Komentāri: Militārie konflikti pasaulē 2023. gadā: neapturama asiņainas vardarbības pandēmija

Komentē 5

Pēdējā rindkopa ir pilnīgas muļķības. Acīmredzot raksta autors maz ko saprot no ASV - Krievijas konflikta Ukrainā.

30.decembris 2023 Atbildēt

Ieroči tak ir saražoti un kā lai nekaro..? Nu ko lai dara, ka Krievija zaudēja aukstā karā.? Tagad saņēmās un iesāka jau karsto.. Nekas vēl nav galā arī Eiropā, jo pavisam nesen, Baidens sniedza kārtējo paziņojumu, ka ASV nedrīkst panest Eiropu un Ukrainu nelaimē un ja lietas ies slikti, arī ASV armija varētu iejaukties šajā konfliktā ar Krieviju. Pilnu tekstu var dabūt šeit..:

***************************************************

Biden Warns US Military May Get Pulled Into Direct Conflict With Russia

www.newsweek.com/biden-warns-u...russia-1856613

*****************************************************************************

Ja tā tiešām notiks, mums vairs nevajadzēs pat bruņotie, jo tās lielo puišu stiprās bizzāles, mums vienalga neviens nedos...!

30.decembris 2023 Atbildēt

Nu bet, Ukrainas gadījums rāda pretējo - ieroču kā reiz nav saražots pietiekami. Pietrūkst kā vieniem tā otriem. Tā teikt, vēl tik ražos un attiecīgi vēl tik būs.

30.decembris 2023 Atbildēt

.. punkts 1 - ieroču biznesam miers NAV vajadzīgs.

.. punkts 2 - cilvēce tāpat ir savairojusies kā mēris vai pelējums un ar to ir īstens ļaunums mūsu planētai, sorry.

.. punkts 3 - latviešu liktenis? Jāmāca un jāanalizē vēsture - tur viss jau ir .., sorry .. ,)

31.decembris 2023 Atbildēt

Ja par Latvijas situāciju.

Nezin kāpēc praktiski neviens pie mums vai nu nespēj vai negrib pat mazlietiņ, pat kaut drusciņ tikai, iedziļināties pasaules ģeopolitisko kustību evolūcijā. Bet realitāte ir tāda ka ģeopolitisko polu robeža starp ASV un Krieviju kā reiz iet pa Somijas, Igaunijas, Latvijas, Ukrainas austrumu robežām. Tas nozīmē tikai to ka teiksim lai risinātu kādu jautājumu starp Latviju un Krieviju krieviem jādodas ne tikai uz Briseli bet gan uz Vašingtonu. (Jautājums ir arī, kas ir un par ko taisās būt Eiropa - patstāvīgs ģeopolitiskais pols vai ASV ietekmes zona?). Varbūt ka krievi to var pieciest septiņas reizes un kaimiņu jautājums ar Latviju risināt Vašingtonā, bet tikpat skaidrs ir ka astoto reizi un pie gadījuma droši vien ka jautājums tiks risināts pa tiešo starp Maskavu un Rīgu un analogi kā Ukrainā ar vienpusējas militāras operācijas palīdzību. Diemžēl tāda ir reālā situācija Latvijai kura kā reiz atrodas ģeopolitiskās tektonikas lūzumā.

Tāpat nevar saprast kāpēc Ukrainā visi gaida zaudējumu no Krievijas? Nu neies taču ģeopolitiskā evolūcija atpakaļ uz vienu polu. Nav saprotams kāpēc Krievijai būtu jāzaudē ja evolūcija principā ir viņu pusē. Cik nopietna ir Latvijas ārpolitika kas principā visa ir balstīta uz to ka Krievija Ukrainā obligāti zaudēs, jo pretējā gadījumā visiem pārējiem esot kā saka, kirdik.

31.decembris 2023 Atbildēt