Pilni 7000 kvadrātmetri ar politisko kovidkorupciju jeb Pandēmija reiderisma kalpībā

Lai gan ārkārtējā situācija pēc 6. aprīļa vairs nav spēkā, līdz šim noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi būtiski nav mainījušies.
Ja veikals izpilda epidemioloģiskās drošības prasības, nav absolūti nekādas loģikas aizliegt darboties veikaliem lielajos tirdzniecības centros ©F64

Valdība ir saredzējusi iespēju, pārskatot un saglabājot līdzšinējos ierobežojumus, piesardzīgi paplašināt izglītības procesu un mazumtirdzniecību klātienē. Te vajadzētu skanēt aplausiem, kas pāriet nevaldāmās ovācijās. Aleluja! Beidzot valdība sākusi pret tirgotājiem izturēties maigāk, un nav vairs tik absurdu un neloģisku prasību un ierobežojumu, kādi ir bijuši vērojami teju vai gada garumā. Diemžēl ir tomēr viena pamatīga darvas karote lielajā medus mucā, kas visu sabojā un pārsvītro visu labo iespaidu par mūsu jautro valdību.

Problēma ir, lūk, kāda! Portāls lvportals.lv (https://lvportals.lv/norises/326660-covid-19-ierobezojumi-pec-svetkiem-butiski-nemainisies-2021) informē: “Ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, no 7. aprīļa klātienes tirdzniecību vairs neierobežos preču saraksti. Ministru kabinets ņēma vērā ekspertu vērtējumu, ka pilnīga tirdzniecības centru darbības atsākšana rada pārāk lielu pulcēšanās risku, līdz ar to saslimstības pieauguma risku. Tāpēc tirdzniecības centros, kuru platība pārsniedz 7000 kvadrātmetru, varēs darboties tikai pārtikas un higiēnas preču veikali, aptiekas, optikas preču veikali, ziedu veikali, grāmatnīcas un preses tirdzniecības vietas.”

Un tagad iztēlosimies, kā tas izskatās un ko tas nozīmē!

Tie tirdzniecības centri, kuru platība ir 6669 kvadrātmetri un mazāk, tagad drīkst priecīgi ļaut taisīt vaļā visa veida preču tirgotavas neatkarīgi no tā, kādas preces tur tirgo.

Savukārt tie, kas lielāki - kur 7000 un vairāk, drīkst tikai pārtiku, medicīnu un puķes, lai cilvēki var ārstēties, ēst un nest ziedus uz aizgājēju kapu kopiņām. Vēl drīkst pirkt grāmatas un avīzes, jo izdevniecības “Zvaigzne ABC” īpašniece Vija Kilbloka starplaikā tik ļoti piedraudēja ar tiesu darbiem Satversmes tiesā, ka valdošie politiķi sāka sabīties par saviem reitingiem. Visi pārējie nepārtikas, nehigiēnas, nepuķu un negrāmatu, bet bikšu, kurpju un elektropagarinātāju veikali, ja tiem atgadījies ierīkot savu biznesu lielā tirdzniecības centrā, var turpināt sēdēšanu pie ratiem - nedrīkst, un viss!

Te nav absolūti nekādas loģikas. Tieši lielākā platībā, ja vēl tā ir labi vēdināta, pastāv mazāka varbūtība aplipināt citam citu. Ja mazāka platība, tad attiecīgi teorētiski kovida izplatības risks ir lielāks. Tur taču nevajag infektologu - tas tāpat ir saprotams. Ja tiek ievērotas visas epidemioloģiskās prasības, un, kā var saprast, tirgotāji tām nemaz negrasās stīvēties pretī, nav nekādas atšķirības, vai tirdzniecības centra kopējā platība ir 400, 800 vai 666 kvadrātmetri. Ja tirdzniecības centra vadība uzņemas pildīt kovidprasības - ja skaita pircējus un visiem ir maskas, kas tagad jau iegājies par normu, tad kur var būt kāda problēma?

Aiz šādiem “puspagrabu”, jo citādi tos grūti nosaukt, noteikumiem, kas liekulīgi ietērpti pseidorūpēs par tautas veselību, visticamāk, slēpjas nelāgas lietas. Kā vispār tāds absurds var rasties?

Viens variants - ka mediķi, kas iesaka šādus ierobežojumus, ir dumji. Un valdība, kas tam piekrīt, tāpat. Jo šie ierobežojumi ir asā pretrunā ar elementāru loģiku.

Ja tomēr augstu izglītotie personāži nav dumji, tad te runa ir par kaut ko citu. Tā ir apzināta manipulācija ar kvadrātmetriem, lai vieniem uzņēmējiem, uzņēmēju grupai palīdzētu iznīdēt kādus citus uzņēmējus. Iespējams, mērķis ir novest konkurentus līdz bankrotam, un tad tos izreiderēt vai iznīcināt, lai ieņemtu to tirgus nišu un arī to telpas visnotaļ tiešā nozīmē.

Un te jau pēc korupcijas nevis tikai izskatās, bet smird tā, ka elpu sit ciet. “Kas ir pasūtītājs? Cik un kam ir samaksāts?” ir būtībā vienīgie jautājumi, kurus atliek uzdot KNAB izmeklētājiem.

Rodas iespaids, ka valdība, valdošās koalīcijas politiķi un pārējais mediķu, ierēdņu un pārkvalificēto dziesmu svētku organizatoru kovidokrātijas korpuss klaji ņirgājas par tirgotājiem. Ne tikai par viņiem, bet par ikvienu iedzīvotāju, jo negodīga konkurence ir sinonīms augstākām cenām par nekvalitatīvākām precēm un pakalpojumiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā