Absolūta apokalipse – Rīgā snieg!

Ir jāizvērtē, vai finansējumu izlietot sniega izvešanai no Rīgas vai bērnudārzu būvniecībai un ielu remontiem, 17. decembra ārkārtas sēdē, kur lēma par viņa atstādināšanu no amata, teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).
Rīdziniekiem jāpiecieš sniegs ielās un sastrēgumi, jo par to naudu, kas netiks iztērēta sniega aizvākšanā, tiks celts jauns, brīnišķīgs bērnudārzs ©Raitis Plauks/F64

Kad pirmo reizi pirms nedēļas sasniga, Mārtiņš Staķis un viņa komanda vēl tā kā mazliet satraucās par šo brīnumu. Bija pat komunālo dienestu darbs un sniega vešana kaut kurp. Pēc tam sniegs nokusa, bet sākās atkal oranža snigšana. Rīdzinieki bija savā naivā prātā domājuši, ka Staķa velojoslas ierobežojošie stabiņi jeb “staķīši” būs ziemas laikā noskrūvējami, taču nekas tāds nenotiek - stabiņi ir turpat, kur vasarā. Tāpēc ap tiem ceļas milzu kupenas. Stabiņi un kupenas apgrūtina transporta kustību. Tagad pat no centra tālās vietās veidojas sastrēgumi, nerunājot par centru. Tas lieliski saskan ar Rīgas domes valdošo ideju - palēnināt transporta kustības ātrumu pilsētā, lai priecīgāk var justies gājēji un velosipēdisti. Tas arī “zaļai” ideoloģijai atbilstīgi. Zviedru pusaudze Grēta Tūnberga var priecāties.

Bēda tikai, ka automašīnas, kas garās rindās piedrūzmē visu pilsētas centru, stāv un izplata nelāgas izplūdes gāzes, kas diezin vai ir dižs ieguldījums “zaļumā”. Bet tas nekas - galvenais, ka tā nauda, ko Rīgas dome tagad neiztērē sniega aizvākšanā, tiks ieguldīta jauna bērnudārza celtniecībā! Turēsim Mārtiņu Staķi pie vārda un nākamgad iesim apskatīties uz šo bērnudārzu! Skaidrs, ka pašlaik kovida mājsēžu laikā tiek ieņemti bērni. Kad šie bērni izaugs, viņi ies uz skolām un bērnudārziem. Ak, bet nevarēs uz skolām un bērnudārziem nokļūt, jo netiks pāri Rīgas domes nenotīrītajām kupenām.

Staķis, protams, no amata netika atstādināts un turpinās rullēt. Jo kas tad īsti grib viņa atstādināšanu? Tā ir opozīcija - gāztā Nila “Saskaņa” un “Gods kalpot Rīgai!”. Staķis no tribīnes tieši tā arī formulēja, kuras ir Rīgas domes opozīcijas partijas. Vēl Rīgas domē ir arī Latvijas Krievu savienība (LKS), taču to pilsētas mērs nepieminēja un neieskaitīja opozīcijā. Diezin vai viņam piemirsās vai viņš freidiski pārteicās. Jo faktiski tā arī ir. LKS jau labu laiku nav nekāda opozīcija, partijas līdere Tatjana Ždanoka var būt apmierināta, jo Rīgā viņas partija ir šokolādē: visnotaļ patīkami, ka LKS ir klāt pie visādu labumu sadales un saņemšanas “Plinera skolai” un tā. Par to LKS uzvedība Rīgas domes balsojumos ir rātna - tā vai nu atbalsta valdošo koalīciju, vai arī nebalso, tādā veidā nodrošinot valdošajiem nepieciešamā lēmuma pieņemšanu. Nav jau tādu lielu ideoloģisku pretrunu - LKS kā īsteni kreisa, “Attīstībai/ Par!/ Progresīvie” kā kreisie liberāļi un Jaunā konservatīvā partija (JKP), kas tikai nosaukumā ir konservatīva, bet praksē ir marksistiska un boļševistiska, kopā var veidot brīnišķīgi monolītu koalīciju. Te kaut kur malā paliek Nacionālā apvienība, bet tā jau pati šovasar bija sadumpojusies un atsevišķi tās biedri jau interneta tīklos sāka deklarēt, ka ies projām no koalīcijas... Vai nav jau tas brīdis, kad Rīgā jānotiek skaistam notikumam - Latvijas Krievu savienības uzņemšanai pie “labajiem” ar ziedu klēpjiem un bučām?

Visa Latvijas tauta būs priecīga.

Rīgas koalīcijai ir daudz izaicinājumu - kovids, namu apsaimniekošana, transports, globālā sasilšana un sniegs. Par kovidu Rīga ir visas lietas atstājusi valdības ziņā, bet sniegs kaut kā uz Rīgas domi tomēr attiecas. Nedaudz.

Nekad vēl visā pasaules vēsturē nav bijusi tik apokaliptiska snigšana! Pirmo reizi Rīgas mūžā ir bijuši izsludināti oranžie, sarkanie un varbūt arī zilie un raibie brīdinājuma signāli! Tas ir pilnīgs vāks.

Kas to būtu domājis, ka Rīga, kuras koordinātas ir 56°56′51″N,24°6′23″E, var kādudien piedzīvot sniegu!

Nevienam - ne Nilam Ušakovam, ne Jānim Birkam, ne Gundaram Bojāram, ne Aivaram Aksenokam, ne Andrim Ārgalim, ne pat Alfrēdam Rubikam un Džordžam Armitstedam nav bijis tāda gadījuma, ka Rīgā piepeši sāk snigt!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā