Pavļutam nepatīk sievietes ķermeņa priekšmetiskošana

Ir tā atgadījies, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”, AP), sekodams līdzi sporta norisēm Tokijas olimpiādē, ar vienu aci ir skatījies, kas notiek sociālajā interneta tīklā “Twitter”, un tur ierakstījis pat divus īsus teikumus: “God. Delfi.lv redakcija 100% piekrītu, ka sports var būt skaists. Tomēr man ir problēma ar vizualizāciju pie raksta. Sievietes ķermeņa priekšmetiskošana un seksualizācija nav veids, kā sporta skaistumu ilustrēt. Varam labāk.” Un tad vēl viens ieraksts: “Un jā, es redzēju, ka pie raksta ir arī citas, dažādas bildes. Runa ir par to, kādu vizuālo kodējumu izvēlamies, kādus priekšstatus un aizspriedumus kultivējam.”
Labrīt, Pavļuta kungs! Esat vakar “tviterī” sarakstījis visādas glupības ©Ģirts Ozoliņš/F64

Senajam ķīniešu domātājam Konfūcijam mēdz pierakstīt tādus teicienus, kurus viņš nekad nav teicis un nav varējis teikt saprotamu iemeslu dēļ. Viens no šādiem teicieniem ir: “Nekad nevajag rakstīt kaut ko “tviterī”, ja neesi skaidrā prātā!” Spriežot pēc tā, ka Daniels Pavļuts ir visus komatus ielicis pareizi, viņš nav rakstījis “pālī” - jādomā, ka ir bijis pie skaidra saprāta. Bet tik un tā ir iznācis dikti amizanti un smieklīgi.

Partiju savienība “Attīstībai/Par!” vienmēr sevi ir definējusi kā liberālu, progresīvu politisko spēku, taču kāds te liberālisms, ja viens no šā spēka līderiem kaunina “Delfu” redakciju? “Delfu” redakcija ir zināma ar to, ka visnotaļ pielien valdošajiem spēkiem, par to saņemot arī dividendes naudiskā izteiksmē. Bet nu tad Pavļuts nodarbojas ar tādu kā cenzūru draudzīgajam medijam, aizrādot, ka nav pareizi ķermeniskot sievieti.

Nekā tāda, kas pārmēru norādītu uz seksu, “Delfu” bildēs jau nebija - bija skaisti, ka mūsu meitenes vinnēja. Kas tur tāds? Taču Pavļutam šķita, ka seksa par daudz. Nu lai viņam tā šķiet.

Pavļutam nešķiet, ka viņa apakšstruktūra - Vakcinācijas projekta birojs - reklamē vakcināciju ar seksīgu pleciņa atsegšanu. Tas kaut kā skaitās okidoki. Lai gan arī varētu domāt par vizuāliem kodējumiem un ķermeņu priekšmetiskošanu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā