Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Deju ansamblis “Vektors” kopā ar “Tautumeitām” rada jaunu dejas videoklipu

© Publicitātes foto

Īsi pirms mājsēdes ieviešanas, Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis “Vektors” sadarbībā ar grupu “Tautumeitas” radījis jaunu dejas video klipu “Brosnej, puika, tū dzeršonu”.

Tautas dziesmu aranžējuši “Tautumeitu” dalībnieki, savukārt horeogrāfiju veidojusi TDA “Vektors” mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale. Darbs pie “Brosnej, puika, tū dzeršonu” sācies jau 2020. gadā, taču pandēmijas dēļ tā arī nav izdevies to parādīt ierastajā veidā - uz skatuves. Tādēļ šoruden, īsi pirms mājsēdes ieviešanas, TDA “Vektors” dejotāji kopā ar video māksliniekiem Reini Blūmu un Oto Avotu to iemūžinājuši atpūtas bāzes “Ratnieki” lielajā svinību šķūnī. “Dzīvespriecīgā, emocionālā un rotaļīgā horeogrāfijā izdejots latgaliešu tautas dziesmās aprakstītais, mūžsenais un ļoti aktuālais stāsts par pareizā precinieka izvēli un mīlestību, kas prātam it nemaz nevēlas klausīt,” vēsta Dagmāra Bārbale.

“Latviešu skatuviskajai dejai šis laiks ir bijis izaicinājumu pilns, tādēļ ir īpaši svarīgi, ka spējam uzturēt tradīciju, radīt jaunas horeogrāfijas, kā arī iemūžināt tās un parādīt skatītājiem,” tā Dagmāra. Dziesma “Brosnej, puika, tū dzeršonu” a capella versijā izdota “Tautumeitu” albumā “Dziesmas no Aulejas”, taču šajā kopdarbā to papildina bagātīgs instrumentālais skanējums. ““Tautumeitas” ir ļoti priecīgas, ka, pateicoties deju ansambļa “Vektors” iniciatīvai, radās iespēja izveidot šo dziesmas aranžējumu un turpināt popularizēt Aulejas dziesmas arī caur deju,” saka Asnate Rancāne.