Sejas masku terors

Pagājušajā nedēļā tika paziņots, ka viens no vislabāk apmaksātajiem valsts pārvaldes administratoriem, viens no lielākajiem iepirkumu organizatoriem, Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktors – Edgars Labsvīrs – ir nolēmis pamest savu amatu.
Nacionālā veselības dienesta direktors – Edgars Labsvīrs – publiski atzina, ka viņš nebūs pārsteigts, ka revidenti sejas masku iepirkumā konstatēs “procesuālus trūkumus”. Publiski paustā kritika par NVD koordinēto medicīnas masku piegādi viņa interpretācijā ir “masku emocionālais terors” ©Oksana Džadana/ F64

Pēdējo darba dienu dienestā viņš aizvadīs 31. maijā. Iemesls Labsvīra aiziešanai esot tas, ka viņa vadītais NVD ir izpelnījies kritiku par Covid-19 krīzes laika aizsarglīdzekļu iepirkumiem. Iekšlietu ministrs ir uzdevis Valsts policijai veikt pārbaudi par gandrīz 900 000 eiro vērtu iepirkumu no Ķīnas, kurā NVD bija koordinējošā institūcija. Edgars Labsvīrs publiski atzina, ka “viņš nebūs pārsteigts, ka revidenti konstatēs “procesuālus trūkumus" un sniegs savus ieteikumus”. Savu nodomu atteikties no amata, lai īstenotu vēlmi “turpināt izglītoties” viņš pamatoja ar publiski paustajiem pārmetumiem par medicīnas masku piegādi, kas viņa interpretācijā ir “masku emocionālais terors”. “Terors” ir ļoti stiprs vārds. Atbilstoši Mūsdienu latviešu valodas vārdnīcai (red. Dr. philol. I. Zuicena, Dr. philol. A. Roze, https://tezaurs.lv/mlvv), vārds “terors” ir lietvārds, kura nozīme ir: “Varmācīgu darbību kopums ar mērķi iebiedēt, vajāt, izdarīt kaitējumu, iznīcināt.”

Izrādās, ka viens no veselības nozares svarīgākajiem administratoriem jautājumus valsts amatpersonai par iepirkumu cenu un nodokļu naudas izlietojumu pielīdzina emocionālai vardarbībai. Jautājumi valsts amatpersonai par ļoti aizdomīgu darījumu, kurā viņš pats saskata “procesuālus trūkumus”, nav nedz emocionāla vardarbība, nedz varmācīgu darbību kopums. Tāpēc jo šokējošāks šķiet veselības ministres Ilzes Viņķeles paziņojums, ka Edgara Labsvīra aiziešana ir: “Zaudējums valsts pārvaldei un nozarei.” Vēl trakāk izteicās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule: “Kad no valsts pārvaldes aiziet tādi kā Edgars, viegli pārņem bezcerība, bezspēcība un skumjas par mums visiem.”

Mani nepārņēma skumjas, kad persona, kas koordinēja Singapūras masku iepirkumu, atkāpās. Medicīnas nozari ir jāvada emocionāli noturīgākām personām, jo medicīnas iestādes taču amputē cilvēku locekļus, veic operācijas cilvēka ķermenī un pat atslēdz pacientus no elpināmā aparāta, kad iestājas klīniskā nāve.

Amatpersonas, kas noģībst pēc jautājuma par sejas masku iepirkuma cenām, nav iederīgas veselības aprūpes sistēmā!

Es vēlos uzsvērt, ka esmu par daudzu higiēnas noteikumu saglābšanu arī pēc visām pandēmijām un īpašiem stāvokļiem. Es patiešām jūtos labāk lielveikalos, kad rindā katrs stāvošais ievēro divu metru distanci un tev neviens neklepo pakausī. Saglabājam šo sistēmu visu laiku, arī bez pandēmijām! Esmu par to, lai vilcienā, tramvajā un citviet citi pasažieri man nepūš sejās savus deguna un mutes šķidrumus. Turpinām to ievērot arī pēc visām pandēmijām! Esmu par to, lai divu metru distance un elementāras higiēnas normas tiek turpināta uz visiem laikiem!

