Vai Jaunā Rīgas dome zags vēl šausmīgāk?

Ir beidzot sanākusi pirmā Rīgas domes sēde, un vinnējušās partijas ir sadalījušas savus ietekmes areālus. Redzams uzreiz, ka Jaunā konservatīvā partija (JKP), kas tik tikko ietika domē, ir dabūjusi neproporcionāli pārāk daudz varas, bet nu tas laikam ir saistībā ar pārējo koalīcijas ļaužu bailēm no huligāniskās partijas, kura visus terorizē.
©Rūta Kalmuka/F64

Viens no iepriekšējās domes gāšanas pamatjautājumiem bija pārmērīgā, ja tā var teikt, zagšana. Par to, vai tā bija zagšana vai kā citādi to saukt, juristi vēl strīdēsies, bet bija manāms, ka par dažiem pakalpojumiem rīdzinieki stipri pārmaksā - par pīkstināmajām sabiedriskā transporta kartēm, par kaut kādiem nesaprotamiem namu pārvaldnieku pakalpojumiem, kuru nav bijis, un tā. Izrādījās arī, ka Rīgas vara kaut kādā interesantā veidā atalgo savus partijas biedrus, draugus, radus, radu radiniekus un viņu paziņu pusdraugus, kaķu un suņu draugus, iekārtojot viņus par padomniekiem “Rīgas satiksmē”. Par to mēs vēl nezinām - varbūt viņi vēl kaut kā attaisnosies un pierādīs, ka sviedraini strādājuši un nav saņēmuši savas algas par neko.

Taču jaunā vara nav neko labāka. “Labās”, “progresīvās” un “latviskās” koalīcijas pārstāvji to vien dara, kā ieripina savās kabatās bezstrādes ienākumus no pasākumiem, kas būtībā ir mazjēdzīgi vai pat bezjēdzīgi. 240 tūkstoši eiro ir aizgājuši par administratīvi teritoriālās reformas propagandu. 250 tūkstoši eiro ir aizgājuši par kaut kādām “Attīstībai/Par!” pietuvinātu sabiedrisko attiecību firmu izpriecām. Absolūti bezjēdzīgs ir tas, par ko šīs firmas saņem valsts jeb nodokļu maksātāju naudu, ‒ par kampaņu, ka cilvēkiem pareizi jālieto apkures katli. Ja šo naudu izdalītu cilvēkiem uz galviņām, labā ietekme uz vidi un gaisa tīrību būtu nesalīdzināmi lielāka.

Tagad ir izdomāta jauna “fīča” - apgūt četrus miljonus eiro par to, ka Latvija esot radoša zeme. Tik tiešām tas ir radoši - pievākt četrus miljonus. Ar to citas zemes nevar sacensties un pat ne to iedomāties. Latvijā laikam viens kubikmetrs tukša gaisa maksā visvairāk pasaulē. Visai zīmīgi, ka viena no varai pietuvinātajām valsts naudas slaukšanas firmām saucas “PR kvadrāts”. Nauda no nodokļu maksātājiem par viņu pašu smadzeņu skalošanu par kvadrātu tukša gaisa. Tā nav kaut kāda nauda, bet visu mūsu - nodokļu maksātāju ‒ nauda.

Un tagad šie paši skaistie un iznesīgie darbosies Rīgas domē! Nav nekāda pamata domāt, ka šī dome kaut ko darīs savādāk. Varbūt nesauks konsultantus par konsultantiem, bet iekārtos darbā par atslēdzniekiem. Ir lielas bažas, ka tagad mūsu kabatas tiks patīrītas ne tikai PR kvadrātā, bet arī kubā.



Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā