Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 3. līdz 9. oktobrim

Vērts redzēt, apmeklēt, izlasīt: Dūmiņa un Skrastiņš, Kļava, Krūmiņš un Mellis, Izjumovs un Antoņenko, Doroteja, Čaklais un «21. gadsimta Mocarts».

2.lapa

«Dorotejas vēstules» Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā

Sestdien, 3. oktobrī, pulksten 18 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (Jaņa Rozentāla laukums 1, Rīga) 3. stāva vestibilā norisināsies senās mūzikas koncertstāsts «Dorotejas vēstules».

Publicitātes foto

Koncertstāsts «Dorotejas vēstules» iepazīstinās pasākuma apmeklētājus ar īpašu personību - Kurzemes un Zemgales hercogieni Doroteju (Annu Šarloti Doroteju fon Mēdemu, 1761-1821), vienu no sava laika spožākajām un izcilākajām personībām Eiropas politiskajā, sabiedriskajā un kultūras dzīvē.

Hercogienes galma dzīves portretējumu atainos izcilais baroka soprāns Aija Veismane-Garkeviča, Sanita Zariņa (baroka vijole), Danuta Ločmele (baroka čells) un Beata Geka (pozitīvs). Hercogienes Dorotejas dzīves aculiecinieku vēstulēs ieskatīsies Valmieras drāmas teātra aktieris Ivo Martinsons un Sēļu muižas saimniece Ināra Blūma.

Hercogiene Doroteja ļoti mīlēja mūziku, labi dziedāja, kā arī bija viena no labākajām taustiņinstrumentu spēles meistarēm. Koncertā būs iespēja no jauna atklāt hercogienes Dorotejas personību - ne tikai viņas laikabiedru vēstulēs, bet arī ieklausoties mūzikā, kas skanēja Eiropas galmos un baznīcās 18. gadsimtā.

Koncertā skanēs zināmu un mazāk zināmu baroka laika komponistu - G. F. Hendeļa, D. Bukstehūdes, J. G. Naumana, E. J. Gerres - muzikālie sacerējumi. Baroka komponistu radītie darbi iemieso hercogienes būtību - viņas mīlestību pret Dievu, maigumu attiecībās ar cilvēkiem, gudrību, dzīvesprieku un atvērtību pasaulei.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā