Antivakseru koalīcija

Izskatās, ka Ministru kabinets šodien sanāks uz neattālinātu sēdi. Tiesa gan, diezin vai ministriem vajadzētu apkampties un bučoties pēc ilgas neredzēšanās, jo kovids vēl plosās. Un vispār jau attiecības viņu starpā nav tik mīļas, lai uzreiz mestos draudzēties. Bet pēc būtības šāda dzīvās sēdes rīkošana ir ļoti apsveicama – sen jau vajadzēja.
Kad atnāks latviešiem tie laiki, kad Saeimas dzīvajās sēdēs atkal varēsim redzēt savu priekšstāvju priecīgās sejas? ©Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Jaunās tehnoloģijas ir brīnišķīga lieta, un kovida melnā mākoņa sudraba maliņa ir tā, ka šajā laikā ir noticis liels grūdiens IT attīstībai, tomēr

čatošana internetā nav tas pats, kas sarunas aci pret aci - attālināti nozīmē arī, ka cilvēki attālinās no realitātes, bet kam der likumdošana, ja tā dzīvo digitālā burbulī un par cilvēku īsto sāpi tai zūd priekštats?

Valdība ar saviem 12 ministriem un premjeru var salīdzinoši viegli strādāt arī attālināti, taču Saeimā ir 100 galvas - tur tad nu gan attālinātais režīms ir jūtami apgrūtinošs, kavējošs, darba ražīgumu mazinošs. Jo daudzi likumi, ko kovida laikā ir pieņēmusi Saeima, būtu pavisam citādi, ja deputātiem būtu iespēja apspriesties dzīvā dialogā ar kolēģiem. Attālinātā režīmā nereti iezogas likumdošanas brāķis un tiek ražoti nevis likumi, bet likumu izstrādājumi.

Ir arī tā, ka šī Saeima nav izdarījusi pašu galveno, kas tai bija jāveic jau pašā sākumā, kad bija skaidrs, ka būs tintē - nav veikti nepieciešamie grozījumi Saeimas kārtības rullī, lai piemērotu parlamenta darba spēles noteikumus 21. gadsimta novitātēm. Saeimas kārtības rullī nekāda attālināta strādāšana nav paredzēta - tur joprojām ir rakstīts par sēžu zāli, kas nav gluži tas pats, kas atrašanās kaut kur citur.

Un ārkārtas stāvoklis arī bija, bet pašlaik nav spēkā. Ar ārkārtas stāvokli varēja attaisnot Saeimas nesanākšanu kopā uz sēdēm, bet kāds tagad vairs ir attaisnojums? Tagad taču vakcinācija norit pilnā sparā, ikvienam, ja ir gribēšana, ir iespēja savakcinēties. Deputātiem, ja viņi ir apzinīgi pilsoņi, jau sen vajadzētu būt vakcinētiem. Īpaši jau valdošajiem valdošās koalīcijas politiķiem vajadzētu rādīt piemēru un skubināt arī pārējos uz darbu nopietnā, ražīgā režīmā.

Taču nav manāms, ka šajā virzienā vispār notiktu kāda kustība. Valdošajai koalīcijai laikam ir iepaticies attālinātais režīms, kurā var nelaist skaļākus opozicionārus pie vārda. Tagad var atrasties jebkur - guļamistabā, virtuvē, pirtī, atejā, ārzemēs zem palmām. Var pat neuzvilkt bikses, ja tikai torss ir ar šlipsi, un pieņemt likumus. Bet tautai ar šiem likumiem būs jādzīvo...

Kā vispār var skaidrot Saeimas nevēlēšanos sekot valdības piemēram un nākt kopā?

Varbūt 100 gudrākās galvas neuzticas zinātnei, kas ir izgudrojusi vakcīnas?

Tas ir baisi! Iznāk, ka 100 gudrās galvas, kā jau pašas gudrākās, zina ko tādu, ko mēs, mirstīgie, nezinām - varbūt kovids ir infodēmija, kas nav nekāda pandēmija, to ir izgudrojis Bils Geitss un citi pasaules varenākie sazvērnieki, lai samazinātu cilvēku skaitu? Bet vakcīnas ir priekš tam, lai ievadītu ļaužu organismos mērkaķu DNS, luciferāzi un pie viena arī mikročipu, lai no G5 torņiem varētu kontrolēt un paverdzināt sabiedrību. Labākā aizsardzība tad ir bēgt no vakcinētājiem un vakcinētajiem, pie viena uzliekot galvā sudraba cepurīti. Vēl var kabatā turēt kastaņus - tas arī palīdz.

Šādi uzskati taču pastāv, un par to runā jo daudz ļaužu, pat tādi, kam ir augstākā medicīniskā izglītība. Un ir bezcerīgi viņiem kaut ko stāstīt, lai pierādītu pretējo, jo tā jau ir nelokāma pārliecība un stipra ticība. Ir daudz cilvēku, kas nesaprot ironiju, humoru, sarkasmu, kad tiek atstāstīti viņu murgi, bet viņiem nevar pārmest, jo kovida laiks ir traumējošs, depresīvs, biedējošs.

Varbūt Saeimas deputāti arī... Par tām luciferāzēm un folija cepurītēm? Un viņi tikai slēpj no tautas šo šaušalīgo patiesību? Un paši nemaz nav vakcinējušies.

Bet, ja ir vakcinējušies, tad kāda būtu problēma sākt sanākt uz sēdēm Jēkaba ielā, kur tām pieklājas notikt?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā