Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 8. līdz 14. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Geka un Kjurdians, Tiguls un Robežnieks, Keine un Čuļpajevs, «The Sound Poets» un «Kremerata Baltica».
©Publicitātes foto

Brīvdabas koncerts Tiguļkalnā Talsos

Sestdien, 8. augustā, pulksten 20 Talsos jau devīto reizi norisināsies Raimonda Tigula (attēlā) brīvdabas koncerts «Tiguļkalns», kur komponists katru gadu augstākajā no deviņiem pilsētas pakalniem kopā aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus, radot īpašu sajūtu vakaru ikvienam koncerta apmeklētājam.

Komponists Raimonds Tiguls kopā ar Rīgas Doma zēnu kori Mārtiņa Klišāna vadībā un izcilu mūziķu instrumentālo grupu, Guntaru Prāni, Beāti Zviedri, Andi Klučnieku, Rihardu Lībieti, Robertu Rasu, Kristeru Hartmani šogad Tiguļkalnā klausītājus priecēs ar koncerta programmu - «Rīta un vakara dziesmas».

Koncertā būs iekļauti gan jauni skaņdarbi, gan vairākas komponista Dziesmu svētkos jau skanējušas un tautā iemīļotas dziesmas «Lec, Saulīte» un «Dod, Dieviņi». Pateicoties kopprojektam, minētās dziesmas pirmo reizi tiks izdotas arī ierakstā zēnu kora izpildījumā, ko būs iespējams iegādāties koncerta laikā.

«Šī koncertprogramma man ir īpaša, jo savus pirmos soļus mūzikā sāku dziedot zēnu korī. Nedaudz bērnības atmiņu un saviļņojums, dzirdot savas dziesmas, izpildām mūsu Rīgas Doma zēnu korim,» saka Raimonds Tiguls.

«Noskaņa, emocijas, iedvesma, miers un harmonija. Komponists un lieliski izpildītāji, kuri neprasa komentārus. Mūzika, kas uzrunā jūs no Dziesmu svētku estrādes un koncertzālēm visā pasaulē. Skanējums, kas raksturīgs vienīgi Rīgas Doma zēnu korim,» tā par projektu saka kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Mārtiņš Klišāns.

Brīvdabas koncerts aizsākās 2012.gadā kā iecere ik vasaru Tiguļkalnā vienkopus pulcēt mūziķus, ar kuriem Raimonda Tigula veidotajos sadarbības projektos atspoguļojas gan komponista daiļrades daudzpusība, gan Latvijas dabai, tautai, kultūrai un dzīvesziņai raksturīgās sajūtas un īpašais skanējums.

*Koncerts apmeklētājiem pieejams bez ieejas maksas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā