Ukrainas Augstākās Radas deputāts: Mēs ceram uzvarēt līdz vasaras beigām

Neraugoties uz Krievijas centieniem piesaistīt karadarbībai aizvien jaunus papildspēkus, Ukrainas armija uzvarēs šajā karā līdz šā gada vasaras beigām, paziņoja Ukrainas Augstākās Radas deputāts Oleksandrs Marikovskis, uzstājoties Austrumu-Rietumu Stratēģisko pētījumu institūta rīkotajā diskusijā Rīgā, Melngalvju namā.
©Gints Ivuškāns/F64

Savu pārliecību deputāts balstīja uz viņa rīcībā esošajām ziņām no Ukrainas izlūkdienesta vadības.

"Kā ziņoja mūsu izlūkdienesta vadītājs, mēs varam izbeigt karu līdz šā gada vasaras beigām. Mums no tā jāvadās un, no tā izejot, jāveido jauns pamats ekonomiskām saitēm starp mūsu valstīm, jāveido mūsu stratēģiskās, ģeopolitiskās sadarbības plāni. Mēs un jūs (Latvija) saprotam Krieviju daudz labāk nekā Eiropa, Austrālija un Amerika. Krievijā ir diktatūra, tā ir impērija, precīzāk, pseidoimpērija, kas atrodas uz iznīcības robežas. Skaidrs, ka diktatūra nevar pastāvēt bez vardarbības, bez okupācijas. Bet Ukraina stājas tam pretī, ko neviens negaidīja. Armijas spēka ziņā otrā valsts pasaulē (Krievija), kā uzskatīja daudzi starptautiski avoti, mums zaudē! Mūs taču ierindoja tikai 15. vietā. Bet ir godīgi teikt, ka tagad mēs esam 2. vietā. Savukārt viņi (Krievijas armija) gan ir 15. vietā. Diktatūra Krievijā noveda pie tā, ka viņu režīms brūk. Krievijas prezidents noteikti tiks gāzts, un es uzskatu, ka tas notiks ar Ukrainas karavīru palīdzību,” paziņoja Ukrainas Augstākās Radas deputāts.

Viņš pateicās Latvijas iedzīvotājiem par sniegto palīdzību un uzsvēra, ka Ukraina to augstu novērtē. O. Marikovskis uzsvēra, ka palīdzība no Latvijas Ukrainā pienāk katru dienu.

Citas starpā, ukraiņu delegācija mājup no Rīgas devās ar jaudīgu apvidus auto, kas tiks nodots militārajām vienībām, kuras pašlaik cīnās pie Bahmutas. Ar vairākiem ģeneratoriem piekrautu automašīnu Ukrainai uzdāvinājis arī AS “West Kredit” valdes priekšsēdētājs Sergejs Maļikovs. Austrumu-Rietumu Stratēģisko pētījumu institūts ir organizācija, kas pagaidām ir tapšanas stadijā. Iecerēts, ka tajā piedalīsies politiķi, eksperti un amatpersonas no Latvijas, Ukrainas un citām valstīm. Pagājušajā nedēļā Melngalvju namā tika rīkota apaļā galda diskusija. Tajā tika apspriests gandrīz gadu ilgais karš Ukrainā. Kopā ar Latvijas militārajiem ekspertiem diskusijā piedalījās viņu kolēģi, amatpersonas un politiķi no Ukrainas.

Gints Ivuškāns/F64

No Latvijas piedalījās rezerves brigādes ģenerālis Kārlis Krēsliņš, bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Juris Maklakovs un rezerves pulkvedis Raimonds Rublovskis. No Ukrainas piedalījās O. Marikovskis, Ukrainas Augstākās Radas Ekonomiskās attīstības komitejas loceklis, uzņēmējs informācijas tehnoloģiju jomā Ruslans Bortņiks, analītiskā centra "Ukrainas politikas institūts" direktors un politologs, Kijevas apgabala Bučanskas rajona padomes priekšsēdētāja vietnieks Vladislavs Dzividzinskis

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā