"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 20. līdz 26. jūnijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Lūriņa un Alsiņa, Bahs un Mocarts, gongu un dabas skaņas.

5.lapa

Brīvdabas meditācijas vakars gongu un dabas skaņās

Publicitātes foto

Svētdien, 21. jūnijā, no pulksten 20 līdz 21.30 Torņakalna baznīcas dārzā notiks brīvdabas meditācijas vakars gongu un dabas skaņās. To vadīs pieredzējusī gongu meditācijas skolotāja Linda Straume. Ieeja pret ziedojumu.

Vasaras pilnbrieds ir laiks, kad vairāk nekā jebkad vēlamies būt dabā un piedzīvot visu tās krāšņumu un radošo spēku, kad sajūtamies piederīgi zemei un vienlaikus kā bezgalīgā, radošā Visuma pulsējoša daļa.

Atguļoties zālē, ļaujoties vēja pūsmai un smaržu niansēm, būs iespēja piedzīvot relaksējošu, harmonizējošu, veldzējošu un enerģizējošu dvēseles ceļojumu gongu skaņās un vibrācijās.

Gongs ir sens meditatīvs instruments, kas gadu tūkstošiem izmantots, lai dziedinātu un harmonizētu ķermeni un garu, atjaunotu iekšēju vienotību un veselumu un vadītu cilvēku pretim savas dziļākās būtības apjausmai. Gonga vibrācijas un skaņu viļņi aizsniedz katru organisma šūnu, palīdzot tai nonākt sākotnējā līdzsvarā, tiek modinātas organisma iekšējās rezerves un veicināti atjaunošanās procesi visos līmeņos.

Linda Straume ir Latvijas Kultūras akadēmijas docētāja, tulkotāja, lektore kultūrvēstures un kultūru saskarsmes jomā, Latvijas Sv. Jēkaba ceļa asociācijas («Camino Latvia») locekle, vairāk nekā 20 gadus vada svētceļojumus un tematiskus retrītus. Lindai ir daudzu gadu meditācijas pieredze. Gongu spēli apguvusi pie gongu lielmeistara Dona Konro (Don Conreaux, ASV), Alicijas un Ričarda Eiliakas (Lietuva), meistarklasēs Vācijā. Vada gongu meditācijas un peldes gongu skaņās, ir skaņu grupas «Gongamus» dalībniece.

Nodarbība paredzēta cilvēkiem ar un bez priekšzināšanām, tā ir piemērota bērniem. Lai ķermenis varētu pilnīgi atslābināties, gongu meditācija parasti notiek guļus.

* Lai būtu silti un ērti, atrodoties guļus stāvoklī dārzā zem klajas debess, ieteicams līdzi ņemt paklājiņu, pledu, ar ko apsegties vai guļammaisu, kā arī nelielu spilventiņu pagalvim. Ja ir kādi veselības ierobežojumi, meditācijas laikā iespējams atrasties sēdus pozīcijā.

* Uzmanību! Lietus laikā pasākums tiks atcelts.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā