Komentāri: Latvijai NATO – 20 gadi. Brīnums vai likumsakarība?

Komentē 7

Jā, nu sākumā jau šie lepni gan. Mums NATO, ko mēs kaut kādus aborigenus vēl tajā ņemsim. Bet tad saprata ka laiki mainās, ka Rietumu lepnums NATO laika gaitā par tādām stikla krellītēm vien pārvēršas, kāpēc gan to plīstošo stiklu neizdalīt aborigeniem kas kā traki pēc tā.

Ko saka veselais saprāts? Veselais saprāts saka ka kodolkaru lai nu kam vajag bet vismazāk to vajag NATO. 15 kārtigs ekonomiskais pārsvars pēc pirmajiem triecieniem būs 0,0 pret 0,0, ar to atšķirību ka krievi varbūt ka varēs patverties Sibīrijas mežos un piekopt pirmatnējo kopienu. Ķīnieši varēs pa nomalēm asināt bambusa nūjas, bet Amerika pa klinšu kalniem klejot. Ko Eiropa? Eiropai vispār kaput.

Labi, Krievija uzbrūk Eiropai. Ko saka veselais saprāts Amerikai - nekādā gadījumā nekarot ar Krieviju. Tā teikt veselais saprāts pret 5. pantu. Amerika nekad nav gribējusi Eiropā karot. Jā karoja, karoja par uzvaru. Šodien, kodolkara apstākļos kam, kur un kāda uzvara spīd?

Konvencionālais karš. Krievija uzbrūk Eiropai. Krievija nav Vācija un Amerikai karu nepiesaka. Amerikai, mēs jau zinām, veselais saprāts iesaka nekādā gadījumā nekarot pret krieviem, kur nu vēl situācijā kad Krievija ar Ameriku nemaz netaisās karot.

Ko veselais saprāts saka par konvencionālo karu Eiropā? Nu ko tas citu var teikt ka nevienam tas nav vajadzīgs jo tas ir ceļš atpakaļ uz pirmatnējās kopienas iekārtu, Eiropai varbūt sāpīgāks jo ceļš ir garāks.

Un ko te NATO var dot? Ja neskaita izdevumus funkcionāriem. Neko, jo jebkura NATO krellīte ir lemta saplīšanai.

29.marts Atbildēt

Un pirmais, protams, komentāros ir IMIK ar citātiem no savas instrukciju klades.

29.marts Atbildēt

Labs atskats pagātnē! Baltijas valstu uzņemšanu NATO tiešām varam uzskatīt par brīnumu, ja apzināmies, cik aptaurēti nereti ir rietumu lielvaru vadītāji, ASV vadītājus ieskaitot. Nelietība jau aizsākās ar Jaltas vienošanos. Ja par jaunākiem laikiem, tad Šrēders, lai Dieviņš nogrābstas, tas pamuļķis vēl pārdevās Pūķinam, apkaunojot visu nāciju, vai arī padumjā Merkele - Pūķinam noderīgā idiote, kuras laikā Vācija padarīta ar visu pasaules klaidoņu mizkasti. Francijas Miterāns - lielais Padomju Savienības draugs, Anglijas Tečere, kura sākotnēji bija pret PSRS likvidēšanu, utt., utt., to stulbumu pat nav iespējams aprakstīt. Un, kas darās tagad, kā lielvaras čakarē Ukrainu? Tu mēms paliec no tās faktiskās nelietības, kura notiek visu acu priekšā. Varbūt, ka Vova Pūķins, uzmetot pāris atombumbas Francijai, Vācijai, Anglijai, atvērs tiem dauņiem acis!

29.marts Atbildēt

Jo tālāk no krievijas, jo drošāki un naivāki. Būs vien mums pašiem jātiek galā. Ukraiņiem ar ieročiem, mums sargājot sevi un palīdzot viņiem. Nemitīgi bakstot t.s. rietumiem ar mietu pakaļā, varbūt arī izdosies kaut ko no viņiem izspiest.

29.marts Atbildēt

kāds tur brīnums - natovciem vajadzēja tik tuvāk krievam. Vēl paķēra līdzi arī somus un zviedrus - Helsinkos un Stokholmā karogu jūra - pēc manifestācijas bezmaksas grečku dod tikai Ukrainā.

30.marts Atbildēt

Marš pēc gečkas uz Ukrainu!

31.marts Atbildēt

Latvija atjaunoja neatkarību un Latvija ļoti loģiski veica ceļu iestāties NATO un tajā laikā mēs bijām paraugs Baltijas valstīm. Es kā NBS Apvienota štāba priekšnieks 2000.-2004. gadi, kad stājāmies NATO izteikšu faktus militārajā jomā.

1. Tika izveidota komisija par militāro termiņu ieviešanu, jo Latvijā 50 gadus tie netika veidoti un lietoti.

2. Izveidojām NAA un izstrādājām mūsdienīgo virsnieku apmācības konceptu, kas tika atzīts un prezentēts starptautiskajās konferencēs un sanāksmēs.

3. Tika organizētas Baltijas reģiona militāro mācību iestāžu konferences, kas ļāva saskaņot karavīru sagatavošanas standartus. Mēs ieviesām Bakalaura programmas NAA kopā ar citām Rīgas augstskolām. Mēs apstiprinājām militāro zinātni un starptautiski akreditējām Maģistra programmu “Militārā vadība un drošība”.

4. NATO “Fellowships Programm1993.-19994” tika iesniegts darbs “Latvijas Republikas bruņoto spēku izveides koncepcija”, ko atzina par lietderīgu un pieņēma finansēšanai.[1].

5. AM saņēma 2000. gada maijā NBS AŠ iesniegto ziņojumu, kā sagatavot 50 000 karavīru NBS pa kategorijām un pa gadiem.

6. Mēs izstrādājām Plānošanas, programmēšanas un budžetēšanas programmu, kas sastāvēja no DOK-1 (NBS attīstības plāns 12 gadiem), DOK-2 (ČETRIEM GADIEM, kas vēlāk bija pamats MAP – Rīcības plānam dalībai NATO un paraugs citām NATO kandidātvalstīm) un DOK-3 vienam gadam.

Baltijas valstis kopā veidoja BALTBAT, BALTPERS, BALTRON, BALTNEST un BALTDEFCOL.

Atvainojos es pieminu tikai militāro jomu un arī tikai to, kur ņēmu pats dalību. Visu cieņu Latvijas Prezidentei V.V. Freibergai, kas prata uzklausīt un atbalstīt pareizās idejas.

2. [ www.kreslins.lv/uploads/file/...lins_12_06.pdf ]

3.aprīlis Atbildēt