Komentāri: Vai Latvija piekopj dubulto ārpolitiku?

Komentē 5

Ķīna ir visas demokrātiskās pasaules bieds - tapēc nato laužas uz Ķīnu, lai apgrieztu tai kaklu. Nu jau ir koalīcija - nato, Japāna, Dienvidkoreja, Taivāna. Tas laika jautājums, kad Ķīna būs uz ceļiem, lai tai nocirstu galvu. Krievs vēl maisās pa kājām - tas arī jāpiebeidz.

29.janvāris Atbildēt

Tā nav nekāda dubultā ārpolitika. Tas ir instinkts, kā mazam šunelim kas instinktīvi vienlaicīgi rej un luncina asti.

29.janvāris Atbildēt

Tas ir tāds paņēmiens. Meklēt blusas cita kažokā, ja pašam blusu vairāk kā saprašana. JV visā savā godībā.

29.janvāris Atbildēt

Svētdien izlasīju ,ka ,ja ASV par prezidentu kļūs Tramps ,tad viņa galvenais pretinieks būšot Ķīna . Lai nu kā ,bet līdz šim brīdim Eiropas Savienība ir būtisks Ķīnas tirdzniecības partneris. Eurostat ir šīs tirdzniecības sīks apkopojums tabulās un grafikos un tur figurē arī Latvija .Uz Ķīnu ES valstis 2022.g. ir eksportējušas preces par 230,3 miljardiem eiro ,no Ķīnas importējušas par 626,5 miljardiem . Negatīvais saldo ir bijis mīnus 395,7 miljardi eiro . Īpatni ,ka importa grafikā Latvija ir ievietota 3. vietā pēc mīnusa apjoma , Vācijai tikai 19.negatīvā vieta. Latvija ir importējusi no Ķīnas 16,2% no visa ES importa ,proti ,995 miljoni eiro , eksportējusi 3% no ES apjoma - 260 miljonu vērtībā . Šie ir skaitļi par kuriem būtu jāpiedomā visiem kuri tv raidījumos vietā un nevietā piesauc Latvijas eksporta nepieciešamību .Latvijai elementāri nav preču masas kas interesē Ķīnas patērētājus . ES valstu importā no Ķīnas dominē telekomunikāciju aparatūra - 60 miljardi eiro , datu apstrādes kompleksi - 50 miljardi eiro , elektriskās mašīnas un iekārtas - 38 miljardi eiro .Jāpiebilst ,ka Ķīna dominē saules paneļu piegādēs ES. Pārtika ievesta par 8 miljardiem eiro gadā . ES eksportā uz Ķīnu 1.vietā automašīnas un dažādi dzinēji - 18 miljardi eiro, telekomunikāciju iekārtas par 6 miljardiem eiro . Tabulas visu apraksta visai sīki un tās jāstudē ikvienam interesentam .Ķīna neapšaubāmi ir pasaules preču lielražotājs . Arī ASV importā tās daļa ir 13,5 % . ASV īpaši satraucas par milzīgo elektronikas importu no Ķīnas , fakta ,ka Apple viedtālruņu ražošana ap 90% apmērā koncentrējas Ķīnā , ka tur ražo 2x vairāk automašīnu gadā nekā ASV .2 triljonus dolāru pārsniedzošais gada eksports ir kā dadzis acīs U.S. un tieši šī iemesla dēļ ASV kā savu pretinieku nr.1 pasaulē saskata Ķīnu . Vai tāpēc Latvijai būtu jāpiekopj dubulta ārpolitika , nedomāju .

29.janvāris Atbildēt

Nekādas dubultās ārpolitikas nav. ir aziātiskā mentalitāte (Latvijā), kas liek pretinieka (tas ir-opozīcijas) vājināšanai izmantot jebkurus līdzekļus. Tas ir tāpat kā krievijā- skaidrs, ka nekādu racionālu iemeslu visam tam troksnim nebija, tas vienkārši bija mērķēts iekšpolitiski uz naivajiem ļautiņiem, lai celtu valdošās koalīcijas reitingu- skat, kādi mēs patrioti.... un ir jau daudzi naivulīši, kas uz to arī pavilkās :(((((

29.janvāris Atbildēt