TOP5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Invaliditātes pabalsts: strādājošiem būs mazāks

F64

Nākamajā gadā valdība paredzējusi būtiski palielināt valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu cilvēkiem ar invaliditāti. No Labklājības ministrijas plāna izriet, ka šo pabalstu lielāku saņems nestrādājoši cilvēki ar invaliditāti, bet mazāku - cilvēki, kuri strādā. Viens no iemesliem šādam lēmumam ir Satversmes tiesas spriedums, kurā tiesa aicināja pārvērtēt, kāds ir valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta mērķis, ja to maksā gan strādājošiem, gan nestrādājošiem cilvēkiem ar invaliditāti vienādā apmērā.

Labklājības ministrijas un valdības mērķis, vēsta ziņojuma teksts, kas apspriests Ministru kabineta sēdē, ir “noteikt reālajā sociālekonomiskajā situācijā atbilstošu valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru, izmantojot relatīvo metodi minimālo ienākumu sliekšņu noteikšanā, nosakot vienotu pieeju valsts atbalsta sniegšanā iedzīvotājiem ar zemiem un ļoti zemiem ienākumiem”. Valdība plānojusi palielināt valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, ko izmaksā gan vecuma gadījumā (situācijās, kad nav tiesību saņemt vecuma pensiju), gan invaliditātes gadījumā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Invaliditātes pabalsts: strādājošiem būs mazāks

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā