"Neatkarīgā" kļūst asāka un savu kursu nemainīs

Jau pirms pusotras nedēļas man bija tas gods pieteikt “Neatkarīgajā” plānotās izmaiņas, kas paredz gan lielāku atvērtību mūsu lasītājiem, gan ievērojamu tēmu loka paplašināšanos, gan, neslēpšu – vēl asāku vēršanos pret neizdarībām, aizkulišu darījumiem un nelikumībām valsts pārvaldes un politiķu darbā. Tādēļ neizbrīna, ka kaut kur politisko aizkulišu dzīlēs jau parādījušās baumas par mūsu slēptu piedalīšanos priekšvēlēšanu kampaņā par vai pret kādu politisko spēku.
©Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Jā, ir priekšvēlēšanu laiks, taču tieši šis ir laiks, kad dot sabiedrībai iespēju izdarīt labāko izvēli. Un būtiskāko lomu šajā izvēlē spēlē ne jau krāsainas reklāmas, frizūras, stāsti par skaisto nākotni vai nesatricināmo ideoloģisko pārliecību. Izvēles pamatā ir jābūt informācijai par politiķu spējām un darbiem - labākiem vai sliktākiem.

Pēdējās pusotras nedēļas laikā mēs esam rakstījuši par vairākām Latvijas politiķu neizdarībām un iespējamām apzināti pieļautām nelikumībām - pirmām kārtām jau katastrofālo nespēju tikt galā ar gāzes tirgu un nodrošināt Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmējiem pārliecību, ka šoziem mājokļos tiešām būs siltums, bet uzņēmumiem gana daudz enerģijas ražošanas procesa nodrošināšanai. Taču ne tikai - mēs esam ziņojuši arī par Latvijā nesamērīgi augstajām elektroenerģijas cenām, par acīmredzamu biznesa interešu lobēšanu uz valsts rēķina satiksmes nozarē, par valdības partiju politiķu pēkšņu “pamošanos” priekšvēlēšanu laikā, lai solītu sakārtot tādas gadu desmitiem nesakārtotas lietas kā brūkošais mājokļu tirgus utt.

Un mēs turpināsim. Nešķirojot, kurai partijai kurš pieder vai kādus grupējumus pārstāv. Mēs kritizēsim visus, bet nevienam neliegsim paust viedokli. Diemžēl pirms vēlēšanām valdošo partiju politiķi, kuri ieņem nozīmīgākos amatus valstī, šķiet, ir savstarpēji vienojušies, ka ar medijiem pēc būtības vispār nerunās. Uz nozīmīgiem jautājumiem neatbildot vispār vai atbilžu vietā atsūtot nesaprotamus savārstījumus, kas pārkopēti no apšaubāmas kvalitātes paziņojumiem presei un neattiecas uz uzdoto jautājumu būtību. Kas patiesībā ir jauna cinisma pakāpe attieksmē pret sabiedrību - jūs vispār neesat vērti, lai ar jums runātu vai kaut ko jums skaidrotu! Jūs taču tāpat mūs ievēlēsiet!

Tā rīkoties nedrīkst, tādēļ mēs - “Neatkarīgās” komanda - par to rakstām un rakstīsim.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā