"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 20. līdz 26. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Lūriņa un Alsiņa, Bahs un Mocarts, gongu un dabas skaņas.

2.lapa

Vasaras sezonas atklāšana «Willa Teātrī»

Publicitātes foto

Svētdien, 21. jūnijā, Saulgriežu naktī pulksten 21 «Willa Teātris» aicina uz savu pirmo brīvdabas izrādi - režisora Vara Piņķa un aktrises Ingas Alsiņas-Lasmanes dzejas performanci «Putn ilgs», kas notiks K. K. fon Stricka villas dārzā (Aristida Briāna ielā 9).

Lai gan sākotnēji «Putn ilgs» pirmizrāde tika plānota citā vietā un laikā - K. K. fon Stricka villas zālē šā gada martā -, režisors Varis Piņķis un aktrise Inga Alsiņa-Lasmane atraduši veidu, kā savu lolojumu pie skatītājiem nogādāt citā vidē un formātā.

Izrāde tapusi, izmantojot mūsdienu somu dzejnieces Heli Lāksonenas dzejoļu krājumu «Kad gos smei», ko latviešu valodā atdzejojis Guntars Godiņš. Lāksonenas dzeja pašpietiekami un aizrautīgi fiksē dabā un cilvēkos brīnumaino. Tikpat dzīva un apliecinoša būs arī izrāde jeb izrād`.

«Mums nepieder nekas cits, kā visu apkārt fiksējošā apziņa - nepievilsim to,» aicina izrādes veidotāji.

«Willa Teātris» vasaras sezonu K. K. fon Stricka villas dārzā plāno turpināt arī ar citiem notikumiem, par ko tiks ziņots jau drīzumā. Tāpat arī rudenī plānots atklāt jauno iekštelpu teātra sezonu, gan ļaujot pārcelto izrāžu biļešu īpašniekiem noskatīties savas sen gaidītās izrādes, gan arī piedāvājot skatītājiem jaunus iestudējumus.

*Izrāde «Putn ilgs» tiks rādīta arī 28. un 29. jūnijā pulksten 20.

Sekot līdzi teātra jaunumiem iespējams «Willa Teātris» «Facebook» lapā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā