Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Zvīgulis un Vimba, Tiguls un Jančevskis, Krauze un Dž. Dž. Džilindžers, Čehovs, Čaklais un «Čello Cēsis»
©Publicitātes foto

«Īstā sālsmaize» Nacionālajā teātrī

«Īsto» tradīcija Latvijas Nacionālajā teātrī sākās 2009. gadā. Kopš tā laika pa īstam svinēti Ziemassvētki un Jāņi, pārcilātas visīstākās bērnības atmiņas un gadījumi, kas notikuši teātra aizkulisēs.

Šogad «Īstie» aicina tikties Lielajā zālē, kas nozīmē, ka būs vēl vairāk, siltāk un jautrāk: «Hei, Draugs, mēs Tevi aicinām vēlreiz! Atceries, martā teātra virtuvē rasols jau bija sagriezts, kūka cepās, mūziķi iemēģināja vakara repertuāru, bet - durvis uz visu teātru visām virtuvēm pēkšņi tika slēgtas? Ko mēs katrs šai laikā esam apguvuši un sapratuši, uzzināsiet mūsu koncertā, bet «Īsto» noteikumi paliek spēkā - siltās čībās, garšīgās smaržās un mīkstā pledā ietinies, klausies mūsu virtuves piedzīvojumos! Jo galu galā - kur beidzas visas mājas ballītes? Kur tiek izrunātas visas svarīgākās lietas un pieņemti lēmumi? Kur tu ienāc izsalcis un nervozs, bet izej paēdis un laimīgs? Tieši tā - virtuvē, kur galdā tiks likta katra pašceptā, vasaras laikā sarūpētā «sālsmaize».»

Koncertā piedalās: Dita Lūriņa, Madara Bore, Mārtiņš Egliens, Madara Botmane, Liene Sebre, Līga Zeļģe, Mārtiņš Brūveris, Jānis Āmanis, Andris Daņiļenko, Romāns Bargais, Raimonds Celms, Uldis Siliņš (attēlā), Kārlis Reijers, Juris Hiršs, Kaspars Zvīgulis, Gundars Grasbergs, Normans Bārbals un Valdis Zilveris.

Režisors: Visi Kamnav Slinkums. Izrādes veidotāji: Kaspars Zvīgulis un Jānis Vimba. Scenogrāfs - Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece - Madara Botmane, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš, muzikālais noformējums - Valdis Zilveris un Gundars Grasbergs, video mākslinieki - Linda Ģībiete un Toms Zeļģis.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā