Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Rozentāle un Vizulis, Pauls un Macats, Vazdika un Akuratere

2.lapa

Raimonds Pauls un «Framest» festivālā «Ārpus laika»

No 4. līdz 23. jūlijam mākslinieciskā viesu nama «Ārpus laika» parkā notiks festivāla «Ārpus laika» vasaras koncerti, kurus atklās Raimonds Pauls un vokālā grupa «Framest» - ar Maestro 60. un 70. gados komponēto mūziku.

* Sestdien, 4. jūlijā, pulksten 15 ir izsludināts papildkoncerts Raimonda Paula un vokālās grupas «Framest» programmai «Populārākās 60. un 70. gadu melodijas, kur Maestro mūziku aranžējis vokālās grupas «Framest» mākslinieciskais vadītājs Jānis Ķirsis. Uz izpārdoto koncertu pulksten 19 ir derīgas tikai pārceltā 13. jūnija koncerta biļetes. «Dažādos laikos un situācijās muzikantiem nerimst vēlme uzstāties un tikties ar saviem klausītājiem,» saka Maestro Raimonds Pauls.

* Svētdien, 12. jūlijā, pulksten 17 festivālā ar koncertprogrammu «Dziesmas no pagājušā gadsimta Amerikas» viesosies dziedātājs Daumants Kalniņš un pianists Kristaps Vanadziņš. «Dažreiz mazāk ir vairāk. Mazāk instrumentu, vairāk brīvības, smalkuma, dinamikas un stāsta,» tā gaidāmo koncertu ieskicē Daumants Kalniņš.

* Ceturtdien, 16. jūlijā, pulksten 19 festivāls aicina uz Raimonda Ozola, Raimonda Macata un Mārča Auziņa koncertprogrammu «Klasika mūsdienu aranžējumos». Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars vijolnieks Raimonds Ozols teic, ka viņa koncertdarbības mērķis ir atskaņot skaņdarbus, kas klausītājiem sniedz emocionālu baudu un atgādina, ka pasaules lielākā vērtība ir prieks, mīlestība un patiesums.

* Ceturtdien, 23. jūlijā, pulksten 19 festivāla vasaras koncertus noslēgs Matīsa Čudara Trio (Matīss Čudars, Ivars Arutjunjans, Edvīns Ozols) ar programmu «Improvizācijas ar brīvības enerģiju un meditatīvu klausīšanos». Matīsa Čudara Trio spēlē instrumentālu ģitārbungbasģitārmūziku, kuras komponists ir grupas ģitārists Matīss Čudars. Viņu interesē starpžanrisms jeb mūzika starp žanriem. Trio krāsu paletē ietilpst džeza un brīvās avangarda improvizācijas, roka un «bluegrass», kā arī tautiskās un klasiskās mūzikas izteiksmes līdzekļi. Viņu mūzikā lielu lomu spēlē kolektīvā improvizācija, tāpēc katrs koncerts ir unikāls, piesātināts ar radošo dzirksti, brīvības enerģiju un meditatīvu klausīšanos.

Mākslinieciskais viesu nams kupolmājā «Ārpus laika» ir četri hektāri mierpilnu sajūtu vieta mežā - 28 kilometrus no Rīgas centra, Salaspils pagastā. To veido unikāla liekto koka konstrukciju ēka ar terasi un parks ar dīķiem.

*Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tīklā un www.bezrindas.lv

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā