“Es” un “viņi” – tā Andrejs Elksniņš runā par sevi un par partiju “Saskaņa”

Ja Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš neizstāsies no partijas "Saskaņa", tad politiskais spēks lems par viņa izslēgšanu. Tā “Neatkarīgajai” sacīja "Saskaņas" līderis Jānis Urbanovičs.
©Rūta Kalmuka/F64

Portāla “Delfi” raidījumā “Kāpēc?” intervijā Olgai Dragiļevai Andrejs Elksniņš pauda viedokli, ka Krima ir Krievijas sastāvā. Tas ir radījis lielu Krievijas propagandistu līksmību un izsaucis asu Ukrainas žurnālistu un amatpersonu reakciju. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir aicinājis Andreju Elksniņu stingri ievērot Latvijas pozīciju pret Krievijas sākto karu Ukrainā. Bet Valsts drošības dienests ir aicinājis Andreju Elksniņu sniegt “paskaidrojumus”.

Jānis Urbanovičs “Neatkarīgajai” sacīja, ka Daugavpils mērs runā par sevi, lietojot vārdu “es”, bet par partiju “Saskaņa” viņš saka “viņi”. “Tas ir uzskatāms par publisku iesniegumu izstāties no partijas,” norādīja Jānis Urbanovičs.

Elksniņa izteikumi saistībā ar karu Ukrainā un Krimas piederību pēdējās dienās izraisīja plašu rezonansi. Intervijā "Delfi TV" raidīju-mā "Kāpēc?" Elksniņš arī kritiski izteicies par "Saskaņas" darbu un nesekmīgo startu 14. Saeimas vēlēšanās, sakot, ka partija vēlēšanās neesot gribējusi uzvarēt un uzvedas kā "liels runcis blakus krējuma bļodai".

J. Urbanovičs aģentūrai LETA teica, ka "Saskaņa" ir skaidri paudusi savu nostāju pret Krievijas uzsākto karu Ukrainā, uzsverot, ka agresi-jas attaisnošana - tieša vai netieša - nav savienojama ar atrašanos "Saskaņas" biedru rindās. Viņš arī pastāstīja, ka atsevišķi partijas val-des locekļi lūguši sasaukt valdes sēdi, lai tostarp apspriestu ar Elksni-ņu saistīto situāciju. "Partijā sākusies viedokļu apmaiņa, ir pieprasī-jums sasaukt valdes sēdi," pauda politiķis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā