Nevakcinētiem jāstrebj zupa ārtelpās

Kopš 15. jūnija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi beidzot atļauti arī iekštelpās. Tiesa gan, ne visiem. Tiem, kas nevar pierādīt, ka ir vakcinējušies vai pārslimojuši kovidu, kā arī uzrādīt negatīvu kovidtesta rezultātu, jāēd sava soļanka āra terasē, ja tāda ir. Ja laiciņš ir jauks, nav ne vainas, ir pat labāk svaigā gaisā; ja laiciņš draņķīgs, tad vējš pūš smiltis acīs un soļankā.
©Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Lai vai kā, ir jauki, ka laipnā valdība pat ar visu īpaši koviduzmanīgo premjeru Krišjāni Kariņu (JV) priekšgalā ir lēmusi par šādu bonusu savakcinētajiem. Slava valdībai!

Jaunā kārtība nozīmē, ka ēdināšanas uzņēmumiem tagad vajag kādu, kurš pārbauda, vai ēst gribošais ir vakcinēts vai kā citādi kovidpareizs. Ja tiks ielaisti nepareizie, skaidrs, ka par to draud skarbi sodi.

Vai tā ir diskriminācija? Nē, nē, apžēliņ, nav nekādas diskriminācijas! Nu dalīta tiek tauta vakcinētos un nevakcinētos, bet tas pareizi, jo pats Valsts prezidents ir paudis, ka cilvēki, kas negrasās vakcinēties, ir antisociāli un antisabiedriski. Un antisabiedriskiem elementiem pieklājas palikt ārā jeb “ārtelpās”, redzot caur apgaismoto logu, kā tur iekšā alu glāzēs lej.

Tā kā pašlaik vismaz pirmo vakcīnas devu ir saņēmusi trešdaļa iedzīvotāju, bet līdz galam savakcinēto ir daudz mazāk, koviddrošo iekštelpu apmeklētāju, kurus apkalpot, ēdinātājiem ir daudz mazāk nekā nesavakcinēto. Un tik drīz vēl arī nebūs tā, ka krogi iekšā būs pilni, bet ārā sēdēs daži. Ēdinātājiem tie ir zaudējumi. Kas zaudējumus kompensēs? Iespējams, ka Puškins.

Varētu domāt, ka zaudējumus varētu kompensēt tā pati valdība, kas neļauj ēdinātājiem strādāt pilnā apjomā. Naudas taču ir tik daudz, ka nekad agrāk nav bijis.

Taču diezin vai valdība trauksies palīgā kuram katram ēdinātājam. Un vispār valdībai ir citas rūpes. To var redzēt pēc tā, kādiem uzņēmumiem cik lieli dīkstāves pabalsti tika izsniegti no pagājušā gada beigām līdz maijam. Pirmās trīs vietas (2,15, 1,8 un 1,4 miljoni eiro) ir ieguvuši trīs lielāki azartspēļu biznesa dīkstāvji. Kādi restorāni un viesnīcnieki arī ir dabūjuši, bet mazāk.

Ir skaidrs, kura nozare mūsu valstī ir visprioritārākā prioritāšu prioritāte. Pārējās nozares pēc tam.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā