Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 15. līdz 21. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Geka un Apkalna, Dukurs un Daksis, Paksadze un Munkevica, Smukais un «Turaidas Roze».

2.lapa

Rīgas svētku koncerts Rīgas Sv. Pētera baznīcā

Publicitātes foto

Sveicot Rīgu 819. dzimšanas dienā, Rīgas kamerkoris «Ave Sol» aicina uz Rīgas svētku koncertu «ES. MĪLU. RĪGU.» - 15. augustā pulksten 18 Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Programmā izskanēs dažādu autoru un laikmetu skaistākie skaņdarbi - kā atzīšanās mīlestībā un slavinājums mūsu skaistajai, mūžīgajai pilsētai. Rīgas kamerkora «Ave Sol» (attēlā) izpildījumā dziesmas iegūs jaunu skanējumu, un dažas no tām kora salikumā izskanēs pirmo reizi.

«Grūtākais dzīvē nav saņemt atbildes, bet gan prast uzdot pareizos jautājumus. Vienmēr ir jābūt modram un jāievēro katra zīmīga sakritība - tā var parādīties gan sapņos, gan iztēlē, gan cilvēkos, gan notikumos. Grūtību, šķēršļu un pārbaudījumu priekšā nelabais skubina gremdēties vientulībā un nopūlas, rādīdams, cik viegli mēs esam ievainojami. Savukārt eņģelis aicina pārdomāt mūsu iespējas un runā, mūs uzmundrinādams. Rīgai ir noveicies. Četri gaiļi Daugavai tuvāko baznīcu torņu smailēs gadu simteņiem ilgi ir vērojuši zīmīgās sakritības, notikumus un cilvēkus, sargājot mūs no nelabā. Lai šovakar viņi cits citam uzdod pareizos jautājumus, mums tikai jāklausās uzmundrinājuma atbildēs, kas šajā vakarā izskanēs četros svarīgākajos un dzīvespriecīgākajos vārdos. Jā. Es. Mīlu. Rīgu,» tā par koncerta ideju stāsta tā režisors Kārlis Anitens.

Koncertā piedalīsies Rīgas kamerkoris «Ave Sol», diriģenti Andris Veismanis un Jurģis Cābulis, akustiskais kvintets - Agnese Egliņa (klavieres), Ēriks Kiršfelds (čells), Anete Toča (flauta), Matīss Čudars (ģitāra) un Jānis Stafeckis (kontrabass).

*Bezmaksas ielūgumi uz koncertu saņemami Rīgas Sv. Pētera baznīcas kasē.

*Svētku koncertu «ES. MĪLU. RĪGU.» būs iespēja skatīties arī tiešsaistes videotranslācijā uz lielā ekrāna Doma laukumā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā