Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. – 18. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Jančevska un Burkovska, Maliks un Ozoliņš, Krēmers un Osokins, «Melo-M» un Rudāne, Ziedonis performancē un kartupeļu talkā

2.lapa

«Tautumeitas» Lielajā ģildē

Publicitātes foto

Ceturtdien, 17. septembrī, pulksten 20 Lielajā ģildē «Ineses Galantes fonda» jaunā projekta «Viva Latvija!» ietvaros uzstāsies etnomūzikas grupa «Tautumeitas».

Muzikālā vakara gaitā dziedātājas no skatuves arī sarunāsies ar skatītājiem: atklās meistarības un panākumu noslēpumus, atbildēs uz klausītāju jautājumiem. Bet pasākuma vadītājs un moderators būs sens «Ineses Galantes fonda» draugs - Valters Krauze. Viņš skatītāju un dziedātāju dialogam piešķirs gan dinamismu, gan arī zināmu intrigu.

Grupa «Tautumeitas» dibināta 2015. gadā, un tās sastāvā ir sešas profesionālas dziedātājas - Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Liepiņa un Laura Marta Līcīte.

Apburošās meitenes izpilda tautasdziesmas un mūsdienu kompozīcijas latviešiem tradicionālajā daudzbalsības stilā. Maigā, taču jaudīgā dziedāšanas maniere valdzina ar balsu rezonansi. Vairākas grupas dalībnieces ir studējušas etnomuzikoloģiju - grupas daiļradē ir jūtama dažādu zemju tautas mūzikas ietekme. Lai spilgtāk un tēlaināk izpaustu moderno «tautumeitu» domas un jūtas, mākslinieces «a cappella» stilu papildina ar dažādiem mūzikas instrumentiem.

Tembru dažādība, jaunas idejas un eklektiska mūzikā gaume, veiksmīgi apvienojoties, ir radījuši «Tautumeitu» unikālo skanējumu.

Koncerta īpašie viesi būs spilgtākie konkursa «Ineses Galantes talanti 2020» dalībnieki.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā