Vai Rīgas mērs Staķis devās izklaides braucienā, turklāt – par nodokļu maksātāju naudu?

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis mums ir ne tikai graciozs dejotājs uz geju bāra letes, bet arī aktīvs dažādu darba jautājumu risinātājs. Tā, piemēram, viņš devās darba vizītē uz Tamperi no 27 līdz 29. maijam. Sagadīšanās dēļ tajā laikā tur norisinājās pasaules hokeja čempionāts, kurā izšķirošajās spēlēs piedalījās arī Latvijas izlase. Vai Staķa kungs, pildot darba uzdevumus, apmeklēja arī hokeja mačus, mēs nezinām. Bet diez vai viņam pietika laika.
©Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

„Sakarā ar darba vizīti 27.05.2023 un 29.05.2023 atradīšos komandējumā Tamperē (Somija).” Tāpēc Mārtiņš Staķis pavēl Finanšu departamentam samaksāt Mārtiņam Staķim komandējuma dienas naudu (100%), 30% no komandējuma dienas naudas vietējā transporta izdevumiem, par aviobiļešu iegādi, par ceļojuma apdrošināšanas polises iegādi, par viesnīcu, kā arī pilsētas nodokli.

Dokuments

Informācijai: dienas nauda saskaņā ar MK noteikumiem ir 55 eiro dienā, viesnīca - līdz 220 eiro par diennakti.

Vienvārdsakot, Mārtiņš Staķis, kura alga - saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma normām, - šogad sasniegusi 6415 eiro mēnesī, devās darba vizītē uz trim dienām, no kurām divas bija brīvdienas, bet trešā - atgriešanās diena dzimtenē. Tā kā aldziņa tomēr švaka, darba vīzīti Mārtiņš Staķis pavēlēja apmaksāt līdz pēdējam eirocentam.

Tā kā rīdzinieki ir zinātkāri, pieņemu, ka lielākā daļa vēlēsies uzzināt, kādi bija tie svarīgie jautājumi, kurus darba vizītē Rīgas mērs risināja Tamperē. Jo nevar taču būt tā, kā ļaunas mēles melš: Rīgas mērs Staķis uz nodokļu maksātāju rēķina aizbraucis izklaides braucienā uz Tamperi.

Un vēl apzinīgie pilsoņi grib zināt, vai Staķa kungs bija līdzi paņēmis arī vienu no saviem dēliem? Ja bija, tad - kuru: jaunāko vai vecāko? Ja līdzi bija jaunākais, kam Staķa kungs viņu atstāja pieskatīšanai, jo darba jautājumus bērnu klātbūtnē taču nerisina?

Katrā ziņā - novēlam Rīgas mēram Mārtiņam Staķim arī turpmāk risināt darba jautājumus tikpat efektīvi kā līdz šim.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā