Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 25. līdz 31. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Salmiņš un Kažociņa, Kulakovs un Rajecka, Brekte un Svilāns, Heinrihsone un Laure.

2.lapa

Dzīvās improvizācijas koncerti divu vijoļu sniegumā

Duets «Violin Diivas», kurā apvienojušās klasisko vijoļspēli apguvušas vijolnieces Lelde Zaržecka un Inese Fedorovska, ir sagatavojušas pārsteigumu - dzīvās improvizācijas koncertus. Pirmais no tiem - «Daugavas meditācija» - notiks jau šo svētdien, 26. jūlijā, pulksten 16 Staburaga piemiņas vietā Vīgantes parkā.

«Visas skaņas, ko dzirdēsiet koncerta laikā, ir uz vietas improvizēta performance, turklāt spēlējam ne tikai vijoli - mēs arī dziedam, spēlējam blokflautu, kokli, bungas, citus sitaminstrumentus un pat glāzes,» atklāj talantīgās mūziķes.

Duets ir dibināts 2019. gada maijā, un gada laikā piedalījies jau vairāk nekā simt pasākumos.

Lelde Zaržecka ir ieguvusi profesionālo bakalaura un maģistra grādu solo izpildītājmākslā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), papildinājusi zināšanas Itālijā, Milānas konservatorijā, kā arī dažādos mūzikas projektos Latvijā un ārvalstīs. Kā viesmāksliniece spēlējusi gan kamerorķestra «Sinfonietta Rīga», gan Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra sastāvā, kā arī vairākus gadus strādājusi «The Ambersound Orchestra» kolektīvā. Lelde devusi savu ieguldījumu arī vairākās Latvijas mūzikas skolās, attīstot, izglītojot un iedvesmojot topošos vijolniekus.

Inese Fedorvoska studējusi vijoļspēli prestižajā Vīnes Mūzikas un tēlotājmākslas universitātē un JVLMA. Pēc atgriešanās no studijām aicināta kā viesmāksliniece visos Latvijas profesionālajos orķestros, kā arī strādājusi izcilā vijolnieka Gidona Krēmera izveidotajā kamerorķestrī «Kremerata Baltica». Kā solomāksliniece kopā ar orķestri uzstājusies Rīgā, Cēsis, Berlīnē, spēlējusi solo koncertus Latvijā un Austrijā. Vijoļspēles prasmi aizrautīgi turpina nodot pedagoga darbā, mācot jaunos vijolniekus.

Mūziķu brīvā laika aktivitātes arī nebeidz pārsteigt: Inese piepildījusi savu bērnības sapni un mēneša laikā apguvusi špagatu, savukārt Leldei patīk priecēt tuviniekus un kaimiņus ar ekskluzīvām kulinārijas delikatesēm, piemēram, diētiskajiem liķieriem, kas taisīti no pašmāju ogām un medus vai aromatizētājām salātu eļļām.

«Violin Diivas» nākamie koncerti:

- 7. augustā pulksten 20 - «Saulrieta koncerts» Kolkā pie Tautas nama

- 9. augustā pulksten 13 - «Daugavas meditācijas» Bārbeles parka estrādē Vecumnieku novadā

- 29. augustā pulksten 18 - «Daugavas meditācijas» Kokneses parkā (laukumā pie virzienu norāžu staba)

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā