Komentāri: Alkohola tirdzniecības ierobežojumi. Kurā pusē atrodas civilizācija?

Komentē 13

Interesanti pēc kādiem kritērijiem var pateikt ka alkohola tirdzniecības laika ierobežošana ir ietekmējusi ar alkoholu saistīto mirstību?

11.aprīlis Atbildēt

Ir meli, lieli meli, un statistika.

11.aprīlis Atbildēt

Ja iet runa par "nejaušo pircēju", tad drīzāk vajag izbeigt alkoholu tirgot visa veida pārtikas veikalos. Un vēl lielāks absurds, ka alkoholu var nopirkt ir arī celtniecības un saimniecības preču veikalos. Par DUS pat nerunājot. Ar to būtu jāsāk, ja tiešām grib cīnīties ar alkohola patēriņa samazināšanu. Un par tirgošanas laiku - manā pilsētā jau tagad vismaz viena alkohola veikala darba laiks ir no desmitiem un līdz deviņiem vakarā.

11.aprīlis Atbildēt

Kā tad būs ar odeklona tirdzniecību. Vai tas nerada lielāku mirstību!

11.aprīlis Atbildēt

Ņemot vērā deputātu loģiku būtu jāaizliedz ari tabakas iztrādājumu, miltu, picu, cukurūdeņu( limonāžu) tirdzniecību pēc 20:00, jo arī tie kaitē veselībai un pārmērīgos daudzumos var izraisīt nāvi. Par odekoloniem "Trīskārtīgajiem" "Sašiem" un "Neļķēm", tos vajag aizligt pilnībā jo ir personas kurajās tos lieto iekšķīgi.

11.aprīlis Atbildēt

Te var droši teikt, lai dzīvo točkas.

11.aprīlis Atbildēt

Aizliegumi tik palielina alkoholiķu atkarību un ēnu ekonomiku.

"Lai nodzeras un atstiep pekeles" Kas notika tajā pašā Amerikā aizlieguma laikā ?

11.aprīlis Atbildēt

Nav jāmeklē Amerika. PSRS sabruka, kad par daudz ierobežoja alkohola tirdzniecību.

11.aprīlis Atbildēt

Mhm, ja jau piesauc citu valstu pieredzi, tad savā laikā ASV vispār alkohola tirdzniecība bija gandrīz aizliegta. Tas nedeva absolūti nekādu labumu, bet tikai milzīgu ļaunumu un nelabvēlīgas sekas valstij. Savukārt tepat blakus Skandināvijā, vēl nesen turienieši brauca uz Baltiju "alkohola tūrismā". Nu, ja Baltija tiks aizklapēta, brauks citur. Un, attiecībā uz veselību- ierobežojot legālā alkohola pieejamību, liela sabiedrības daļa sāks lietot alkohola aiztājējus, kas veselības stāvokli tikai pasliktinās. Autors un citi aizlieguma aizstāvji laikam jau ir aizmirsuši, kā bija, kad desmitiem cilvēku vienā reizē nonāk slimnīcā pēc nekvalitatīva alkohola lietošanas... laikam tik ļoti gribas atgriezties tajos laikos, ka nevar mierīgi nosēdēt. Respektīvi- visa šī aizliegumu bīdīšana ir tīra darbības imitācija. Ja netiek radīta vide, kurā cilvēkam nav nepieciešamības aizmirsties ar alkohola glāzi rokā, tad nekādi aizliegumi nelīdzēs, tukša māžošanās.

11.aprīlis Atbildēt

Kurā pusē atrodas civilizācija? Nu ja tā stāda jautājumu tad taču skaidrs ka šī Saeima ar šo globāla mēroga jautājumu nu nekādi netiks galā, ha, pat nav ko domāt.

11.aprīlis Atbildēt

.. kas ir "civilizācija"..?

13.aprīlis Atbildēt

Ierobežojumu aizstāvju galvenais arguments ir tāds, ka dzērāji ir tik nesaprātīgi, ka nespēj pat dažas stundas paplānot uz priekšu un nenopirks lieku pudeli, lai pēc astoņiem varētu turpināt dzert.

Dīvaini, bet Skandināvija ar viesiem bargajiem ierobežojumiem nav atturībnieku paraugvalsts. Tas tikai parāda, ka cilvēki mazāk dzer nevis tāpēc, ka aizliedz, bet tāpēc, ka redz citas iespējas ko darīt.

11.aprīlis Atbildēt

Varbūt,pieņemot jaunus ierobežojumus, vajadzētu vispirms izvērtēt, kā darbojas iepriekšējie ierobežojumi, par cik alkoholisms samazinājās. Atgādināšu aizmāršām, ka bija 2004.g. ieviestais alkohola nakts tirdzniecības aizliegums(no pulksten 22 vakarā līdz 8 no rīta) CIk tas ir % no diennakts 24 stundām? Solīts taču tika, ka nu tik būs, ar dzeršanu cauri, visi ninnāt gribētāji dosies uz čuču Vai tā nebija, bet kur ir kopsavilkums, es jums jautāju, apiņveidīgie? Tad bija divlitreņu aizliegums, kad atkal solija spožus rezultātus.Kur ir vērtējums, apiņveidīgie bezsmadzeņu radijumi? Kur ieguvms, vēlreiz, kur ieguvums, tirliņ?i

24.aprīlis Atbildēt