TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Sācies otrais repatriācijas vilnis

BĪSTAMI MIERĪGA SALA. Lai gan Krētā pēdējo divu nedēļu laikā nav palielinājusies saslimstība ar Covid-19, Latvija uzskata, ka uz šī sala ir potenciāls drauds Latvijas iedzīvotāju veselībai / Ilze Šteinfelde

Latvijas īstenoto Covid-19 izplatības mazināšanas pasākumu dēļ vairāki simti tūristu no Latvijas bija iesprūduši Krētā. “Sākas zoodārzs. Krētas lidosta. Lidmašīnas nav,” tā svētdien notiekošo Hēraklijas lidostā raksturoja rakstnieks, Latvijas Rakstnieku savienības (LRS) priekšsēdētājs Arno Jundze, kurš, tāpat kā citi tūristi, lidostā velti gaidīja reisu uz Rīgu.

Pretstatā citām Eiropas Savienības (ES) un Eiropas ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kas pamazām līdzsvaro prasības starptautiskiem pasažieru pārvadājumiem Covid-19 pandēmijas laikā, Latvija turpina ik nedēļu raustīt un tramdīt starptautiskos pasažieru pārvadātājus, tūroperatorus un ceļotājus ar jauniem noteikumiem, atļaujot, aizliedzot un atkal atļaujot reisus, vienu nedēļu pieprasot 14 dienu pašizolāciju no kādas konkrētas valsts, citu nedēļu vairs ne.

Igaunija, sākot ar septembri, kā alternatīvu 14 dienu pašizolācijai sāks piedāvāt veikt Covid-19 testu. Arī Lietuvas valdība ir atcēlusi iepriekšējo iebraukšanas aizliegumu cilvēkiem no ES valstīm, kurās inficēšanās līmenis ar jauno koronavīrusu ir augsts, tā vietā pieprasot iebraucējiem veikt Covid-19 testus. Latvijā joprojām ir spēkā 14 dienu pašizolācijas prasība no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvo Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir lielāks nekā 16, savukārt uz valstīm, kurās šis rādītājs pārsniedz 25, vispār tiek pārtraukti pasažieru reisi, izņemot repatriācijas reisus. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Sācies otrais repatriācijas vilnis

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā