TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Krievija izvērš vēstures hibrīdoperāciju pret Latviju: sākusies leģionāru vajāšana

Krievijā izdots ziņojums par vēl dzīvajiem latviešu leģionāriem, un Izmeklēšanas komiteja sākusi kriminālprocesus pret tajā minētajiem cilvēkiem. Arī Visvaldis Lācis bija sarakstā. Nu jau nelaiķis. / Fonda “Vēsturiskā atmiņa” publicitātes foto

Krievijas Federācija ir uzsākusi zemisku hibrīdoperāciju ar mērķi apgānīt latviešu karavīru piemiņu un falsificēt vēsturi. Krievijas vēstniecība reģistrējusi latviešu domēnu bralukapi.lv, kur vieta tikai okupācijas karaspēka kritušajiem. Vēl citā vietnē uzsākta Latvijā joprojām esošo padomju varas zīmju un pieminekļu aizsardzības kampaņa. Bet pati lielākā nekrietnība - ir sākusies vēl dzīvo latviešu leģionāru izsekošana un vajāšana.

Neatkarīgā jau vairākkārt rakstījusi par šo absurdo situāciju: 30 gadus pēc valsts neatkarības atgūšanas simtiem pieminekļu visā Latvijas teritorijā joprojām slavina padomju varu, godina okupācijas karaspēku un tā militāro varenību. Pārdaugavā esošais bīstāklis ‒ “Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem” ir tikai viens no 312 līdzīgiem, kur apakšā nav kritušo karavīru pīšļu. Ja nu vienīgi izmēru dēļ tas pamanāms no tālienes. Taču Krievijas vēstniecība ievēro arī ļoti sīkus objektus, jo tāda ir Kremļa dotā pavēle: pamanīt katru betona drupaču, ko apzīmogo sarkanā zvaigzne. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Krievija izvērš vēstures hibrīdoperāciju pret Latviju: sākusies leģionāru vajāšana

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā