Neatkarīgā iesaka: aizraujošākās un interesantākās vietas Ogrē

Ko vērts redzēt un apmeklēt Ogrē
©Publicitātes foto

Skulptūra «Baltā cielava»

Brīvības ielā.

Tēlnieka Jāņa Karlova darinātā baltās cielavas skulptūra atrodas Brīvības ielas gājēju posma galā izveidotajā skvērā līdzās strūklakai. 2013. gada 18. novembrī uzstādītā skulptūra ietver ideju par tautas vienotību uzturoša un vērtības sargājoša spēka nepieciešamību nācijas pastāvēšanai un attīstībai.

«Aitu kūts skatuve»

Zinību ielā 3a, Ogrē

Tas ir skaņu dārzs ar dzīvo mūziku, kurā ganās aitas un ir izbūvēta maza dabas koncertzāle. «Aitu kūts skatuves» muzikālie vakari ir alternatīva, dabai un ğimenei draudzīga izklaides vieta.

Publicitātes foto

Tuvojas Saulgrieži, gada maģiskākais un dabā spēkpilnākais pilnbrieda laiks. Un šovakar, 13. jūnijā, pulksten 19 jaunatklātajā «Aitu kūts skatuvē» viesosies ciemiņi, kuru dziesmu vācelē ir daudz maģisku un stipru dziesmu - jauniešu folkloras studija «Banga», kuri savam koncertam izraudzījušies nosaukumu «BĒĒnga».

Publicitātes foto

«Lai, darot vecas lietas, neaizmirstu, ka esam jauni, folkloru uzlūkojam caur mūsdienu izpratni un dzīvesveidu. Tas izpaužas konceptuālu projektu radīšanā, jestrā kopmuzicēšanā, svētku svinēšanā un piedzīvojumu meklēšanā,» tā par sevi saka jauniešu folkloras studija «Banga» dalībnieki, norādot, ka viņu prasmes ir dažādu novadu tradicionālā dziedāšana, dūdu, bungu, kokles, stabules, ermoņiku, akordeona, vijoles un mandolīnas spēle, dažādu tautu tradicionālie danči un latviešu rotaļas, kā arī pamatiemaņas baltu arheoloģisko tērpu detaļu darināšanā.

Studija piedalījusies arī vairākos starptautiskos festivālos un konferencēs, masku tradīciju festivālos un gājusi kāzu čigānos, paši veidojot maskas.

*Ieeja koncertā par ziedojumiem jauniešu folkloras studijas «Banga» muzikālajai darbībai un «Aitu kūts skatuves» attīstībai.

*Ciemiņiem no tālienes «Aitu kūts skatuves» pasākumu apmeklējums noteikti būs pievilcīgs dēļ pavisam netālu esošo dabas objektu apskates iespējām gar Ogres upi gājējiem labiekārtotajā Krasta ielā. Apvienojiet savu pasākuma apmeklējumu ar Ogres pilsētas centra apskati!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā