TOP5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
Rebenoku nogalināja tieši ar šādu terases dēļa galu. Ja kādā Langstiņu pagalmā tāds atrodas mētājamies, jādod ziņa policijai. Varbūt DNS pēdas uz tā saglabājušās, pirkstu nospiedumi vai apročpogu pasūtītāja telefona numurs pierakstīts. Lai gan maz ticams, ka tik rūpīgi izplānotas pasūtījuma slepkavības veicēji varētu pieļaut tik muļķīgu kļūdu ©Valsts policija

Rebenoka lieta: naktī Langstiņos atslēdzās novērošanas sistēmas

Neatkarīgās avots, kas jau iepriekš sniedzis ticamu informāciju par Pāvela Rebenoka slepkavības apstākļiem, vēsta, ka nozieguma naktī Langstiņu ciema videonovērošanas sistēmu darbībā ir noticis tehnoloģisks pārrāvums. Tieši tik ilgs, lai atnāktu, noslepkavotu un aizietu. Vēl viens apstiprinājums faktam, ka advokāta nāve nebija tikai tāda sagadīšanās apročpogu laupīšanas gaitā.

Izsmalcināti sagatavoties laupīšanai un tad izgāzt operāciju, ar neplānotu slepkavību uzaudzējot sagaidāmo cietumsodu līdz mūža ieslodzījumam, nespētu pat visdumjākais laupītājs. Jau pieci gadi aiz restēm noziedznieku aprindās tiek uzskatīti par riska limitu. Turklāt saprātīgs noziedznieks veiktu arī savlaicīgu objekta izlūkošanu un Rebenoka apročpogas vienkārši nozagtu, kamēr mājas saimnieku nav mājās vai viņi guļ. Šie noziedznieki sagaidīja, kad abi dzīvesbiedri atgriežas mājās. Bet nesagaidīja, kamēr viņi aiziet gulēt. Uzreiz vienu nosita ar dēli, bet otram lika noskatīties eksekūcijā. Nu ne jau apročpogu dēļ. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Rebenoka lieta: naktī Langstiņos atslēdzās novērošanas sistēmas

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā