TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

5.lapa

Minimālajai pensijai pieliks 56 eiro

Neatkarīgā

No nākamā gada mazākā vecuma pensija būs 149 eiro un 60 centi. Valdība, ņemot vērā Labklājības ministrijas sagatavotos priekšlikumus, konceptuāli vienojusies par minimālo ienākumu palielināšanu, starp kuriem ir arī minimālā vecuma pensija.

Lielākā minimālā pensija būs pensionāriem ar lielu darba stāžu ‒ vairāk nekā 220 eiro mēnesī, pašlaik “lielākais minimums” ir 136 eiro. Šāds pensijas pielikums varētu šķist ievērojams, ja neņem vērā faktu: lai saņemtu šādu minimumu, cilvēkam vajadzējis nostrādāt vairāk nekā 40 gadu, turklāt oficiāli. Tas nozīmē, ka Latvijā ir vairāk nekā 30 tūkstoši minimālās pensijas saņēmēju, kuri, pat neraugoties uz lieliem darba stāžiem, tiesīgi saņemt vien pašu minimumu. Šo senioru rindas papildina arī tie pensiju saņēmēji, kuriem nemaz nav tiesību saņemt minimālo vecuma pensiju, jo nav oficiāli pierādāma vismaz 15 gadu darba stāža. Tādā gadījumā cilvēks saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu. Šo cilvēku skaits gan nav tik liels - tomēr vērā ņemams - tuvu diviem tūkstošiem senioru. Arī šo pabalstu plānots nākamgad palielināt. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Minimālajai pensijai pieliks 56 eiro

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā