Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 10. līdz 16. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Blumbergs, Žagars un Bērziņš, Eihe un Kaufelds, Osokins un Rezņiks, Auziņš, Čudars un Arutjunjans

2.lapa

Andreja Žagara draugi koncertzālē «Cēsis»

Publicitātes foto

Sestdien, 10. oktobrī, pulksten 18 «Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds» sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un Koncertzāli «Cēsis» rīko koncertu «Antoņenko, Kinča, Švēde un LNSO. Draugi - Andrejam Žagaram».

Koncertā piedalīsies Latvijas opermūzikas zvaigznes Liene Kinča (soprāns) un Aleksandrs Antoņenko (tenors), kuru karjeras sākās un strauji attīstījās Latvijas Nacionālajā operā laikā, kad to vadīja Andrejs Žagars. Šobrīd dziedātāju sniegumu ir iespēja baudīt pasaules vadošajos opernamos. Būs iespēja dzirdēt arī divu jaunu opemākslinieku sniegumu - Zanda Švēde (mecosoprāns) kopš 2018. gada ir Frankfurtes operas soliste, Latvijas Nacionālajā operā viņa debitēja 2017. gadā ar titullomu Žorža Bizē operā «Karmena», savukārt Rinalds Kandalincevs (baritons) 2019. gadā tika nominēts «Lielajai Mūzikas balvai» par izcilu sniegumu gada garumā.

Publicitātes foto

Koncertā skanēs Riharda Vāgnera, Džuzepes Verdi, Pētera Čaikovska, Kamila Sensānsa un citu komponistu mūzika Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā temperamentīgā itāļu maestro Sesto Kvatrīni vadībā.

Par savas darbības moto Andrejs Žagars (1958-2019) vienmēr izvirzīja tiekšanos uz augstāko mērķu sasniegšanu un atbalstu izcilībām.

«Andreja Žagara dzīves saturs bija augstvērtīga, iedvesmojoša māksla un izglītoti, apgaroti cilvēki, tādēļ mēs uzskatām par savu pienākumu šīs vērtības vairot un daudzināt,» saka «Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonda» pārstāvis Artūrs Maskats.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā