Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 30. maija līdz 5. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Nastavševs, Vazdika, Andrejeva, Hiršs, Dimiters

3.lapa

Režisors Vladislavs Nastavševs 45 minūšu koncertstāstā

Sestdien, 30. maijā, pulksten 21 Kultūrtelpā «Hanzas perons» (Hanzas ielā 16a, Rīgā) ekskluzīvajā klātienes koncertstāstu sērijā «Koncerts pirmajā rindā» uzstāsies teātra režisors, komponists un mūziķis Vladislavs Nastavševs.

Publicitātes foto

Ņemot vērā pulcēšanās ierobežojumus, pasākumu varēs apmeklēt tikai 20 klausītāji.

Viena no Vladislava Nastavševa radošā stila iezīmēm teātrī ir visu izrādes elementu organiska saplūšana, jo režisors darbojas arī kā scenogrāfs un mūzikas autors. Turklāt viņš pats izpilda savas dziesmas.

Vladislavs Nastavševs ir komponējis dziesmas ar Ivana Buņina vārdiem, kas koncertstāstā izskanēs līdzās skaņdarbiem ar Semjona Haņina rakstīto liriku.

Programmas visjaunākā kompozīcija būs dziesma ar Sergeja Uhanova dzeju. Tāpat tiks atskaņotas dziesmas no jaunākās režisora izrādes Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī - «Piecas dziesmas pēc atmiņas» ar grupējuma «Orbīta» dzejnieku tekstiem. Un koncertstāsts nebūtu pilnīgs bez Mihaila Kuzmina un Frederiko Garsijas Lorkas klātbūtnes.

«Es neatdalu mūziku no teātra,» saka Vladislavs Nastavševs, atklājot, ka bieži dziesmas kļūst par sava veida emocionālām skicēm viņa turpmākajām izrādēm. «Tās ir tādas kā akvareļu skices. Koncertstāsta laikā «Hanzas peronā» tiks izpildītas vairākas no šīm dziesmām. Tiksimies pirmajā rindā!» aicina režisors.

* Pulcēšanās pusstundu pirms katra koncertstāsta, izbaudot arī Latvijas labāko bārmeņu piedāvātu kokteiļlaundža atmosfēru. Biļetes ‒ «bilesuserviss.lv».

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā