Augšup pa lejupejošām kāpnēm.” Viņam bija jau pāri 50 un viņš vairs nepievērsa uzmanību šai izslāpušajai literatočkai. Tad nāca 90 gadu beigas un no Amerikas atnākusī mode meklēt vardarbīgos vīriešus un tādus kas uzmācas meitenēm un sievietēm un viņus izolēt cietumā. Mūsu lauku skolotājas to izpildīja burtiski. Pedagoģiskajā sēdē direktore saka: “Bet pie mums jau tādu nav.” Bet exaltētā literatočka, kā nav? Mums tak ir Bērziņš. (Vārds mainīts). Un tad tikai sākās. Kur tikai literatočka negāja, visur stāstīja kāds matemātikas skolotājs izvirtis. Viņam tās meitenes patīk. Viņam viņas patīk. (tikai interesanta skolotājas loģika. Skolotājs iet klasē, bet viņam šie bērni reibjas?!!! Bērziņam viņa nepatika, nevis bērni.) Viss aizgāja tādos augstumos, ka skolotājs Bērziņš vienreiz neizturēja un pateica, ja viņa tā turpinās savu mēlnesību, tad viņš nodedzinās viņas mājas. Literetočka lēkāja kā uz pannas. Solīja kolēģi nodot policijai. Taču apklusa. Un skolotājs varēja pabeigt mācību gadu un mierīgi aiziet no skolas projām. Viņš man pie glāzītes vienreiz teica. Bet vai viņa (literatočka) zina, ka man nestāv un es ārstējos pret pieaugošu adenomu. Tādi ir latvieši. Un ja prasīs vēlreiz stādīt uz Sibīriju izsūtamo sarakstus, latvieši dedzīgi metīsies to darīt. Bērziņš vēl teica: “Es tā ienīstu šīs feministes, ka gatavs būtu viņām.... tālāk nav rakstāms.

14.marts Atbildēt

Jā, nu ko mēs daudz varam zināt? Varbūt ka te vienkārši kā reiz notiek tāda moderna protektorātu pārraudzības instrumenta kā Stambulas konvencija izmēģinājums. Tā teikt, palaiž baumas un skatās, rektors lidos vai nē.

14.marts Atbildēt