Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Rozentāle un Vizulis, Pauls un Macats, Vazdika un Akuratere
©Publicitātes foto

Elza Rozentāle vasaras un Daugavas vidū

Svētdien, 5. jūlijā, pulksten 16, uz brīvdabas koncertu Daugavas muzejā aicina burvīgās balss īpašniece Elza Rozentāle un ģitārists Kaspars Vizulis.

Abu mūziķu izpildītie skaņdarbi dažādās valodās aizvedīs skatītājus mazā, sen nebijušā ceļojumā. Tomēr, atceroties, ka Laimīgā Zeme vienmēr ir mājās, koncertā skanēs arī latviešiem labi pazīstamas melodijas un tautasdziesmas.

Elza Rozentāle ir māksliniece ar unikālu un spēcīgu vokālu, kurā samtainais tembrs mijas ar etno dziedājuma pamatīgumu un jaudu. Viņas repertuārā iekļautas gan džeza un «soul» mūzikas pērles, gan arī latviešu un citu tautu folkloras dziedājumi.

Skatuves pieredzi Elza ieguvusi folkloras kopā «Kokle». Pasaules mūzikas festivāla ietvaros piedalījusies projektā «Trīs harmonijas noslēpumi» kopā ar Valtu Pūci, Intaru Busuli, Ilonu Haniņu, gruzīnu fusion-jazz grupu «The Shin» un moldāvu etnodžeza grupu «Trigon», koncertējot Rīgā, Tbilisi un Kišiņevā.

Vairākus gadus piedalījusies režisora Viktora Runtuļa veidotajos «cabaret» koncertuzvedumos koncertzālē «Palladium». Bet plašāku popularitāti Elza Rozentāle ieguva, piedaloties televīzijas šovā «Izklausies redzēts», kur spilgti parādīja savas spējas mainīt balsi, pielāgojot to dažādiem mūzikas žanriem.

Šobrīd dziedātāja darbojas etnodžeza grupā «Bur mani» un elektrosvinga projektā «Electric Elza».

* Daugavas muzejā brīvdabas koncerti notiek jau daudzus gadus. Muižas parks ir plašs, vieta ar distanci pietiks visiem. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi sedziņas sēdēšanai, lai baudītu ne tikai koncertu, bet arī vasaru, kā arī atrastu sev piemērotāko un drošāko vietu.

* Ieejas maksa koncertā - 5 EUR (pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas). Ieejas biļetes varēs iegādāties pirms koncerta.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā