"Progresīvie" rosina komunistisku laupīšanu

„PRO programma: mantojumus ar vērtību līdz 50 000 neapliksim ar nodokli, nosakot tālāk pakāpeniski nodokļa soļus: 1. pakāpes radiniekiem mantojot no 50 līdz 100 tūkstošiem, – 3%, bet mantojumu vērtību virs 200 000 no personām, kas nav radinieki, apliksim ar vismaz 49% nodokļa likmi,” sociālajos tīklos ar vispārējas komunistiskas laupīšanas programmu padižojās Mārtiņš Kossovičs, viens no politpulciņa „Progresīvie” līderiem.
©Oksana Džadana/ F64

Ieraksts no tīkliem gan pazuda pēc diennakts: Kossoviča priekšniecība acīmredzot sarāja pārlieku centīgo indivīdu par noslēpuma priekšlaicīgu izpaušanu. Bet kāds nu tur noslēpums: jaunajā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ziņojumā teikts, ka „mantojuma aplikšana ar nodokļiem var būt svarīgs instruments nevienlīdzības novēršanai, īpaši pašreizējā situācijā, kas ir saistīta ar Covid-19 pandēmiju”. Par šo efektīvo aplaupīšanas, piedošan, „nevienlīdzības novēršanas” metodi varat lasīt šeit.

Nevienlīdzības novēršana, sadalot nolaupīto, ir sena kā pasaule, un to līdz briljantspožumam pagājušajā gadsimtā noslīpēja boļševiki. Viņu mazbērni - politsekta „Progresīvie” - godam turpina tradīcijas, rosinot uzlikt nepaceļamus nodokļus mantojumam, tādējādi piespiežot mantiniekus no tā atteikties. Tad iestāšoties vienlīdzība. „Mēs katrs piedzimstam ar nevienlīdzīgām iespējām - izejas pozīcijām. Cits jau piedzimst bagāts. Līdzīgi pārmantojas arī nabadzība. Tāpēc šis priekšlikums ir apsverams,” spriedelē vienlīdzības trubadūrs Kossovičs.

Šādas kriminālmarksisma izpausmes sākās ar tradicionālās ģimenes noliegumu un destrukciju, pasludinot to par tirānijas un varmācības perēkli. Tās turpinājās (un joprojām turpinās) ar mēģinājumiem Latvijai uzspiest Stambulas konvenciju, kas pati par sevi jau ir vardarbības un svešas nekultūras avots. Nu parādījies kas jauns: atņemt privātīpašumu, pēc tam to „taisnīgi” sadalot, kā rezultātā privātīpašums tiek iznīcināts „kā šķira”.

Kaut gan arī tas nav nekas pārlieku svaigs: jau aizpagājušā gadsimta „Komunistiskās partijas manifestā”, ko dzemdināja Markss un Engelss, ir pausts, ka līdz ar privātīpašuma atcelšanu arī ģimenes institūcijai vairs nav jēgas: ikviens cilvēks iekļaujas kopīgā darbā, notiek centralizēta darba augļu sadale, bērnus audzina visa sabiedrība. Veidojas tāds jauks komunālais dzīvoklis. Kā teiktu Imants Ziedonis: „Ja prasa, kas te atbild, / Tad teic - viss kolektīvs, / Jo tā tu vienmēr būsi / No atbildības brīvs.”

Protams, tas būtu lieki: mēģināt nodarboties ar „progresīvo” neomarksistu pārliecināšanu par to, ka laupīšana un sekojoša salaupītā izdalīšana „uz galviņām” ir nekrietna un amorāla nodarbe. Jo neomarksistus nepārliecinās nekas. Arī tas, ka uzlikt nodokli mantojumā saņemtajam nekustamajam īpašumam - tā ir morāliem kropļiem raksturīga darbība, jo izslēdz aizgājēja pēdējās gribas īstenošanu. Katrs īpašnieks visa mūža garumā ir maksājis nekustamā īpašuma nodokli, kas nekad nav bijis mazs, un tad, kad īpašnieks aiziet mūžībā, viņa mantiniekiem būtu vēlreiz jāmaksā milzīgas summas - lai apmierinātu pie varas tikušu alkatīgu neliešu apetīti? Šis iecerētais nodoklis ir nodevīgs dūriens mugurā ikvienam Latvijas cilvēkam, ikvienam, kuram pieder kāds īpašums - tātad tas ir mērķēts uz vidusslāni, kas Latvijā veidojas ar milzu grūtībām.

Patlaban mantojuma nodevas ir paceļamas. Ja nekustamo īpašumu manto laulātais vai pirmās līdz trešās šķiras mantinieki, kuri dzīvo kopā ar mantojuma atstājēju, tad nodevas apmērs ir 0,25%, savukārt, ja mantojumu saņem ceturtās šķiras mantinieks, tad šīs valsts nodevas apmērs ir 5%. Savukārt „progresīvisti”, skrienot pakaļ liberālās Eiropas norādījumiem, ir gatavi aplaupīt savas valsts iedzīvotājus. Jautājums ir tikai tāds: vai šim kārtējās laupīšanas trendam klusi piekritīs arī pārējās varas partijas?...

Bīstami ir tas, ka „progresīvisti”, slēpdamies aiz dažādiem visnotaļ atbalstāmiem mērķiem, dažviet kandidē pašvaldību vēlēšanās. Arī Jūrmalā. „Progresīvā programma ļaus Jūrmalai augt par modernu, zaļu pilsētu, kur ikviens jūrmalnieks ir vērtība, kur daba ir mūsu kopējā bagātība, izglītības sistēma - jūrmalnieku lepnums,” pacilātībā sola „progresīvisti”. Nez, kāda būs jūrmalnieku vērtība, kad mantojuma nodoklis iedzīs viņus „vienlīdzīgā” komunistiskā nabadzībā?

Bet ceļu uz „modernu un zaļu pilsētu” atbalstu pilnībā: svarīgākais lūgums „progresīvistu” valdes loceklim biedram Kossovičam - lūdzu, palīdziet jūrmalniekiem nodrošināt, lai aptiekās uz Lieldienām ir pietiekamā daudzumā briljantzaļais šķīdums. Krāsot olas šajā šķīdumā - neaprakstāms skaistums. Pamēģiniet nokrāsot arī savējās. Nenožēlosiet.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā