Emigrantu bērniem 500 eiro nepienākas

Visai latvju tautai, kam ģimenēs ir bērni, šomēnes lieli svētki – par katru bērnu valsts izmaksā pabalstu 500 eiro apmērā.
©European Central Bank

Likumprojektu par 500 eiro katram bērnam iesniedza opozīcijas Zaļo un zemnieku savienība, kam par godu mērkaķa ātrumā tika sasaukta speciāla īpaši ārkārtēja ārkārtas sēde papriekš parastajai ārkārtas Saeimas sēdei, kurā tas pats likumprojekts ar mazliet samainītu vārdu kārtību jau tika pasniegts kā valdošās koalīcijas likumprojekts, kuru iesniegusi Nacionālā apvienība.

Lai kā tur būtu ar baļķa nesējiem, skaidrs, ka 500 eiro izmaksāšana ir diezgan populistisks pasākums, lai pazīmētos, pašvaldību vēlēšanas gaidot. Valdošajai koalīcijai tas ir tīkama paskata rozā ielāps uz izdilušo reitingu bikšu dibena, lai kaut cik glābtu savu nelāgo reputāciju. Jo valdība ar savu mājsēžu un vakcinācijas haosu, pagarinātāju pirkšanas aizliegumiem un bezkaunīgu kovida monetarizāciju ir pēdējā gada laikā elektorātam pamatīgi sasālījusi.

Tomēr nauda bērniem ir svēta lieta. Pat skopulīgais finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) mazliet īgni paņerkstēja un apklusa, un likumprojekts aizgāja. Jo naudu vajag.

Pašreizējos attālināto mājsēžu apstākļos ir daudz vajadzību - bērnam ir nepieciešama kaut cik jēdzīga datortehnika, jo agrāk varbūt varēja iztikt ar datoriem, kas ir vecākiem, bet tagad vajag arī katram bērnam.

Vecāki, kas jau tāpat jūk prātā no tā, ka ienākumi ir rukuši, nevar visu bērnam vajadzīgo nopirkt. Par 500 eiro kaut ko var nopirkt. Ja bērnam nebūs sava datora, ar ko mācīties, viņš atpaliks un dzīvē būs konkurētnespējīgs muļķītis.

Būs jau arī kādi zemiski indivīdi, kas bērna naudu pagrābs un noplītēs, taču vislielākā daļa tomēr liks to lietā tam, kam tā paredzēta.

Taču ne visās ģimenēs ir prieki. Pastāv bažas, ka viena liela daļa bērnu paliks bez valsts naudiņas. Neatkarīgās žurnāliste Inga Paparde raksta “Par visiem Latvijas bērniem 500 eiro pabalstu nemaksās”. Jo raugi, Covid-19 ārkārtas situācijas 500 eiro pabalsta izmaksa ir sasaistīta ar faktu, vai kāds no bērna vecākiem ir pieprasījis ģimenes pabalstu Latvijā. Ja tētis vai mamma strādā kādā citā valstī un tur ir pieprasīts ģimenes valsts pabalsts, par Latvijā dzīvojošiem bērniem pabalsts diemžēl izmaksāts netiks.

Tāda, lūk, kārtība! Nav ko vazāties apkārt pa pasauli, meklējot, kur kaut ko nopelnīt! Tas nekas, ka bērnam vajag datoru Latvijā - bagātais tētis lai nopērk!

Te lielie prieki noplok - bija sacerējušies, taču tie, kas neprot pablēdīties, paliek bez 500 eiro vai bez 1000, ja divi bērni, bez 1500, ja trīs bērni. Vairāk jau reti kam ir, jo latvju tauta izmirst.

Tā Krišjāņa Kariņa (JV) valdība dara. Pat vissaldākajā medus mucā, kas, fanfarām skanot, tiek pasniegta tautai kā milzīga dāvana, tiek pievienots litrs darvas. Te tev nu bija 500 eiro katram. Ēdiet, mīļie bērniņi!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā