Re:check vietā re:meli

Diemžēl pašlaik ir vērojama kādreiz Latvijas pētnieciskās žurnālistikas līdera “Re:Baltica” pilnīga degradācija, pārvēršoties par Vakcinācija projekta biroja advokātu un biroja vadītājas reputācijas spodrinātāju.
©Neatkarīgā

Profesionālā līmeņa un ētikas standarti tiek upurēti, lai atrastu argumentus Vakcinācijas projekta biroja aizstāvībai un tās vadītājas reputācijas uzlabošanai, attaisnojot Vakcinācijas biroja, veselības ministra Daniela Pavļuta un viņam pietuvināto personu finanšu orģijas kopējas nelaimes - globālās pandēmijas laikā. Kā viens no profesionālā līmeņa degradācijas piemēriem ir jāmin publikācija “Kurš un kā maldināja par Vakcinācijas biroja vadītājas algu?”, 15. aprīlis, 2021, Evita Puriņa, re:baltica/re:check, kurā tiek radīts iespaids, ka viens no Latvijas kvalitatīvas preses pārstāvjiem digitālā avīze https://neatkariga.nra.lv/ izplatīja nepatiesu informāciju par Vakcinācijas biroja vadības algām.

Evitas Puriņas publikācijā “Re:Baltica/Re:Check” pēc apgalvojuma “Mediju telpā plaši izskanēja ziņa, ka Vakcinācijas biroja vadītājai Evai Juhņēvičai par 40 dienām izmaksāti vairāk nekā 10 tūkstoši eiro” tiek minēts: “Portāls NRA 8. aprīlī ziņoja, ka Vakcinācijas biroja vadītājai Evai Juhņēvičai par 40 dienu darbu algā aprēķināti 10 397 eiro.” Pēc tam tiek klāstīts, ka

“ziņu par 40 dienu algu pārpublicēja citi mediji, par izmaksāto summu diskutēja sociālajos medijos”.

Patiesība ir tā, ka Neatkarīgā nekad neapgalvoja, ka šāda summa (par 40 dienu darbu) ir izmaksāta Evai Juhņēvičai! Ar manipulatīvu teksta konstrukciju persona, kas parakstīja rakstu “Re:Baltica”, rada maldīgu iespaidu, ka neatkarīgā.nra.lv būtu apgalvojusi, ka šāda summa (par 40 dienu darbu) Vakcinācijas biroja vadītājai Evai Juhņēvičai jebkad būtu izmaksāta. Tieši pretēji Neatkarīgās publikācijā (sk. attēlu) ir precīzi norādīts, ka šāda summa Evai Juhņēvičai bija aprēķināta!

Ekrānšāviņš

Ziņu par to, ka E. Juhņēvičai ir “izmaksāti” 10 000 eiro, mums nezināmu iemeslu dēļ izplatīja viens cits - Latvijā ļoti ietekmīgs - masu informācijas līdzeklis, pret kuru acīmredzot “Re:Baltica” baidās vērsties un nevēlas to “atmaskot”. Lai gan, visticamāk, tā bija cilvēciski saprotama kļūda - uzskatot par sinonīmiem vārdus “aprēķināto” un “apmaksāto” algu.

Tomēr, kā ziņo “Re:Baltica”, valdībai iesniegtā informācija nebija patiesa!

“Re:Baltica” vēsta: “pārpratumi radušies, jo neprecīzu informāciju izplatījuši pašas Veselības ministrijas (VM) pārstāvji.” No tā izriet, ka Daniels Pavļuts vai iepriekšējā kustības “Par” iebīdītā ministre ir Veselības ministrijas vadībā sapulcinājusi pilnīgi nekompetentas vai noziedzīgas personas, kuras valdībai vai nu nespēja sagatavot ziņojumu ar patiesu informāciju, vai arī apzināti maldina valdību! Atklājot, ka ar Vakcinācijas projekta biroju un Veselības ministrijas vadību saistītas amatpersonas ir maldinājušas Ministru kabinetu, iesniedzot aplamus skaitļus Valsts budžeta vai MK izdevumu sadalījuma pieprasījumā, objektīvam pētnieciskajam žurnālistam būtu jāatmasko nekompetence Veselības ministrijā un Vakcinācijas birojā, nevis jāizplata meli par citiem pētnieciskās žurnālistikas izdevumiem.

Diemžēl ir jāsecina, ka “Re:Baltica” sāk pārtapt par valdošās kovidokrātijas kliķes advokātu un sulaini.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā