Nekādi kiseļovi nebūs bīstami

„Virsskaņas raķete, ko patlaban rada Krievija, varētu sasniegt mērķus Savienotajās Valstīs mazāk nekā piecu minūšu laikā,” tāds apgalvojums pērn izskanēja Kremļa propagandista Dmitrija Kiseļova raidījumā „Vesti nedeļi”. „Mēs nevienam nedraudam, bet...” – raidījumā šo miera dūjas paziņojumu komentēja Kiseļovs. Tā nav vienīgā tēma: jau kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā šis propagandists stāsta gan par „ukraiņu fašistu zvērībām” pret „miermīlīgajiem” krievu iebrucējiem, gan par to, kā ASV provocē Krieviju, gan par to, kā notiek „nacisma atdzimšana” Latvijā un citās Baltijas valstīs.
©F64

Šos slima tārpa murgus, kas pasniegti neapšaubāmi talantīgi, turklāt pievilcīgā, zemapziņu kutinošā un tracinošā mērcē, diemžēl skatās ļautiņi ar zemu pašnovērtējumu un koridora izglītību, aizskartu patmīlību un šķietamu nacionālo pašapziņu, un šo raidījumu mērķis ir uzkacināt šos ļautiņus līdz permanentam naida stāvoklim. Naids, protams, pret Latviju, pret pamatnāciju, pret tās vērtībām, kultūru un vēsturi. Beigu beigās tas viss vēršas pret mūsu valsts drošību, jo rūpīgi audzināta piektā kolonna reiz var ķerties pie reālas darbības: kā teicis izcilais krievu dramaturgs Antons Čehovs - ja izrādē pirmajā cēlienā pie sienas karājas bise, tad pēdējā cēlienā tā noteikti izšaus...

To visu mēs zinām kā reizrēķinu. Un skaidrs, ka tas ir ne tikai mūsu pašcieņas jautājums - neļaut brīvi izpausties valsts grāvējiem no ārpuses, tas ir arī valsts drošības jautājums. Tieši tālab šī nepārtrauktā smadzeņu masēšana, protams, ir jāpārtrauc.

Pie tās - ar novēlošanos un ar atrunām ‒ ir ķērusies Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Ievērojot Eiropas Padomes noteiktās sankcijas, NEPLP nolēmusi aizliegt Latvijā izplatīt septiņas RT („Russia Today”) grupas programmas, kas Latvijas drošības iestāžu vērtējumā ir ietekmīgākie Krievijas propagandas kanāli Rietumos. RT, RT HD, „RT Arabic”, „RT Spanish”, „RT Documentary HD”, „RT Documentary”, RT TV tiek aizliegtas, jo atrodas Eiropas Padomes noteikto sankciju par Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības graušanu pakļautas personas - Dmitrija Kiseļova - faktiskā kontrolē, tā teic NEPLP. Šā lēmuma pieņemšanu lielā mērā esot sekmējuši jaunie likuma grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kuri izsludināti pirms Jāņiem. Lēmums stājas spēkā līdz ar tā paziņošanas brīdi un būs spēkā līdz laikam, kad Kiseļovs tiks izņemts no ES sankciju saraksta.

„Mēs pēdējā pusgada laikā veicām ļoti apjomīgu patiesā labuma guvēju un īpašnieku struktūru pārbaudi visos medijos - gan tajos, kuri darbojas Latvijā, gan tajos, kuri tiek retranslēti. Un šajā brīdī mēs varējām nostiprināt pierādījumus un būt pilnīgi pārliecināti par to, ka juridiski mēs tiesā uzvarēsim. Mēs informēsim visas Eiropas Savienības dalībvalstis un viņu regulatoriem sniegsim mūsu rīcībā esošo informāciju, jo uzskatām, ka līdzīgs lēmums būtu jāpieņem visā Eiropas Savienībā. Respektīvi, visā Eiropas Savienības teritorijā jāaizliedz RT programmas,” sacīja NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Ka RT un citi Kremļa jampampiņi nodarbojas ar Latvijas nomelnošanu un apmelošanu, to zinām jau ilgi. Kāpēc tikai tagad NEPLP ir atģidusies? Tāpēc, ka Kiseļovs ir ES sankciju sarakstā? Kad viņu „izņems” no saraksta, tad atkal varēs translēt šos propagandona murgus?

Aizdomas par šādu iznākumu papildina arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs: „Tā kā konstatēts, ka Kiseļova kontrolē atrodas ziņu aģentūra RT un RT kanāli, ES noteiktās sankcijas attiecināmas arī uz šiem kanāliem un to retranslācijas licencēm. Kompetento iestāžu veiktās darbības nav saistītas ar mediju saturu, bet gan ar ES noteikto finanšu ierobežojumu ievērošanu.” Tātad - saturs ir otršķirīgs? Tam nav nozīmes? Ja neredz naudas plūsmu, tad Kiseļovs&Co var laist savu šļuru, cik un kā grib?

Pret Kremļa propagandu var veiksmīgi cīnīties ar - nekautrēsimies šā vārda, ‒ kontrpropagandu. Proti, veidot raidījumus ar attiecīgu tematiku, stiprinot latvisko pašapziņu, nacionāli konservatīvus uzskatus, valstiskumu utt. Bet ar to mums kaut kā neveicas. Sabiedriskie mediji lielākoties izvēlas liberālmarksistisku tematiku bez saviem komentāriem. Tā, piemēram, kādreiz tik populārajā LTV „Panorāmā” nesen bija sižets par to, ka Beļģijas karalis Filips rakstiski atvainojies Kongo prezidentam par vardarbību viņa priekšteča, karaļa Leopolda II, valdīšanas laikā no 1885. gada līdz 1908. gadam, kad Kongo bija beļģu karaļa kolonija...

Kas tas ir? Latvijas Televīzijas mesli rasistiskās kustības #BlackLivesMatter dižgariem? Varbūt sabiedriskajiem medijiem tomēr vajadzētu iedziļināties tajās kriminālmarksisma šausmās, ko sola „jaunā pasaule”, nevis atreferēt gadsimtu gaudas, kuru cēlonis neesam mēs, bet kuru mērķis noteikti mēs varam būt?

Lai saglabātu Latviju, nepietiks ar varonīgiem aizliegumiem, kas vērsti pret ārējiem propagandas mēslu metējiem: mums pašiem vajag gribēt Latvijas un latviskuma nosargāšanu. Mums pašiem! Tad nekādi kiseļovi nebūs bīstami.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā