Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 29. augusta līdz 4. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: «Musiqq» un Osokins, Brauere un Mutangirovs, Lūriņa un Vazdika, «Lampa» un «Pepija Garzeķe», Vizbulis un Strikaite-Lapiņa.

2.lapa

Rēzija Kalniņa un Andrejs Osokins jaunā mūzikas un drāmas telpā

Publicitātes foto

Sestdien, 29. augustā, pulksten 18 un 26. septembrī pulksten 19 jaunizveidotajā Mūzikas un Drāmas telpā «OratoriO» (Sporta 2 kvartālā Rīgā) gaidāma tikšanā ar Dailes teātra aktrisi Rēziju Kalniņu un izcilo pianistu Andreju Osokinu - poētiskā dzejas un mūzikas uzvedumā «Brīdis pēc vakariņām».

«Mūsu izpratnē māksla ir sajūta. Tās ir emocijas, kuras rodas, kad tiek ievibrētas mūsu jūtu stīgas. Mēs dzīvojam laikmetā, kurā intimitāte, cilvēciska tuvība, sarunas un dalīšanās ir vienīgās patiesās un, mūsuprāt, nepieciešamās vērtības,» vienisprātis ir Rēzija Kalniņa un Andrejs Osokins.

Programmā varēs dzirdēt Daces Micānes-Zālītes jaunā dzejoļu krājuma «Zalktenes divas saules» lasījumu, skanot latviešu komponistu Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Ādolfa Skultes, Volfganga Dārziņa, Jura Karlsona un Pētera Vaska mūzikai.

*Jaunā Mūzikas un Drāmas telpa «OratoriO» ir aktrises Rēzijas Kalniņas un diriģenta Aināra Rubiķa kopīgi radīta. Tā savu mājvietu radusi bijušajā saldumu fabrikas teritorijā līdzās Laikmetīgajam mākslas centram «Kim?», filmu studijai «fon Films», Imanta Ziedoņa fondam «Viegli» un citiem radošiem rezidentiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā