Gļēvu politikāņu cienīgs gājiens

Tā vietā, lai ar visu sparu aizstāvētu savu godu un cieņu Vācijā pret lielo un ietekmīgo izdevumu “Bild”, Jaunā konservatīvā partija (JKP) ir paziņojusi, ka vērsīsies policijā pret Neatkarīgo Rīta Avīzi, kas publicējusi vēsti par Vācijas izdevuma publikāciju.
©Neatkarīgā

Tam ir skaidrojums. Vācijas tiesiskumu Latvijas JKP politikāņiem nav nekādu iespēju ietekmēt. Tur būtu jāpiedalās godīgā sacensībā.

Cita lieta Latvija. Te tieslietu ministrs Jānis Bordāns un Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs jūtas kā zivis ūdenī - tiesu vara vēl varbūt nav pavisam viņiem kabatā, bet uz to pusi jau ir.

Bordāns ir, piemēram, iedibinājis speciālu ekonomisko lietu tiesu, kura tiek uzskatīta par ministra “kabatas tiesu”. Politiķu privatizētās tiesu instances var pasludināt spriedumus, kurus tām priekšā būs uzrakstījis politikānis savā partijas birojā. Kā Baltkrievijā. Kā Krievijā.

Ir iespējami visabsurdākie spriedumi bez jebkādas loģikas.

Bet ir cerība, ka JKP varbūt pēc 1. oktobra vairs nebūs 14. Saeimā, ka tā vairs nebūs ietekmīga partija. Reitingi šai partijai ir švaki - aptuveni tādi paši kā Latvijas Krievu savienībai.

Stāsts bija par to, ka Vācijas izdevums “Bild” bija publicējis smagus apvainojumus Latvijas valstij un apsūdzības ietekmīgiem Latvijas politiķiem. Neatkarīgā, tiklīdz saņēma saiti uz “Bild” publikāciju, nekavējoties vērsās pie visiem šajā stāstā iespējami iesaistītajiem personāžiem un institūcijām. Tādu bija daudz, jo vāciešu publicēto apvainojumu spektrs ir visplašākais. “Bild” vēstīja, ka Latvijā tiek atmazgāti Ziemeļkorejas miljardi, ka mūsu uzraudzības iestādes piesedz netīras naudas plūdus no Krievijas, ka tieslietu ministrs un Juridiskās komisijas vadītājs saņēmuši 500 000 eiro lielu kukuli, lai ļautu izzagt “PNB banku”, un mūsu valdības vadītājs piesedz korupciju augstākajā līmenī. Vārdi un uzvārdi tur nebija minēti, taču ar nosauktajiem amatiem pietiek, lai identificētu konkrētās personas, par kurām saistībā ar konkrēto laika periodu ir runa.

Neatkarīgā Rīta Avīze konstatēja, ka daudz kas no šiem apvainojumiem ir apšaubāms, var pat teikt, ka meli, un skubināja pret šiem apgalvojumiem vērsties. Taču miljoni vācu valodā lasošo tos uztvēra kā “tīru monētu”. Bija redzams, ka lielo daļu informācijas savās interesēs izplata divi bijušie, taču uz starptautiskās skatuves joprojām ietekmīgi personāži - bijušais Vācijas Federālā izlūkdienesta BND vadītājs Augusts Hanings un bijušais NATO boss Anderss Fogs Rasmusens, kuri kļuvuši par upuri “šķietami Latvijas valsts organizētai bankas laupīšanai”. Abi bija likvidējamās Latvijas kredītiestādes AS “PNB banka” padomes locekļi un tagad tiesājas, jo nav pamanījuši pašu degungalā notiekošo bankas izlaupīšanu.

Ne valdība, ne kāda valdību veidojoša partija nav nekādi reaģējusi uz “Bild” publikāciju, kas visneglītākajā veidā “izsmērē” Latviju. Par to nekas. Taču JKP uzbrūk Neatkarīgajai Rīta Avīzei - ar tieksmi un pretenzijām uz cenzūru un brīvās preses aizliegšanu.

Tagad jāsāk domāt, ka varbūt kāds no JKP augstākās vadības nav gluži bez vainas par 500 tūkstošu pārskaitījumu no “PNB bankas”. Citādi - kāpēc JKP vadībai būtu vajadzīgs ar policiju iebiedēt tos, kuri vēlas noskaidrot patiesību?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā