TOP5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža/ F64

Versija Nr. 4: Rebenoku nogalināja narkotikas

Dienu pirms advokāta Pāvela Rebenoka slepkavības, kāds vietējās noziedzīgās pasaules personāžs intensīvi meklējis kontaktus ar vienu no uzņēmuma “Olainfarm” cilvēkiem. Jāni Kiršblatu. Tik demonstratīvi meklēja, ka tiklab būtu varējis sludinājumu radio ielikt ‒ lai visi zina, ka ietekmīgi noziedznieki vēlas sazināties ar tiem, kuri cīņā par Valērija Maligina atstāto mantojumu spēlēja pretējā pusē Rebenoka sargātajai nometnei. Ar šo slepkavību pretenzijas uz mantojumu pieteicis Krievijas‒Latvijas kopuzņēmums. Narkokartelis.

Līdz šim publiskajā telpā parādījušās trīs slepkavības versijas: laupīšana, cīņa par ietekmi uzņēmumā “Olainfarm” un shēmošana ar OIK, kam advokāts vai viņa pārstāvētās intereses traucējuši.

Neatkarīgās rīcībā nonākusi 4. slepkavības versija. Tā arī saistīta ar “Olainfarm”, bet citā aspektā, un saliek pa plauktiņiem gadu desmitiem senus notikumus, kur visos vienojošais faktors ir narkotikas, precīzāk - amfetamīns. Pagrīdes ražošana grandiozos apmēros, privatizācijas veiksmes stāsts ar tam laikam kosmisku pirkuma summu, jaunā īpašnieka aizraušanās ar dažādām substancēm un vieglo narkotiku legalizācijas lobēšana. Vēlāk viņa nāve, kas vairs nepavisam neizskatās dabiska, un tagad arī advokāta nāve. Neatkarīgās rīcībā esošā informācija ļauj izdarīt drošticamu apgalvojumu, ka Pāvela Rebenoka slepkavība ir narkokarteļa vēstījums visām cīņā par “Olainfarm” iesaistītajām pusēm - sievām, mīļākajām, meitām, advokātiem, konsultantiem, padomniekiem un visiem pārējiem, kas piezīdušies vai vēl tikai cer piezīsties šim mantojumam. Un vēstījums ir sekojošs - “Olainfarm” pieder mums, un jūs rīkosieties, kā mēs jums liksim. Vai arī nodauzīsim ar terases dēli līdz nāvei. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Versija Nr. 4: Rebenoku nogalināja narkotikas

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā