Komentāri: Arvils Ašeradens brīdina par “jauno realitāti”. Draud kārtējā “konsolidācija”

Komentē 13

""Kopš neatkarības atjaunošanas valstiskā taupība vienmēr ir atzīta kā tikums."" Tiešām? Nu, nesmīdiniet! Ja tā būtu patiesība, mēs būtu visādos reitingos augšgalā. Naudas mums faktiski pietiek visam, ja politiķi domātu par valsti nevis par savām kabatām.

14.aprīlis Atbildēt

Ašeradenam viena realitāte, VARAM ministrei Bērziņai pavisam cita. Skat rakstu:

neatkariga.nra.lv/intervijas/45...s-izmantojumam

Viņai trīs reizes intervijā NRA jautā par Rīgas bedrēm, bet viņa tikai par zaļajiem autobusiem un lidināšanos pa ārvastu konferencēm….

Es jau tur iekomentēju, ko domāju.

14.aprīlis Atbildēt

Pārāk daudz līdzekļu tiek tērēts pārvaldei, ierēdņu daudzumu derētu samazināt uz pusi, arī partiju finansējums ir pārāk devgs. Protams, tā tikai tāda parunāšana, neviens jau neies pats sev naudu atņemt...

14.aprīlis Atbildēt

Teksts apliecina ,ka Latvija tiek tautsaimnieciski vadīta pēc budžeta ienākumu un izdevumu pārvaldības principa . Un runa ir par 2023,g budžeta ienākumu 13,9 miljardiem un 15,7 miljardu eiro izdevumiem ,plus šī gada plāni . Deficīts ,tātad vairāk nekā ieņēmumi tērējums bija 1,78 miljardi eiro ! Mūsdienu patēriņa ekonomika ,LV IKP 70% veido patēriņa ,ne preču ražošanas īpatsvars , raksturojas ka dzīve uz parāda . Un jāteic ,ka mēs to nemākam darīt ,jo 2023.g. LV izsniegto kredītu atlikums ir 27,7 % ,bet ,piemēram ,Dānijā -146% . Jautājums ,kāpēc diskutējam tikai par budžetu ? Latvijas uzņēmējdarbības gada apgrozījum skaitlis ir 88 miljardi eiro ,produkcijas vērtības skaitlis ir 52,3 miljardi eiro ! Ienākumi darbiniekiem no darba gadā ir - 10,85 miljardi eiro ! Kā redzam ikdienas dzīve rit pilnīgi citu skaitļu apgabalos . Cīkstīšanās ap budžetu ,izrādās , ir politisko valdošo partiju problēma ,mēģinājums pasniegt ikdienu no valsts pakalpojuma ,un tikai ,pozīcijām .

14.aprīlis Atbildēt

Varbūt ērtāk būtu samazināt samilzušo ierēdniecības štatu un likvidēt nesamērojamās privelēģijas nekā raudāt par nepietiekošiem nodokļu ieņēmumiem.

14.aprīlis Atbildēt

VARBŪT nevajag iznicinat vel atlkuszs nozares ? Izskatās,, ka darbības marķētas atlikušo cilvēku izmesanai no Latvijas un teritorijas atbrivosanai noteiktiem mērķiem . Ja jūs to neredzat, tad esiet akli.

14.aprīlis Atbildēt

Tieši manas domas. Naudas vienmēr pietrūkst aborigēniem. Miljoni tiek mētāti pa labi, pa kreisi bez problēmām. Lielākā daļa jau to visu redz un saprot, tikai pamazām jau bailes pīkstēt ņem virsroku.

14.aprīlis Atbildēt

Varbūt pašu kopā ar partiju vajag "nedaudz" konsolidēt, un purna apmērs ar nedaudz mainītos...

14.aprīlis Atbildēt

Man vienmēr brinums, no kā visi tā baidās ? Tak demokrātiska valsts, kur vara pieder tautai. Un Satversme ir tiesibas uz daudx ko ? Tad varbūt tomēr nav to tiesību domāt ko grib ?? Kā psrsā - runāju vienh, domžju ko citu ? Kur ir tas viss ir, ja kādam ir tiesības pasludināt vienu pareizo viedokli un par nepareizo ir kriminālatbildība ?

14.aprīlis Atbildēt

Nē, nu ierednieciba sedes un izsuks visas tautas sulas. Kā parazīti.

14.aprīlis Atbildēt

Izeja ir!

Jāpalielina kā ierēdņu algas tā arī ierēdņu skaits. Rezultātā ierēdņi vairāk pirks un tautai būs vairāk darba. Un kā saka, kur darbs, tur alga. Hi!

14.aprīlis Atbildēt

Kas un kad konsolidēs birokrātiju, kura izriet no likumos noteikto saskaņošanas pienākumu, atļauju prasīšanu, utt..? Kas un kad iztīrīs likumus no entajām prasībām, lai kaut ko vispār varētu uzsākt darīt, kad cilvēki tiks atbrīvoti no totālās kontroles, kuru realizē valsts un pašvaldību ieŗēdņu armijas? Kas likvidēs neskaitāmos Valsts kantorus, aģentūras, iestādes, kas likvidēs Latvijas atrašanos dažādos starptautiskajos kantoros, kur jāmaksā līdzdarbošanās naudas? Kas un kad šo visi vājprātu konsolidēs? Vienotība tā nebūs, tas ir skaidrs!

14.aprīlis Atbildēt

Ašeradens ir vakardienas pienacējs ekonomikas ministrijā?

Kad kariņš teica ka naudas ir vairāk kā jebkad ir bijis, viņam nebija iebildumu pret neapdomātiem tēriņiem. Pareizāk sakot palīdzēja to notērēt bez sirdsapziņas pārmetumiem. Kad sāks ekonomēt uz sevis nevis uz tautas?

16.aprīlis Atbildēt