Tikai es esmu pret sejas masku korupciju milzīgos apmēros! Turklāt tagad un tūlīt, izmantojot īpašo stāvokli!

Divus mēnešus Covid-19 ideologi mums tamborēja, ka sejas maksas neaizsargā no infekcijas, bet aizsargā citus no maniem izdalījumiem un tikai tajā gadījumā, ja es esmu inficēts.

Divus mēnešus Covid-19 ideologi mums mēģināja iestāstīt, ka sejas maskas kļūst par bīstamu infekcijas perēkli, tiklīdz tās paliek mitras. Patiešām, jaunākie pētījumi to apstiprina. Covid-19 īpaši strauji vairojas mitrumā un cilvēka izdalījumu šūnās! Kad tās uzkrājas uz sejas maskas virsmas, tā ir ideāla barotne Covid-19. Tāpēc pat medicīniski sertificētās vienreizējās sejas maskas aizsargās tās valkātāju ne ilgāk par divām stundām.

Divus mēnešus Covid-19 ideologi mums apgalvoja, ka sejas maskas ir vairāk vajadzīgas citiem, nevis man.

Kāpēc, Covid-19 epidēmijai ejot mazumā, valdība pieprasa, lai visiem, kas tagad iebrauc Latvijā vai Latvijā lietos sabiedrisko transportu, obligāti jālieto sejas aizsegus vai maskas? Ja patiešām sejas masku valkāšana pasargāja visus citus no inficēšanās, tad tie, kas līdz šim nenoteica kārtību par obligātu sejas masku lietošanu 14 dienu laikā visiem tiem, kas repatriējās Latvijā pēdējos divus mēnešus (bet plāno to noteikt tagad - pēc 12. maija), ir slepkavas, jo divus mēnešus veicināja saslimstību un mirstību no Covid-19.

Kā ziņoja “France24”, tad arī Francijas valdības attieksme pret sejas maksu obligātumu izmainījās tikai pēc milzīga ‒ 100 miljonu sejas masku - iepirkuma, Tikai tad Francijā mainījās prasības un tika noteikta obligāta prasība lietot maskas sabiedriskajā transportā. Pirms tam Francijas valdība apgalvoja, ka sejas maskas ir vajadzīgas tikai mediķiem un tiem, kas aprūpē ir inficētos.

Izskatās, ka visā ES korumpanti ir tik lielos daudzumos sapirkuši sejas maskas, ka tagad tās uzspiež ES dalībvalstīm kā obligātu nodevu par labu korumpētajam medicīniski politiskajam biznesam.

Lai gan Latvijā ir noteikts, ka sabiedriskajā transportā varēs lietot jebkura vieda sejas aizsegu, tomēr Covid-19 ideoloģijas iebiedēts cilvēks, kas vēlas ar sejas masku aizsargāt sevi un savu ģimeni (nezinot, ka sejas maska ir domāta kam pilnīgi citam ‒ aizsargāt pārējos no inficētas personas), pirks sertificētas sejas maskas aptiekās par teju vai vienu eiro gabalā (sintētiskās marles lupatiņas - apsēja - cena 3 mēnešu laikā pieaugusi vairāk nekā 50 reižu!!!). Tas nozīmē, ka ģimenei Rīgā vai citā lielā pilsētā ar diviem bērniem, ja abi vecāki strādā un abiem bērniem ir jāapmeklē bērnudārzs, un ir jāizmanto sabiedriskais transports, jo nav sava auto, papildu izdevums par sertificētām lupatiņām - sejas maskām - 10 eiro katru dienu vai 200 eiro mēnesī. Šāda ģimene pēc 12. maija maksās 200 eiro lielu nodevu katru mēnesi par labu Latvijas korumpētajam medicīniski politiskajam biznesam.

Latvijas politiski medicīniskais režīms ir ļoti izdevīgs lielajai korupcijai. Valdošā korupcijas kliķe šādu režīmu vēlas saglabāt maksimāli ilgi.

Tāpēc arī 12. maijā netika atcelti īpašie apstākļi, bet tika noteikti ierobežojumi ar obligātu prasību aizsegt seju sabiedriskajā transportā, kas netika pieprasīts pat epidēmijas vistrakākajā un neskaidrākajā laikā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā