Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 5. līdz 11. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Šimkus un Skride, Hiršs un Zeļģe, Gupalo un Oriole, Tuta un lielā Lapsa
©Publicitātes foto

Tutas lietas «Hanzas peronā»

Koncertstāstu sēriju «Koncerts pirmajā rindā», kas notiek kultūrtelpā «Hanzas perons», šodien, 5. septembrī, turpinās ģimeņu pasākums kopā ar Latvijas bērnu iecienīto TV raidījumu «Tutas lietas», bet ceturtdien, 11. septembrī, uzstāsies «a cappella» grupa «Latvian Voices» kopā ar Jāni Strazdiņu.

Šodien «Hanzas peronā» pulksten 11, 14 un 18 īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, jo uz jaunā mācību un rotaļu gada sākuma kopīgu nosvinēšanu aicinās Tuta (Latvijas Nacionālā teātra aktrise Liene Sebre, attēlā) un viņas draudzene Lapsa, kas piedāvās iepazīt pasauli ar dziesmu palīdzību.

Koncertstāstā izskanēs oriģināldziesmas no bērnu iemīļotā TV seriāla «Tutas lietas»: gan Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta Mikrofons» par pērnā gada labāko mūzikas albumu bērniem saņēmušajā ierakstā «Tutas dziesmas» iekļautās, gan visjaunākās - «Feneka dziesmiņa», «Čučumuižas dziesmiņa», dziesma par ielas šķērsošanu un vēl citas.

«Tutas lietu» mazajiem skatītājiem šī būs unikāla iespēja redzēt Tutu un lielo Lapsu reālajā dzīvē uz skatuves, kur abas dziedās un dejos kopā ar grupu un Tutas dziesmu autori - komponisti Lauru Polenci. Programma būs piemērota arī vismazākajiem klausītājiem.

Savukārt ceturtdien, 11. septembrī, «Hanzas peronā» gaidīti augstvērtīgas «a cappella» mūzikas gardēži, jo pulksten 18.30 un 21 koncertstāstu «Gaismas koncerts» piedāvās sieviešu vokālā grupa «Latvian Voices» kopā ar pasaulslavenās apvienības «The Real Group» šarmanto basu Jāni Strazdiņu.

Programmas ideja radās, iedvesmojoties no vakarēšanas rituāla, ko mūsu senči piekopa laikā, kad dienas kļuva īsākas un naktis garākas. Cilvēki sanāca kopā tumšajos rudens un ziemas vakaros, lai kopīgi darītu dažādus rokdarbus un atpūstos. Par gaismas avotu kalpoja uguns klātesamība pavardā, svecēs un ugunskuros. Gaismu šajā tumšajā laikā atnesa arī cilvēku balsis, tika dziedātas dziesmas un stāstīsti stāsti.

«Latvian Voices» un Jāņa Strazdiņa veidotajā programmā «Gaismas koncerts» klausītājiem būs iespēja izbaudīt vakara noskaņu, kas scenogrāfiski tiks papildināta ar simboliskiem gaismas elementiem. Koncertstāstā būs iekļautas gan grupas dalībnieces Lauras Jēkabsones stilizētas tautasdziesmas, gan oriģināldziesmas un visā pasaulē populāru dziesmu a cappella versijas.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā