Komentāri: Mediju diskusija Rīgas pilī atsedz līdz šim slēptās problēmas sabiedriskajos medijos

Komentē 26

Kā saka, divreiz vienā upē neiekāpsi. Bet gribas gan, laikam. Sapratnes ka laiks iet un upe tek nav. Latviešu valoda protams ka kā valsts valoda bet kādā veidolā? Divdesmitā gadsimta veidolā vai tomēr divdesmit pirmā gadsimta veidolā? Nu skaidrs taču ka veidolam jāatbilst gadsimtam un līdz šim slēptās problēmas sabiedriskajos mēdijos, un kā reiz arī valsts valodas jautājumā slēpjas nacionāļu vēlmē nacionālajos jautājumos peldēt atbilstoši pagājušajam gadsimtam, tas ir sen aiztecējušos bet toties zināmos ūdeņos. Jauni laiki, jauni ūdeņi, jauna peldēšana tajos.

10.aprīlis Atbildēt

Atbilstoši Latvijai nevis pagājušam gadsimtam, citādi nesaprotu uz kurieni velkat un ko slavināt,Eiropas "modernās" vērtības vai jauno vateņu fašismu.

10.aprīlis Atbildēt
IMIK > aivs

Kas ir atbilstoši Latvijai? Latvija vienīgā valsts ar valsts valodu vai? Nevis atbilstoši Latvijai bet atbilstoši šodienas vispārcilvēciskajai morālei attiecībā uz valsts valodu.

10.aprīlis Atbildēt

Kungi visa šitā cepšānās ap valudām ir tikai un vienīgi politiķu interesēs , dalīt sabiedrību lai slauktu balsis jo sile garantē labklājību nevis rūpes par valsti

11.aprīlis Atbildēt

Diskusija Rīgas pilī atklāj, ka Kremļa specdienesti Latvijā strādājuši labi, savervēti kaudzēm Valsts nodevēji, kas strādā, ieņem atbildīgos amatus plašsaziņas līdzekļos. Lielais jautājums - kad šos kremlinus izķers, saliks cietumos?

10.aprīlis Atbildēt

Kurš tad ķers? Policija? VDD?

Kāpēc tu domā, ka situācija tur ir savādāka.

Palasi mūsu izcilnieks IMIK komentāru. Tēlainība kā Šekspiram vai Skalbem, bet tekstā kaut kādu murgainu savārstījumu kopums, pagajušaia gadsimts, tagadējie laiki, ūdeņi kas kaut kur tek (man ir aizdomas, ka IMIK klozetpodā), valoda, kas, laikam, šini gadsimtā partapusi krievu veidolā???

10.aprīlis Atbildēt
Guntis Akmeņkalns > valdis.6427ffeda4c11

Es nedomāju, ka situācija policijā, drošības dienestos ir savādāka! Kremļa savervētie ir visur, visās varās, daudzos atbildīgos amatos, kā smejies, tu, cilvēks, nospļauties nevari, lai kāda kremļa spiegam, aģentam ģīmī netrāpītu. Tādēļ jau rakstu - lielais jautājums, kad....

IMIKs interesants kadrs, ko viņš šodien uzcepa i nesapratu! :)

10.aprīlis Atbildēt
Valdis > 117414234599465

Es jau sen esmu viņu ievērojis, viņš ir kremļa trollis. Tikai tāds netipisks, raksta visādas pārgudrības, it kā par lietu un it kā nē, cenšas nojaukt cilvēkiem galvu.

10.aprīlis Atbildēt
IMIK > valdis.6427ffeda4c11

Nu ko tad nu atkal nesaprata. Ka laiki mainās, ka pasaule paliek arvien mazāka jo informācija pa pasauli ceļo daudz ātrāk. Attiecīgi tam būtu jāmainās arī sapratnei un attieksmei par valsts valodu kā tādu. Proti attieksme vairs nevar būt tik policejiska kā pagājušajā gadsimtā jo pasaule par to daudz ātrāk un plašāk uzzinās. Bet ne jau tikai pie mums brauc, arī mēs braucam apkārt. Kādu attieksmi saņemsim no citām valstīm un citās valstīs? Par to nebūtu jau šodien jāpadomā? Kad pasaule Latvijai piekārs fašistu birku būs jau par vēlu.

10.aprīlis Atbildēt
lasītājs33 > imik

Ha, ha, super :) Kreisais liberālisms = krievu vatenisms. Policija, VDD nekad neķersies klāt tādiem IMIK'iem. Nav jau šeit nekāda naida runa, tieši otrādi, kungs aicina iekļauties globalizētajā rietumu sabiedrībā. Nav jau viņš tik neaptēsts kā "janis" utml.

Šodien būs Kultūras ministres runa, ka krievu valodai būt Latvijā. Es vispār brīnos, kā politiķi ir nonākuši pie slēdziena, ka no 26.gada jābeidz krieviski runāt sabiedriskajos medijos. Progresīvie ir reāli kremlini, ZZS ar daļējiem izņēmumiem kremlini, Āboltiņa un viņas drošības dienesti bija kremlinistiski, tagad situācija labojas, bet jaunās kreiso liberāļu strāvas JV ne brīdi neliecina, ka tām rūp nacionāla Latvijas valsts. Laikam jau var pārdot nieri, ka tikai būt varas pozīcijās.

10.aprīlis Atbildēt
Valdis > imik

Nu tad nesaceri tekstiņus par tekošiem ūdentiņiem, neatgremo visiem zināmas patiesības, ka viss mainās, bet gan pastāsti sakarīgi kā, tavuprāt, tam vajadzētu būt.

10.aprīlis Atbildēt
Valdis > las.t.js33

Ne jau IMIKam klāt jāķeras, viņš mums tāds liriskai trollis, viņa čieptēšanu savās diskusijās varam neņemt vērā.

Klāt būtu jāķeras visādiem aģentiem padomēs u.t.t.

Bet te jau to mazliet augstāk diezgan labi komentēja.

10.aprīlis Atbildēt

Galvenais, lai Visi bērnudārzi, pamatskolas un vidusskolas būtu tikai Latviešu valodā, pēc iespējas ātrāk. Turklāt, ļoti svarīgi ir izveidot sistēmu, lai bērnudārzā visi bērni apgūst Latviešu valodu, nevis latviešu bērni iemācās krievu valodu....

10.aprīlis Atbildēt

medijiem par maz maksā, jau Lembergs intervija Rēderam teica ka 100Ls stundā ir smiekla samaksā

10.aprīlis Atbildēt

Nožēlojami ir tas, ka bija jāpaiet 30 gadiem un vateņiem jāuzsāk lielākais karš eiropā, lai Latvijas "siles strēbēji" kaut kā nonāktu līdz tai Nacionālās drošības koncepcijai.Protams, ka pretestība ir liela, protams, ka arī kļūdu ir daudz, bet 30 gadi ir pa_irsti un tas Mazajai Latvijai ir ļoti daudz.

P.S. Bet paldies, ka mums ir tādi "imiki" un "grigoriji", kuri nepagurdami mūs informē par vatastānā nolemto.

10.aprīlis Atbildēt

Diskusija rāda kādā mērogā vai apjomā ir pārkrievota latviešu nācija un pārejās mazākumtautības Latvijā . Latvieši lielpilsētās pilnīgi automātiski pāriet uz krievu valodu tur kur būtu jānotiek otrādi ,cittautiešiem būtu jāpāriet uz latviešu valodu . Beidzot visām skolām ir jāmāca latviski bez izņēmumiem ,sabiedriskajos mēdijos krievu valodai nav jābūt .Vecie izmirs ,jaunie iemācīsies ,kas neiemācīsies , runās angliski . Pēc skolām nākošais solis ir darba vide. Ir jākontrolē un jāsoda vadītāji kuri darbā nerunā latviski . Ir jābūt ciniski asiem un viss.

10.aprīlis Atbildēt

Zviedrijā ņemot darnbā tikai tos kas vēl prot arī krieviski, latviešiu valoda tur nevienu neinteresē. Tāda nato valsts.

10.aprīlis Atbildēt
IMIK > janis.6469b171baaf6

Tur jau ir tā lieta ka turpmāk izglītotam latvietim būtu jārunā vismaz trīs valodās. Latvietis kas runā tikai vienā valodā - latviešu ir tups latvietis. Mūsu valsts valodas patrioti to ignorē, acīmredzot viņiem nevajag izglītotus latviešu, viņiem vajag tupus latviešus.

10.aprīlis Atbildēt
janis > imik

paskati kā Valonija sevi reklamē - strādnieki ar inženiera izglītību un runā 4 valodās, tas pats Ziemeļitālija, par Šveici nerunājot - a te nelietis kremļa saslauka Parādnieks ar jantariku - visu pasauli grib mācīt latviski.

10.aprīlis Atbildēt

Būdams veikalā šodien palūkojos kioskā un nopirku 2 avīzes krievu valodā . Katra pa 40 lpp un tikai 1.40 pret latviešu 2,50 !!! 2 stundas caurlapoju un lasīju . Pirmkārt ,ko nozīmē MK . Vai moskovskij komsomoļec ? Kopumā teksti nav slikti ,bet nevienam rakstam nespēju atrast autoru ? Dažas lappuses par pensiju jautājumiem , 1 pa jaunajām vilcienu biļešu cenām. Vairāk par Latviju ne vārda . Šeit nestrādā ne Saeima ,ne MK , ne ministrijas . Nekādas informācijas par Latvijā notiekošo . Klačas un dēku apraksti par krievu māksliniekiem . Ne vārda par Krieviju ,karš Ukrainā nenotiek ,pasaules nav !!! Otrā avīze tā pat ,tikai rakstiem autoru uzvārdi . Kopumā dīvaini lappušu lērumi , bez vietas problemātikas un interesēm . Uzvērta izvairīšanas no ideoloģiska skatījuma , viss ūdens krāna līmenī ,bet ar lappušu plašām partiju ,par kuram neko nezinu , reklāmām . Pardon ,Rosļikova partiju un ģīmetni zinu .

10.aprīlis Atbildēt

Piederu pie vienkāršās latviešu sabiedrības. Es vēlreiz atkārtoju, ka krievu valoda arī Latvijā nav mazākumtautības valoda, tā neprasa īpašu aizsardzību. Turpretī latviešu nācijas valoda ir apdraudēta, un tā ir jāaizsargā īpaši jau Latvijā. Okupācijas apstākļos praksē pierādījās Latvijas latviešu valodas reāla nomākšana ar krievu valodu lietvedībā un sadzīvē. Tāpēc šodien, kad Krievijas režīms cenšas atjaunot PSRS, šovinistiskajiem krieviem ir jāsaprot, ka mums nav pienākums aizsargāt krievu valodu, kas turklāt šobrīd pierādās kā agresoru un imperiālistu valoda. Nav jēgas šādiem šovinistiem kaut ko arī mēdijos skaidrot krievu valodā, jo viņi VIENMĒR paliks pie savām impērijas tieksmēm, viņi tādi ir un būs.

10.aprīlis Atbildēt

Manuprāt par kādu krievu valodas aizsardzību Latvijā pat nekāda runa neiet, tas taču pats par sevi saprotams. Runa gan iet par iedzīvotāju tiesībām uzturēt Latvijā savu dzimto valodu. Runa nav par krievu valodu, runa ir par krievu cilvēkiem.

10.aprīlis Atbildēt

Par ko un kurp iet runa?Par krieviem vai krievu cilvēkiem,IMIK?

10.aprīlis Atbildēt

Runa ir par to vai mēs ļaujam citu tautību iedzīvotājiem Latvijā uzturēt savu dzimto valodu un nodot to tālāk saviem bērniem. Manuprāt mēs to nemaz nevaram neļaut jo tādā gadījumā esam fīrera tauta un valsts kur visi runā vienā, fīrera valodā. Kas attiecas uz skolām un bērnudārziem tad manuprāt mums ir dota zināma rīcības brīvība, kas beidzas tad ja sākas aktīvi protesti. Un nav ko skaldīt matus par katru latviešu valodu nezinošo večiņu vai vecīti. Integrācija notiek un manuprāt arī dabīga asimilācija laika gaitā notiek, nevajag tikai karstgalvjiem visu sabojāt.

10.aprīlis Atbildēt

Dzintra nediskutē ar to kremļa trolli.

Redz mēs pat neļaujot krieviem savu valodu bērniem nodot!!!

No viena šitā par to fruktu viss skaidrs.

10.aprīlis Atbildēt
dzintra > valdis.6427ffeda4c11

Piekrītu.Man jau patīk,ka šis,Latvijā redz tikai krievu cilvēkus nevis vienkārši krievus.Cilvēki ir tikai krievi,bet latvieši ir tikai latvieši nevis latviešu cilvēki.

13.aprīlis Atbildēt