Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Zvīgulis un Vimba, Tiguls un Jančevskis, Krauze un Dž. Dž. Džilindžers, Čehovs, Čaklais un «Čello Cēsis»

2.lapa

Literāri muzikāla ekspedīcija Liepājas teātrī

Publicitātes foto

Sestdien, 19. septembrī, Liepājas teātrī notiks vēl nebijis pasākums - literāri muzikāla ekspedīcija «Orbīta. Čaklais».

Šajā vakarā vairākos seansos (pirmais paredzēts pulksten 17) ekspedīcijas apmeklētāji Liepājas teātra jaunā aktierkursa studentu vadībā varēs viesoties dažādās Liepājas teātra telpās - arī tādās, kas ikdienā paliek apslēptas skatītāju acīm -, baudot literārus un muzikālus notikumus.

«Māra Čaklā dzeja ir skanējusi vairākās manās koncertprogrammās - gan caur dažādu komponistu komponētām dziesmām, gan kā dzejas lasījumi​. Šī dzejas un mūzikas performance ir tapusi, izmantojot lielākoties viņa pēdējos sarakstītos dzejoļus, kas pirmo reizi tika publicēti 2014. gadā dzejas grāmatā «Stikla saksofonists». Šo dzejoļu iniciēts ir arī muzikālais materiāls, ko radījuši mūziķi Roberts Dinters un Valdis Skarevičs. Izmantojot novatoriski skaniskus paņēmienus, viņi ir radījuši īpašu mūziku, kura, līdzdarbojoties Liepājas teātra gaismu un video māksliniekam Dainaram Albužim, ir kā audiovizuālā scenogrāfija Māra Čaklā dzejai. Taču tā būs tikai neliela daļa no visa, ko dzirdēsiet teātra ekspedīcijas laikā,» stāsta šī pasākuma idejas autore un dalībniece aktrise Karīna Tatarinova (attēlā).

«Pavasarī Liepājas Radio teātrī ierakstījām raidījumu ar Andra Kupriša un Sergeja Timofejeva (tekstgrupa «Orbīta») stāstiem topošo aktieru izpildījumā. Arī tos ekspedīcijas laikā būs iespējams noklausīties, tāpēc izvēlēts nosaukums - «Orbīta. Čaklais»,» Karīna Tatarinova paskaidro, atklājot, ka sākotnēji šis pasākums bija iecerēts Muzeju naktī. «Bet notika tas, kas notika, un pasākums pārcēlās uz šo brīdi. Tā kā septembra vidū visā Latvijā notiek Dzejas dienas, laiks šādai ekspedīcijai liekas ļoti piemērots,» viņa papildina.

*Lai regulētu skatītāju plūsmu, ieejas biļešu skaits uz katru seansu ir ierobežots. Biļetes cena - 10 eiro. Tās iespējams iegādāties teātrī un arī citās «Biļešu paradīzes» kasēs.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā