Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Pauls, Jākobsons un Guļevska, Miltiņš un Sutugova, Virtmanis un Vētra, Kļava un Putniņš
©Publicitātes foto

Ceļojums ar Raimondu Paulu, Gunāru Jākobsonu un Liu Guļevsku

Ceļojums pa 20. gadsimta notikumiem kopā ar Maestro Raimondu Paulu, Gunāru Jākobsonu un Liu Guļevsku - «YouTube» kanālā skatāms jauns kultūras mantojuma projekts «Trīs kamoli».

Reiz dzīvoja trīs kamoli. Katrs savā krāsā. Katrs savā biezumā. Katrs pa savam skaists un nozīmīgs. Kad visi trīs kamoli bija gadiem biezi, tie nolēma satikties un kopā satīties. Lai nākamajām paaudzēm raibāka šķetināšana.

Mēs katrs esam kā kamols. Tinam sevī cerības un sapņus, sajūtas un emocijas, notikumus un pieredzi. Mūsu stāsts - par kamoliem, kas košām krāsām Latvijas vēstures džemperī ieadījušies. Par cilvēkiem, kuri veido Latvijas kultūras sakņu sistēmu.

Kompānija «Line Up Projects», kuru vada tēvs un dēls - aktieris, runas pedagogs Normunds Bērzs un kādreizējais Latvijas radio «kāpēcītis», radio spēles «Faktu mednieki» vadītājs Kristers Bērzs - ar prieku paziņo par jauna, kultūrvēsturiska podkāsta piedzimšanu.

«Kopš 2020. gada 9. oktobra «YouTube» kanālā «Line Up Podcasts» skatāma mūsu jaunā kultūras mantojuma projekta «Trīs kamoli» pirmā epizode. Nebija ilgi jādomā par ekspertu sastāvu, jo ļoti cienījamā trijotne cieši saistīta gan savstarpēji, gan ar vēsturiskiem notikumiem Latvijas kultūrā. Mūsu pirmie «trīs kamoli» ir žurnāliste Lia Guļevska, sporta komentētājs Gunārs Jākobsons un Maestro Raimonds Pauls,» stāsta producents Normunds Bērzs.

«Vairākus mēnešus plānots, pārdomāts un nu beidzot izdarīts! Palaists pirmais podkāsts no vairākiem, kas sekos nākotnē - «Trīs kamoli», kura fokuss ir kultūras mantojums un kultūrvēsturisku cilvēku stāstu saglabāšana. Bez uztraukuma, lai arī cik nopietni tas izklausās, humors un nenopietni stāsti te netrūks,» sola producents Kristers Bērzs, uzsverot, ka viņam ir ļoti svarīgi, ka šai projektā piedalās visa viņa ģimene - tētis Normunds Bērzs, vecmāmiņa Lia Guļevska un arī mamma, ilggadējā Latvijas Radio režisore Diāna Sproģe. «Es ar viņiem tiešām lepojos!»

«Mēs ceram, ka «Trīs kamoli» uzrunās ļoti dažādu mērķauditoriju - gan tos, kuri paši atceras sarunās pieminētos cilvēkus un notikumus, gan tos, kuriem tā būs dzīva vēsture. Turēt cieņā un saglabāt Latvijas kultūrvēstures mantojumu - tā ir mūžīga aktualitāte,» uzskata producente Diāna Sproģe. Viņai ir dubults prieks, ka projektā ģimeni iesaistīja dēls, ka jaunajai paaudzei nav vienalga, kas bijis pirms viņiem.

«Šāds projekts ir ļoti vajadzīgs Latvijai, jo tauta ir dzīva tikmēr, kamēr dzīva ir tās vēsturiskā atmiņa par savu kultūru,» uzskata rakstniece Marina Kosteņecka, atklājot, ka Vizmas Belševicas dzejoļu krājums «Kamola tinēja» ar autores autogrāfu godā vietā stāv uz viņas grāmatu plaukta. «Cik jauki, ka tieši ar Vizmas kamolu kā simbolu tiek iesākts šis projekts. Gaidu turpinājumu!»

*Pirmā epizode #triskamoliLV: ŠEIT

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā